Iron Man's Overrated: Dit is waarom Tony Stark-fans moeten chillen

Inhoudsopgave:

Iron Man's Overrated: Dit is waarom Tony Stark-fans moeten chillen
Iron Man's Overrated: Dit is waarom Tony Stark-fans moeten chillen
Anonim

The Marvel Cinematic Universe is een van de belangrijkste filmfranchises in de geschiedenis en begon in 2008, met de release van Iron Man. Ondanks dat het in hetzelfde jaar als The Dark Knight uitkwam, was Iron Man een enorm succes voor Marvel, en het maakte plaats voor wat de meest indrukwekkende filmische prestatie in de geschiedenis is geworden. Nu we fase 4 ingaan, kunnen fans niet wachten om te zien welke helden en verhalen centraal zullen staan op het grote scherm.

Als de originele held in de MCU was Iron Man het gezicht van de franchise en hij heeft legio fans die de offers die hij in de saga heeft gebracht waarderen. Zo groot als hij kan zijn, is hij ook een buitengewoon gebrekkig personage dat in de loop der jaren ernstig is overschat. Ja, hij heeft geholpen het universum te redden, maar vertrouw ons als we zeggen dat hij heel veel schade heeft aangericht.

Vandaag laten we zien hoe Iron Man een van de meest overschatte helden aller tijden is.

13 Hij is verantwoordelijk voor de levensstrijd van de Romanoff Twins

AOE Romanoff Twins
AOE Romanoff Twins

Dit was een belangrijk punt in Avengers: Age of Ultron, en hoewel ze het achter zich konden laten, v alt niet te ontkennen dat hun ruwe opvoeding te danken was aan Stark en zijn wapenhandel. Zonder hem hadden deze twee een kans gehad op een normaal leven.

12 Hij is verantwoordelijk voor het creëren van Mysterio

Ver van huis Mysterio
Ver van huis Mysterio

Oh, kijk, Tony heeft nog een schurk gemaakt. Mysterio is een voormalige werknemer van Stark die aan de kant werd gezet terwijl Tony alle eer opeiste. In plaats van er niets aan te doen, eindigde deze ontevreden voormalige werknemer om wraak te nemen in de MCU… en hij onthulde zelfs de identiteit van Spider-Man aan de wereld. Goed bezig, Tony.

11 Hij is altijd arrogant gebleven

Tony Stark Arrogant
Tony Stark Arrogant

Dit is een kenmerk van het personage, en het is soms een negatieve eigenschap. Tony Stark is altijd een buitengewoon arrogant persoon geweest, en dit is nooit, maar dan ook nooit veranderd. Zelfs nadat hij meer dan een paar keer vernederd was, bleef hij net zo arrogant als elke andere persoon in de MCU.

10 Hij flirtte met tante May

Tante May Tony Stark
Tante May Tony Stark

Sommigen zouden kunnen zeggen dat hij dit alleen deed om zijn dekmantel niet te verpesten toen hij Spider-Man rekruteerde, maar hij had wat subtieler kunnen zijn. Kijk, dit is gemakkelijk de beste versie van tante May, maar Tony had het moeten inhouden en niet met haar flirten waar Peter bij was.

9 Hij gebruikte dronken het Iron Man-pak

Iron Man 2
Iron Man 2

Tony heeft zich in de loop der jaren op bepaalde manieren ontwikkeld en dit specifieke moment had een grotere ramp kunnen zijn dan het was. Het was moeilijk om te zien hoe Stark alcohol dronk voordat hij het Iron Man-pak gebruikte, en hoewel het hem een mens deed voelen, onthulde het ook een enorme kier in zijn harnas. Dit deed denken aan zijn komische tegenhanger.

8 Hij gebruikte een tiener om een biefstuk te regelen

SpiderMan Burgeroorlog
SpiderMan Burgeroorlog

Spider-Man is geen gewone tiener, dat snappen we, maar Tony die hem rekruteerde om tegen Cap en zijn bondgenoten te vechten, was een vuile zet. Deze jongen was nog steeds dingen aan het uitzoeken op het gebied van superhelden en hij werd in een situatie geduwd waarin hij het tegen mensen opnam die echte gevechtservaring hadden.

7 Hij is verantwoordelijk voor het creëren van het Mandarijn

Iron Man 3 Mandarijn
Iron Man 3 Mandarijn

Tony heeft gewoon de gave om mensen onrecht aan te doen en ervoor te zorgen dat ze op 'wraaktours' gaan, en in Iron Man 3 kwamen we erachter dat Tony de man was achter de verandering van Aldrich Killian. Als Tony gewoon een fatsoenlijk persoon was geweest, had hij veel problemen en vernietiging kunnen voorkomen… en het totale misbruik van het Mandarijn-personage.

6 Hij heeft een golf van vernietiging veroorzaakt

AOE-vernietiging
AOE-vernietiging

Overal waar hij gaat, worden gebouwen uiteindelijk opgeblazen en steden worden verscheurd, en hij heeft nooit echt te maken met de gevolgen. Dit was een belangrijk punt van de burgeroorlog, omdat de dingen hem eindelijk inhaalden. We kunnen ons niet voorstellen wat de mensen van Sokovia hebben moeten doormaken.

5 Hij was hypocriet met de Sokovia-akkoorden

Burgeroorlog Sokovia-akkoorden
Burgeroorlog Sokovia-akkoorden

Weet je nog, toen Tony anti-establishment leek en altijd gewoon cool was om zijn eigen ding te doen? Ja, nou, toen hij een nieuwe weg insloeg, verwachtte hij dat iedereen dat onmiddellijk zou doen. Hij had toen het lef om boos te worden en Cap hierdoor aan te vallen, wat een enorme verdeeldheid in de groep veroorzaakte.

4 Hij probeerde Banner tegen te werken om de Hulk te worden

Hulk en Iron Man
Hulk en Iron Man

Dit zorgde voor een grappig moment in The Avengers, maar dit had rampzalig kunnen zijn. Terwijl hij aan boord van de Helicarrier is, probeert Tony Bruce Banner over te halen om in de Hulk te veranderen, en eigenlijk was het een vuile zet. Tony gaat te ver, en dit is een keer dat dingen niet in zijn gezicht ontploften.

3 Meestal vecht hij tegen zijn vrienden

Burgeroorlog Vechten
Burgeroorlog Vechten

Dit is iets dat zo vaak is gebeurd in de MCU, en het is een enorm probleem. Tony eindigt met het gooien van handen met War Machine, Cap, Winter Soldier en Hulk, om nog maar te zwijgen van het feit dat hij met de Romanoff-tweeling te maken krijgt voordat ze goed werden. De man weet hoe hij mensen boos moet maken.

2 Zijn eigen technologie werd tegen hem gebruikt

Iron Man 2 Whiplash
Iron Man 2 Whiplash

Tony is misschien een genie, maar zelfs hij heeft andere mensen enkele van zijn geheimen laten leren en ze tegen hem gebruiken. Hij gaf dwaas advies aan Ivan Vanko, die vervolgens zijn eigen technologie toverde en Tony bijna uitschakelde in Iron Man 2. Laten we ook de technische ontwikkeling van Mysterio in Spider-Man: Far From Home niet vergeten.

1 Hij creëerde Ultron

AOE Ultron
AOE Ultron

Tony wilde zo graag vrede brengen in zijn tijd, en zijn oplossing hiervoor was Ultron. Dit zou natuurlijk in zijn gezicht ontploffen, aangezien Ultron zijn eigen plannen had en die plannen bijna uitvoerde. Dit veroorzaakte een hoop vernietiging en het liet mensen weten dat ideeën soms op een stuk papier moeten blijven staan.

Aanbevolen: