Hier is waarom deze grote studio ooit een 10-jarige Soleil Moon Frye heeft aangeklaagd voor $ 80 miljoen

Inhoudsopgave:

Hier is waarom deze grote studio ooit een 10-jarige Soleil Moon Frye heeft aangeklaagd voor $ 80 miljoen
Hier is waarom deze grote studio ooit een 10-jarige Soleil Moon Frye heeft aangeklaagd voor $ 80 miljoen
Anonim

Zoals iedereen al weet, vormen kinderen een groot deel van de dagelijkse samenleving. Als gevolg hiervan vormen shows en films die zijn ontworpen om kinderen aan te spreken een even groot deel van het televisielandschap. Aangezien ouders de neiging hebben om samen met hun kinderen naar programma's en televisie te kijken, vormt gezinsvriendelijke inhoud een aantoonbaar groot deel van de entertainmentwereld.

Om inhoud voor het hele gezin te produceren, huren televisienetwerken en filmstudio's regelmatig kindacteurs in. Helaas is het algemeen bekend dat veel te veel voormalige kindsterren ernstige problemen met de wet krijgen. Bovendien zijn veel voormalige kindsterren ook op echt openbare manieren ruzie gaan maken met hun ouders. Met dat alles in gedachten zou het geweldig zijn als de netwerken en studio's er alles aan zouden doen om kindsterren een goede ervaring te geven. In de jaren 80 nam een grote studio echter de schokkende beslissing om in plaats daarvan de toen 10-jarige Soleil Moon Frye aan te klagen voor $ 80 miljoen.

'Punky Brewster' is een sitcom die de tand des tijds heeft doorstaan

Zoals elk decennium het geval is, slaagden verschillende sitcoms er in de jaren tachtig in om trouwe fans te verzamelen. In feite waren zoveel shows uit dat decennium succesvol dat de meeste mensen volledig zijn vergeten dat veel van hen ooit hebben bestaan. Aan de andere kant is er altijd iets met Punky Brewster geweest dat bij mensen bleef hangen.

Als bewijs van de populariteit van Punky Brewster tijdens de hoogtijdagen van de show, hoef je alleen maar te kijken naar het feit dat er meer dan één show over het personage tegelijkertijd in productie was. Tussen de uitzending op NBC en de productie van nieuwe afleveringen voor syndicatie, werd Punky Brewster immers uitgezonden van 1984 tot 1988. Verbazingwekkend genoeg werd van 1985 tot 1986 ook een geanimeerde spin-off van de show genaamd It's Punky Brewster uitgezonden op NBC. Het zou niet overdreven zijn om te zeggen dat zoiets uiterst zeldzaam is, op zijn zachtst gezegd.

Naast het feit dat er twee verschillende shows waren met Soleil Moon Frye in de jaren 80, werd Punky Brewster ook nieuw leven ingeblazen in 2021. Geproduceerd voor de Peacock-streamingservice, werd de revival van 2021, die ook de titel Punky Brewster droeg, geannuleerd na slechts één 10 afleveringen seizoen. Toch is het verbazingwekkend dat de show überhaupt is teruggebracht en dat spreekt tot de blijvende erfenis van de franchise.

Columbia Pictures Television klaagt een 10-jarige Soleil Moon Frye aan

Tijdens de eerste twee seizoenen van Punky Brewster werd de show geproduceerd door NBC Productions. Voordat het derde seizoen van de show werd opgenomen, werd er echter een deal gesloten en nam Columbia Pictures de productie van de show over. Punky Brewster-ster Soleil Moon Frye, die duidelijk niet langer in de populaire sitcom wilde spelen, nam de verrassende beslissing om zich niet aan het werk te melden toen het filmen van het derde seizoen van de show zou beginnen.

Volgens een Associated Press-rapport dat verscheen in een 1986-editie van de Rome News-Tribune, klaagde Columbia Pictures Television Soleil Moon Frye aan voor $ 80 miljoen nadat ze de productie had stopgezet. In hun rechtszaak betoogde Columbia Pictures dat "het meisje voor het productiebedrijf werkt omdat het in april een 20-jarige licentie van NBC heeft verkregen om de 44 afleveringen die al op het netwerk zijn getoond te syndiceren en ten minste 40 extra afleveringen te produceren".

Natuurlijk hadden Soleil Moon Frye en haar vertegenwoordigers hun eigen kijk op de situatie die haar advocaten in de rechtbank hebben betoogd. "De advocaat van mevrouw Frye, Dennis Ardi, heeft Columbia verteld dat zijn cliënt niet hoeft op te treden in een show die niet is geproduceerd door het netwerk dat in 1984 een contract met haar tekende." Toen Columbia Pictures Television een aanklacht indiende tegen Soleil Moon Frye, vroegen ze ook om "een tijdelijk straatverbod dat Miss Frye zou hebben verboden voor iemand anders dan het productiebedrijf te werken totdat het geschil is opgelost. De rechter van het Superior Court, Jack Newman, weigerde dat verzoek echter.

Uiteindelijk heeft de rechtszaak die Columbia Pictures tegen Soleil Moon Frye heeft aangespannen er niet toe geleid dat de 10-jarige acteur hen miljoenen dollars moest betalen. In plaats daarvan hadden koelere hoofden uiteindelijk de overhand en Frye keerde terug naar de set en portretteerde het titulaire personage van Punky Brewster voor nog eens twee seizoenen. Het is natuurlijk nog steeds verbazingwekkend dat een grote studio als Columbia Pictures bereid was een 10-jarig kind aan te klagen. In deze tijd zou zo'n verhaal vrijwel zeker resulteren in zoveel slechte pers en woede op sociale media dat geen enkele studio iets te maken zou willen hebben met een dergelijke rechtszaak. In alle eerlijkheid tegenover Columbia Pictures, aangezien ze miljoenen aan de rechten op Punky Brewster hebben uitgegeven om alleen maar de ster van de show te laten lopen, bevonden ze zich in een situatie waarin ze niets konden winnen.

Aanbevolen: