Dit zijn de best beoordeelde rollen van Zoë Kravitz (volgens Rotten Tomatoes)

Inhoudsopgave:

Dit zijn de best beoordeelde rollen van Zoë Kravitz (volgens Rotten Tomatoes)
Dit zijn de best beoordeelde rollen van Zoë Kravitz (volgens Rotten Tomatoes)
Anonim

Zoë Kravitz is een Amerikaanse actrice, zangeres en model. Ze is ook de dochter van de beroemde rockzanger en songwriter Lenny Kravitz. Haar filmcarrière begon in haar late tienerjaren met de film No Reservations uit 2007 en lanceerde haar in meer ondersteunende rollen. Sinds 2016 heeft ze veelbelovende rollen gekregen als leidende en ondersteunende actrice in film en televisie, maar de recensies van haar projecten van fans en critici zijn op zijn best gemengd.

Zoë Kravitz' films variëren in genre en succes. Haar laatste rol in 2022, als Catwoman in The Batman, kreeg enige bekendheid. In een interview met PageSix zei ze dat ze "niet alleen aan de wereld, maar ook aan mezelf, wil bewijzen dat ik het verdien om ruimte in de industrie in te nemen" - met andere woorden, buiten de nalatenschap van haar ouders. Dit zijn enkele van de films met Zoë in de hoofdrol die het bekijken waard zijn, volgens de Rotten Tomatoes-scores.

9 Zoë Kravitz's ondersteunende rol in de Divergent-serie: 'Divergent', 'Insurgent' en 'Allegiant'

Zoë Kravitz speelt Christina in The Divergent Series, die in drie jaar tijd drie films opleverde. Divergent was de eerste film in de franchise in 2014 met een beoordeling van 41% van critici en een beoordeling van 69% van het publiek op Rotten Tomatoes. De twee films die volgen zijn Insurgent in 2015, met 28% van critici en 58% van het publiek, en Allegiant in 2016, met rotte scores van 11% van critici en 41% van het publiek. Meeliftend op The Hunger Games, volgt de serie een verdeelde wereld gescheiden door deugden, maar één groep, genaamd The Divergents, past er niet in en moet vechten tegen een plan om ze te vernietigen. Een criticus verklaarde: "Dit is een film met een rite-of-passage, met actie, romantiek en zelfrealisatie verweven. Maar in tegenstelling tot sommige anderen van dit genre, Divergent is een tot nadenken stemmende tiener sci-fi."

8 Zoë Kravitz is een stoere meid in 'Vincent N Roxxy'

Zoë Kravitz speelt Roxxy in het misdaaddrama Vincent N Roxxy 2017, dat 44% ontving van critici en 65% op Rotten Tomatoes. De film volgt een onwaarschijnlijk stel, een verontrust meisje en een buitenstaander op de vlucht voor geweld. Een criticus verklaarde: "De magie van Vincent N Roxxy komt van de uitvoeringen. Als er enige gerechtigheid was in de filmwereld, zou het werk van Zoe Kravitz hier haar op de A-lijst stuwen."

7 Zoë Kravitz's roadtrip in 'The Road Within'

Zoë Kravitz speelt Marie in The Road Within, een comedy-avontuur uit 2014. De R-rated film scoorde 45% van critici en 69% van het publiek. Het is een klassiek roadtripverhaal met een cast van gekke personages op een krachtige en oprechte reis. Een criticus verklaarde: "Meeslepende, volbloed uitvoeringen van de jonge hoofdrolspelers en een hard-liefdevol einde verheffen het boven wat je mag verwachten."

6 'KIMI,' The Smart Speaker kijkt naar Zoë Kravitz in haar hoofdrol als Angela

Zoë Kravitz speelde de hoofdrol als Angela Childs in de thriller KIMI uit 2022. In een door technologie gedreven wereld zonder privacy, volgt een nieuwe slimme luidspreker elke beweging van de bevolking. Het kreeg 91% van critici en 52% van kijkers op Rotten Tomatoes. Het volgt een blauwharige agorafobische die een misdaad meldt waarvan ze getuige was, alleen om haar op een gevaarlijke reis buiten haar huis te sturen. De consensus van de critici zei: "Een aan huis gebonden thriller met een 21e-eeuwse draai, KIMI vindt regisseur Steven Soderbergh in publieksvriendelijke vorm, niet in de laatste plaats dankzij een uitstekende prestatie van Zoë Kravitz."

5 Zoë Kravitz, The Hollywood Starlet In 'Gemini'

In het misdaaddrama Gemini van 2018 speelde Zoë Kravitz een Hollywood-sterretje dat dood gaat. De neo-noirfilm kreeg een rating van 71% van critici en een rating van 41% van het publiek. Het volgt het verhaal van de relatie tussen een beroemdheid en haar assistent na een gruwelijke moord en een met de vinger wijzende agent. Een criticus verklaarde: "De uitvoeringen van Kirke en Kravitz zijn net zo gedurfd als het schrijven en de regie."

4 Hulu's 'High Fidelity' met Zoë Kravitz in de hoofdrol

In de originele Hulu-serie speelt Zoë Kravitz de hoofdrol van Robyn "Rob" Brooks in de televisieserie High Fidelity uit 2020. De show ontving 71% van critici en 41% van kijkers. Haar karakter is een muzikale extraordinaire en een zakenvrouw met een hoop bagage. Volgens de site is "High Fidelity's frisse kijk op een bekend nummer even geestig als emotioneel geladen, waardoor een nuchtere maar charmante Zoë Kravitz alle ruimte heeft om te schitteren."

3 Mutant Zoë Kravitz in 'X-Men: First Class'

Zoë Kravitz speelde Angel Salvadore in X-Men: First Class, een insectachtige menselijke hybride met haar vleugels op haar lichaam gecamoufleerd als tatoeages op de rug. De vijfde film in de franchise werd uitgebracht in 2011 met 86% van critici en 87% van kijkers op Rotten Tomatoes. X-Men: First Class toont een groep krachtige mutanten die samenkomen om de wereld te redden terwijl er drama ontstaat. Zoë Kravitz werd genomineerd voor twee Teen Choice Awards voor haar optredens: Best Chemistry en Breakout Female Star. De consensus van critici luidt: "Met een sterk script, stijlvolle regie en krachtige uitvoeringen van de goed afgeronde cast is X-Men: First Class een welkome terugkeer naar vorm voor de franchise."

2 Zoë Kravitz als Catwoman in 'The Batman'

Zoë Kravitz speelt Catwoman in de nieuwste film in de Batman-franchise. The Batman werd uitgebracht in 2022 en ontving 85% van critici en 88% op Rotten Tomatoes. De film volgt Batman die corruptie aan het licht brengt in Gotham City nadat de Riddler een moordpartij heeft gepleegd. Zoë werkte samen met Robert Pattinson met een ongelooflijke chemie op het scherm. Een criticus verklaarde: "Er is een tastbare plakkerigheid in de wereld die zich aan je vastklampt en je onderdompelt."

1 Zoë Kravitz In 'Big Little Lies'

Big Little Lies is een andere televisieserie met Zoë Kravitz in de hoofdrol. De serie uit 2017 kreeg 89% van critici en 89% van kijkers op Rotten Tomatoes. Het liep voor twee seizoenen, na een rijke gemeenschap van upper-class moeders in een Californische badplaats. Wanneer een nieuwe moeder naar de gemeenschap verhuist, ontrafelen relaties en eindigen ze in moord. Een criticus verklaarde dat de show "gemakkelijk bleek te zijn dankzij de enorm verslavende en vermakelijke cast van personages. Temidden van enkele van de donkere humor, pakt het ook effectief een aantal emotioneel moeilijke onderwerpen aan. Big Little Lies heeft een ongelooflijk ensemble, waaronder Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Laura Dern, Zoe Kravitz en Adam Scott."

Aanbevolen: