Wat is er met Alessia Cara gebeurd? Alles wat ze heeft gedaan sinds het winnen van Grammy's beste nieuwe artiest

Inhoudsopgave:

Wat is er met Alessia Cara gebeurd? Alles wat ze heeft gedaan sinds het winnen van Grammy's beste nieuwe artiest
Wat is er met Alessia Cara gebeurd? Alles wat ze heeft gedaan sinds het winnen van Grammy's beste nieuwe artiest
Anonim

In 2018 won de 22-jarige Canadese zangeres Alessia Cara de Grammy voor Beste Nieuwe Artiest tegen onder meer Khalid, Lil Uzi, Julia Michaels en SZA, drie jaar na haar Billboard-debuutalbum Know- It-All werd uitgebracht. Behalve dat ze de eerste Canadees was die zo'n onderscheiding won, prezen critici de zangeres ook om haar zijdezachte stem, bereik en muzikale veelzijdigheid.

Er is echter een grote mythe rond deze prijs die stelt dat winnen een vloek is, omdat sommige winnaars uit het verleden het succes dat hen ertoe heeft geleid niet hebben kunnen repliceren. Dus, wat is er met haar carrière gebeurd? Is ze van de grond gekomen na het winnen van de Grammy's Best New Artist? Wat is de toekomst voor de Canadese superster? Om het samen te vatten, hier is alles wat Alessia Cara heeft gedaan sinds haar Best Artist-overwinning bij de Grammy.

6 Alessia Cara won nog een prijs voor haar tweede album

Cara bracht de opvolger van haar debuutalbum uit in 2018, hetzelfde jaar waarin haar Grammy-controverse begon. Getiteld The Pains of Growing, het tweedejaars record zag matig succes voor het debuteren op71 op de Billboard 200 en 21 in haar thuisland. Ze won uiteindelijk het Album van het Jaar van Juno Awards in 2020.

"Veel mensen zullen proberen het harde werk van een vrouw te verminderen, vooral het werk van een vrouw, en de ambitie van een vrouw", vertelde ze Billboard over haar standpunt over de Grammy-controverse. "Als jonge vrouw is het zo belangrijk om je daar niet door te laten beïnvloeden en een voorbeeld te zijn voor andere vrouwen die hetzelfde willen doen."

5 Ze bracht haar derde album uit

Over haar muziek gesproken, Alessia Cara maakt nog steeds actief deuntjes. Haar laatste derde album, In the Meantime, kwam net in september van dit jaar uit. Ondanks de matige commerciële prestaties prezen critici haar talent als een betere voortzetting dan het vorige album."Shapeslifter" en "Sweet Dreams" werden uitgebracht als lead singles voorafgaand aan het album. Het is een onbewerkte verzameling van 18 nummers, die het leven van de zangeres op en neer navigeert terwijl ze nog steeds probeert het concept van roem te vatten.

"De pandemie en het gebrek aan reizen hebben me er echt toe aangezet om met Canadese producers te werken, want ja, ik moest een beetje thuis blijven", vertelde de zanger aan Billboard. "Ik heb echt contact kunnen maken met Canadese mensen in mijn huis, wat ook geweldig is."

4 Alessia Cara opende zich over haar geestelijke gezondheidsproblemen

Ze is nooit verlegen geweest om openhartig te zijn over haar strijd om de geestelijke gezondheid. Tijdens een recent interview in juni onthulde Cara dat ze de afgelopen jaren worstelde met geestelijke gezondheid en slapeloosheid, en dat ze vaak naar muziek ging als haar manier van therapie.

"Ik had te maken met veel angst en die angst veranderde in complete paniekaanvallen", zei de 25-jarige. "Ik had urenlang last van paniekaanvallen, dagen en dagen achter elkaar. Het waren enkele van de engere dagen van mijn leven."

3 Ze leende haar stem in 'The Willoughbys'

Naast haar indrukwekkende zangportfolio, maakte Alessia Cara vorig jaar haar debuut in stemacteren als Jane, een van de hoofdpersonen in The Willoughbys van Netflix. De animatiefilm draait om een groep van vier kinderen en hun zoektocht naar nieuwe ouders om hun verwaarlozende ouders te vervangen. Ze droeg ook bij aan de officiële soundtrack van de film en vergaarde zes nominaties voor de Annie Award, waaronder die voor beste animatiefilm.

2 Ze opende voor Shawn Mendes en kopte haar eigen wereldtournee

Cara opende in 2019 voor de Europese en Noord-Amerikaanse etappes van de gelijknamige tournee van landgenoot Shawn Mendes, om haar tweede album te promoten. De wereldtournee begon in maart 2019 in Amsterdam, Nederland en eindigde in december in Mexico-Stad. Het was een enorm succes, met een totaal van $ 96,6 miljoen wereldwijd bruto en een opkomst van 99 procent. Het jaar daarop begon ze ook aan haar tour door Canada en de VS, getiteld The Pains of Growing Tour.

“Deze plaat is de langverwachte helderheid van mijn relatie met mezelf, anderen en de wereld –– waar het ooit stond, tot waar het nu staat, dit is wat zich in de tussentijd heeft ontvouwd,” zei ze over haar album in een open brief aan de fans. “Het is mijn favoriete ding dat ik ooit heb gemaakt, en ik voel me lichter nu het van jou is.

1 Alessia Cara heeft kerstmuziek uitgebracht

Dus, wat is de toekomst voor Alessia Cara? Ze vertoont duidelijk geen tekenen van vertraging op korte termijn, vooral niet na het uitbrengen van haar derde album dit jaar. Deze maand werkte ze echter samen met de popgroep Pentatonix om muziek met kerstthema en de bijbehorende video uit te brengen. Het is getiteld "Frosty The Snowman", en het is een perfecte metgezel voor de meest feestelijke tijd van het jaar.

Dit is niet de eerste keer dat Alessia Cara zich met kerstmuziek waagt. Vorig jaar bracht ze "Make It To Christmas" uit, dat vorig jaar in het Holiday Stuff-project van de zangeres verscheen. De muziekvideo kwam een jaar later voorafgaand aan het derde studioalbum.

Aanbevolen: