Wat heeft Matthew Lillard gedaan sinds 'Scooby-Doo'?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Matthew Lillard gedaan sinds 'Scooby-Doo'?
Wat heeft Matthew Lillard gedaan sinds 'Scooby-Doo'?
Anonim

Vanaf het moment dat Matthew Lillard op het grote scherm verscheen, begon hij de aandacht te trekken. Hoewel hij bijvoorbeeld alleen ondersteunende personages speelde in films als Serial Mom en Hackers, was zijn persoonlijkheid zo groot dat hij moeilijk te negeren was.

Nadat Matthew Lillard voor het eerst zijn sporen in Hollywood had verdiend, vond hij zijn hoofdrol toen hij werd gecast in Scream. Gecast als Stuart "Stu" Macher, Lillard's vermogen om overdreven te zijn, misleidde bioscoopbezoekers om hem niet serieus te nemen, dus waren ze verrast toen de acties van zijn personage werden onthuld. Uiteindelijk was het optreden van Lillard in Scream een van de vele redenen waarom de film een groot genoeg succes was om een franchise te inspireren die zal worden voortgezet.

Na eerst een ster te zijn geworden dankzij een horrorfilm, zou Lillard zijn nalatenschap verder versterken toen hij speelde in een paar Scooby-Doo-films. Helaas zijn in de jaren sinds die films zijn uitgebracht, veel mensen de eens zo veelbesproken acteur volledig uit het oog verloren. Met dat in gedachten roept het een voor de hand liggende vraag op: wat heeft Matthew Lillard gedaan sinds de release van zijn beroemdste films?

Een belangrijk keerpunt

In Hollywood kunnen de beslissingen die acteurs nemen veel onvoorziene gevolgen hebben. Wanneer een acteur bijvoorbeeld in een mislukte film verschijnt, kan hij ervoor zorgen dat de krachten in Hollywood en bioscoopbezoekers er anders naar kijken. Met dat in gedachten bereikte Lillard een kruispunt toen hij werd gevraagd om deel te nemen aan de cast van Dancing with the Stars en hij legde uit waarom hij die kans afsloeg tijdens een interview met The Watch.

Ik had een moment waarop iemand me belde en vroeg of ik geïnteresseerd was in Dancing With the Stars. En ik had een moment waarop ik grote films had gemaakt, en ik had de hoofdrol gespeeld in Scooby-Doo, Shaggy spelend, de hoofdrol. Ik kreeg veel geld betaald, het was een enorm succes en ik dacht: "Oh, ik ben klaar. Ik ga nu mijn eigen lot bepalen. Ik ben een legitiem Hollywood-succes." Wat eigenlijk het verst van de waarheid was, want ik had mezelf echt in een hokje gestopt om dit soort [hack] te zijn, in een film die niemand respecteerde en niemand echt leuk vond, en ik had zoiets van, mensen dachten min of meer aan mij als een hack op dat moment. Zo voelde ik me tenminste.”

“Mijn droom die opkwam, was om een geweldige acteur te worden. Als ik Dancing With the Stars neem, kom ik nooit meer terug. En dus ontsloeg ik tijdens drie opeenvolgende telefoontjes mijn agent, van wie ik hield, mijn manager, van wie ik nog meer hield, die op mijn bruiloft sprak, en mijn advocaat. En ik heb zoiets van: "Ik moet gewoon mijn leven veranderen." We hebben ons huis verkocht, we hebben onze auto's weggedaan en we hebben ons leven teruggebracht tot een punt waarop we het aankonden. En ik ging terug om banen aan te nemen die op werk waren gebouwd.” Natuurlijk hebben sommige sterren genoten van hun tijd op Dancing with the Stars, maar je moet Lillards beslissing respecteren.

Vervolg carrière

In de afgelopen 20 jaar heeft Matthew Lillard veel succes gehad in zijn carrière. Hoewel de laatste live-action Scooby-Doo-film waarin Lillard speelde in 2004 uitkwam, bleef hij Shaggy jarenlang spelen nadat die film was uitgebracht. Veel fans van Lillard hebben echter geen idee dat hij Shaggy heeft geuit in zoveel geanimeerde Scooby-Doo-avonturen dat het onmogelijk is om ze hier allemaal op te sommen. Helaas hebben de mensen achter de Scooby-Doo-franchise de afgelopen jaren besloten om een andere acteur in de rol te casten, tot grote frustratie van Lillard.

Naast de geanimeerde Scooby-Doo-projecten waarin Matthew Lillard speelde, bleef hij rollen bemachtigen in een lange lijst van live-actionfilms. Helaas zijn veel van Lillards live-actieprojecten zonder veel tamtam gekomen en gegaan.

Aan de positieve kant lijkt het duidelijk dat Matthew Lillard geen spijt heeft van zijn beslissing om op zichzelf te wedden toen hem werd gevraagd naar Dancing with the Stars. In plaats daarvan vertelde hij tijdens het eerder genoemde interview met The Watch hoe dat ertoe leidde dat hij met George Clooney werkte aan de veelgeprezen film, The Descendants. Tot op heden was het verschijnen in die film een van de hoogtepunten van Lillards carrière.

Lillards persoonlijke leven

Buiten zijn carrière lijkt Matthew Lillard zeker de jackpot te hebben gewonnen. Getrouwd met een makelaar genaamd Heather Helm Lillard sinds het jaar 2000, lijkt het paar op dit moment meer dan twintig jaar in huwelijksgeluk te hebben geleefd. Als bewijs van de liefde die Lillard deelt met zijn vrouw, hoef je alleen maar te kijken naar wat hij op Instagram schreef om hun 20th-jubileum te vieren. “Het moment dat we elkaar ontmoetten, het moment dat we ja zeiden en nu. 20 jaar huwelijk gaat zo snel voorbij als je een partnerschap aangaat met je beste vriend. Ik hou van je, Heather Lillard.'

Naast het aanbidden van zijn vrouw, lijkt Matthew Lillard een liefhebbende vader van drie kinderen te zijn. Lillards oudste dochter, Addison, werd geboren in 2002, zijn tweede dochter, Macey, werd geboren in 2004, en zijn zoon, Liam, kwam in 2008 op de wereld. Als je bedenkt dat de man die Shaggy speelde nu een 18- jarige dochter, het is best verbazingwekkend.

Aanbevolen: