Dit is volgens Rotten Tomatoes de beste MCU-film

Inhoudsopgave:

Dit is volgens Rotten Tomatoes de beste MCU-film
Dit is volgens Rotten Tomatoes de beste MCU-film
Anonim

Als we kijken naar de zware slagmensen in Hollywood. er zijn maar weinig franchises die in de buurt komen van het soort succes dat de MCU heeft kunnen vinden. Sinds de lancering met Iron Man in 2008 is de MCU een onstuitbare kracht geweest. Star Wars en de Fast & Furious-franchises doen het nog steeds redelijk goed voor zichzelf, maar de MCU heeft ongekende hoogten bereikt.

Door de jaren heen zijn er veel discussies geweest over welke MCU-film boven de rest uitsteekt. Elke criticus en fan heeft natuurlijk zijn mening, maar we waren geïnteresseerd om naar Rotten Tomatoes te gaan om te zien welke film er qua lovende kritieken bovenuit steekt.

Laten we eens kijken welke MCU-film nummer één is op Rotten Tomatoes !

Black Panther is 1 met een 96%

Black Panther T'Challa
Black Panther T'Challa

De MCU heeft door de jaren heen een aantal veelgeprezen films geproduceerd, en hoewel er volgens Rotten Tomatoes een stevige concurrentie was voor de eerste plaats, is Black Panther de beste film in de MCU-geschiedenis.

Er was een ongelooflijke hoeveelheid hype rond deze film, want het zou ongetwijfeld de weg vrijmaken voor een nieuw tijdperk van MCU-helden. Black Panther maakte zelf zijn MCU-debuut in de film Captain America: Civil War, en hij kon opvallen in de met sterren bezaaide cast. Mensen hadden absoluut geen idee wat dit personage zou gaan bereiken.

In plaats van de release te behandelen als elke andere kaskraker, was de MCU in staat om dit te verweven tot een legitiem cultureel evenement. Black Panther was in staat om ongelooflijke recensies en onmetelijke hype te gebruiken om meer dan $ 1 miljard op te halen aan de kassa, volgens Box Office Mojo.

Het is best moeilijk om mensen terug te laten komen voor meer in het tijdperk van superheldenfilms, maar Black Panther heeft een ongelooflijke kijkbaarheid die een paar andere films kunnen bieden. Het schrijven is scherp, de actiescènes zijn ongelooflijk en de schurk, Killmonger, is zonder twijfel de beste die de MCU tot nu toe heeft gehad.

Met een beoordeling van 96% is het duidelijk dat mensen die films kijken en recenseren, dol waren op wat Black Panther op tafel bracht. 96% is wat deze film bovenaan plaatst, maar een snelle blik op de lijst zal twee films onthullen die op de volgende plek staan met een 94%.

Eindspel en Iron Man zijn gebonden aan 94%

Eindspel Gevechtsscène
Eindspel Gevechtsscène

In de geschiedenis van films is er nog nooit een release zo groot geweest als Avengers: Endgame. Het is een enorm understatement om het de meest verwachte film van 2019 te noemen, aangezien deze film bijna 12 jaar aan ongelooflijk werk op het grote scherm afsloot.

Avengers: Infinity War was in staat om het toneel te vormen voor de grootste film aller tijden, en aangezien het eindigde met een enorme cliffhanger, waren de miljoenen mensen over de hele wereld die de kans hadden om de film te bekijken zal ongetwijfeld de theaters binnenstromen om de conclusie te zien. Dit was een tijd waarin vrijwel alle mensen konden praten over Avengers: Endgame en hoe de dingen uiteindelijk zouden uitpakken.

Zodra het in de bioscoop was uitgebracht, zou Endgame niets anders doen dan records breken op weg om in de meest winstgevende film aller tijden te worden. Deze film was in staat om de inzet van Infinity War te verhogen, wat bijna onmogelijk leek. Er is veel humor, we zien dat er daadwerkelijke offers worden gebracht, en dat alles werd bekroond met misschien wel de grootste vechtscène in de geschiedenis van superheldenfilms.

Ongelofelijk toch? Nou, het moest allemaal ergens beginnen, en eindigde op 94% met Endgame is niemand minder dan Iron Man, de film die de MCU op gang bracht. Het is behoorlijk opmerkelijk om te zien wat Marvel sindsdien heeft gedaan, maar het v alt niet te ontkennen dat ze niet een warmere start hadden kunnen maken.

Dankzij Iron Man kreeg de MCU een blauwdruk voor succesvolle superheldenfilms, en slechts een tintje onder de 94% is de laatste film die aanspraak kan maken op een van de topposities in de MCU-geschiedenis.

Thor: Ragnarok zit op 93%

Thor: Ragnarok Arena-scène
Thor: Ragnarok Arena-scène

Als we heel eerlijk zijn, was Thor een matig populair personage dat tegelijkertijd veel kritiek kreeg op de manier waarop hij in de films werd geportretteerd. Dit veranderde snel nadat Thor: Ragnarok in de bioscoop kwam en het personage volledig opnieuw definieerde.

De MCU staat bekend om het injecteren van veel lichtzinnigheid in hun films, en het argument zou kunnen worden gemaakt dat Thor: Ragnarok de grappigste film van het stel is.

Ragnarok heeft niet alleen een uitzonderlijke hoeveelheid humor, maar het behandelt een aantal serieuze thema's en is in staat om een interessant verhaal met de personages te vertellen. Het opnemen van de Hulk en het introduceren van Valkyrie en Korg was slechts de kers op de taart waar zowel fans als critici dol op waren.

De MCU is op dit moment een niet te stoppen machine, en hopelijk zullen fans films te zien krijgen die zelfs beter zijn dan die bovenaan op Rotten Tomatoes.

Aanbevolen: