Grote studio's overwegen VOD-release voor hun films. Wordt het een trend?

Inhoudsopgave:

Grote studio's overwegen VOD-release voor hun films. Wordt het een trend?
Grote studio's overwegen VOD-release voor hun films. Wordt het een trend?
Anonim

Toen de pandemie bedrijven zoals theaterketens begon te hinderen, ging het publiek ervan uit - en terecht - dat blockbusterfilms zouden worden uitgesteld totdat de bioscoopervaring veilig werd voor iedereen om weer te genieten. Die minderheid van mensen had gelijk in het voorspellen van de uitkomst van topfilms zoals Kong Vs. Godzilla, Marvel's Black Widow en de nieuwste inzending in de Fast & Furious-franchise, die allemaal werden teruggedraaid, maar dat verandert vrij snel.

Het blijkt dat verschillende grote studio's de VOD-aanpak heroverwegen in plaats van een matige opkomst aan de kassa. Warner Bros, in het bijzonder, heeft officieel aangekondigd dat ze in december de langverwachte Wonder Woman '84 in de bioscoop zullen debuteren. Maar tegelijkertijd stelt de studio het vervolg ook beschikbaar aan HBO Max-abonnees. Houd er rekening mee dat het slechts 31 dagen de exclusieve streamingdienst van HBO is.

Volgens een Deadline-rapport begint WW1984 met streamen op 16 december en blijft beschikbaar tot 17 januari van volgend jaar, gevolgd door een secundaire bioscooprelease de daaropvolgende maand. En zodra dat venster afloopt, keert de Gal Gadot-superheldenfilm terug naar de nieuwe streamer van HBO.

Zal 'Wonder Woman 1984' VOD-releases mainstream maken?

Afbeelding
Afbeelding

Wat vooral interessant is aan de gok van Warner Bros om Wonder Woman op deze manier uit te brengen, is dat het het komende jaar een trend zou kunnen worden. Zoals we al zeiden, filmstudio's zijn niet zo happig om hun films digitaal uit te brengen, vandaar het massaal uitstellen van bioscoopreleases. Sommigen hebben zelfs voorzien dat de geplande releases plaatsvinden nadat de COVID-beperkingen op theaterketens volledig zijn opgeheven, dus een groot deel houdt stand totdat een waardevolle opkomst is gerustgesteld.

Afhankelijk van wat er in december met Wonder Woman 1984 gebeurt, zou dat andere studio's zoals Marvel echter kunnen motiveren om de langverwachte Black Widow en Eternal veel eerder uit te brengen. Beide staan op een laag pitje tot later in 2021, wat een grote teleurstelling is, aangezien ze al klaar zijn om op het grote scherm te verschijnen. Fans zullen blijven wachten zoals ze altijd hebben gedaan. Maar na een jaar zonder een nieuwe Marvel-film, zou het de mediagigant kunnen zijn om fans iets te geven om ze over te brengen totdat de zaken weer normaal zijn.

Universal Pictures zit in een soortgelijk schuitje met hun lei van 2020-films. De nieuwste FF-film en No Time To Die zouden beide dit jaar debuteren, wat een nieuw hoofdstuk zou hebben toegevoegd aan twee waanzinnig populaire franchises. Bond-films bestaan al aanzienlijk langer dan Fast And Furious, hoewel beide even vermakelijk worden gevonden. En fans wachten tot april - als ze geluk hebben - om een van hen op het grote scherm te zien.

Naast dat we nog een aantal maanden moeten wachten, is er geen garantie dat theaterketens in april weer open gaan. De pandemie blijft over de hele wereld toenemen en dwingt tot nieuwe sluitingen. Dat heeft ervoor gezorgd dat openbare locaties zoals bioscopen nog langer dicht zijn dan aanvankelijk werd verwacht. Cinemafielen hopen dat de recente successen met de ontwikkeling van vaccins het herstelproces zullen versnellen, hoewel er nog steeds een kwestie van distributie moet worden overwogen. Ook het uitroeien van het virus moet worden bereikt voordat er zelfs maar sprake kan zijn van heropening. Anders komen we volgend jaar weer in dezelfde situatie terecht.

Hoe dan ook, de zaak dat films rechtstreeks naar on-demand gaan, wordt met de dag beter en beter. Disney brak een paar maanden geleden baanbrekend met de live-action-afbeelding van Mulan, Warner Bros. neemt de sprong met Wonder Woman 1984 en andere studio's zoals Marvel zullen vermoedelijk volgen als ze zien dat een superheldenfilm succesvol kan zijn in dit VOD-tijdperk.

Aanbevolen: