Waar zou het volgende hoofdstuk in de 'Alien'-franchise zijn gebleven?

Inhoudsopgave:

Waar zou het volgende hoofdstuk in de 'Alien'-franchise zijn gebleven?
Waar zou het volgende hoofdstuk in de 'Alien'-franchise zijn gebleven?
Anonim

Voordat Ridley Scott de Alien-franchise opnieuw opstartte met Prometheus en Alien: Covenant, was er een echte belofte in de hoofdverhaallijn met Ellen Ripley (Sigourney Weaver). De laatste inzending waar ze aan meedeed, Alien: Resurrection, eindigde met een gedeeltelijke cliffhanger, wat suggereert dat er een vijfde deel in de franchise zou komen. Joss Whedon schreef zelfs een behandeling voor Alien 5 die Ripley op een Earthbound-avontuur afbeeldde.

Helaas, omdat de productie nooit van de grond kon komen, belandde het script van Whedon op de plank. In plaats daarvan ging Fox met de door Ridley Scott geregisseerde prequels met een geheel nieuwe cast, waardoor de door Weaver geleide serie effectief werd afgeschreven. Het is vermeldenswaard dat Weaver het ook niet eens was met het script van Whedon, of liever de richting, zozeer dat haar mening mogelijk heeft bijgedragen aan de uiteindelijke annulering van de film.

Wat interessant is, is waar het verhaal zou zijn gegaan als het plot op aarde was doorgegaan.

Wat zou Ripley doen?

Sigourney Weaver en Winona Ryder in verwijderde scène
Sigourney Weaver en Winona Ryder in verwijderde scène

Hoewel het moeilijk te zeggen is zonder een volledige versie van het script van Whedon te lezen, gaf het einde van Alien: Resurrection ons een redelijk goed idee.

Om het snel samen te vatten: Ripley en de overige bemanningsleden van de Betty maakten een noodlanding op aarde. Ze overleefden hun beproeving met de Xenomorphs, en dan wordt de scène zwart terwijl Ripley en Call (Winona Ryder) nadenken over wat hun volgende zet is.

Zonder al te veel te speculeren, zou de United Systems Military of USM waarschijnlijk binnen enkele uren op de site zijn geweest. Ze zouden niet de levensvatbare Xenomorph-embryo's hebben waar ze naar uitkeken, hoewel er nog een prijs aan boord van het schip zou zijn: Ripley.

Hoewel fans aannemen dat Ripley haar nog lang en gelukkig heeft gekregen, was het waarschijnlijk het tegenovergestelde voor haar. De kloon die op aarde arriveerde was niet dezelfde die de Xenomorphs voor het eerst ontmoette op LV-426. Nee, dit was een alien-hybride met alles wat USM waardeerde. Dat feit zou Ripley 8 tot hun topprioriteit maken.

Chase For Ripley 8

Brad Douriff en Sigourney Weaver
Brad Douriff en Sigourney Weaver

Voor iedereen die het zich niet herinnert: de USM deed onderzoek naar wapentoepassingen voor de Xenomorphs. Ze zeiden nooit expliciet welke typen ze aan het ontwikkelen waren, hoewel een populaire theorie was dat ze het buitenaardse DNA zouden integreren in gewillige mensen. En Ripley, als de eerste die zich met succes heeft verbonden met het buitenaardse DNA, is daar het bewijs van.

Verschillende scènes uit Alien: Resurrection toonden Ripley's bovenmenselijke capaciteiten, wat USM meer dan genoeg reden zou kunnen geven om haar vast te leggen voor experimenten. Een daaropvolgende achtervolging kan dan een behoorlijk deel van de film opslokken, mogelijk gevolgd door Ripley die terugvecht.

Het slechte nieuws voor USM is in dat scenario, Ripley is in feite een Xenomorph minus het vervelende uiterlijk. Haar bloed is zelfs bijtend, dus ze deelt veel met de roofdieren. Wat meer is, is dat Ripley waarschijnlijk het vermogen heeft om pasgeborenen te baren zoals de nakomelingen van haar koningin. Hoe ze dat zou doen staat ter discussie, hoewel paren met een menselijke man het gewenste resultaat kan opleveren.

Ripley had uiteindelijk ook Call, Johner en Vriess aan haar zijde. Ze waren aanvankelijk loyaal aan verschillende doelen, maar na hun wilde avontuur met Ripley waren ze waarschijnlijk van plan om haar te vergezellen op de volgende missie. En wie wil er nu niet een superverbeterde buitenaardse hybride aan zijn zijde in een wereld vol geldhongerige zakelijke handlangers?

Het nadeel is dat Alien: Resurrection-fans nooit zullen zien wat er werkelijk met Ripley is gebeurd. We kunnen niet uitsluiten dat er nog een aflevering komt die Sigourney Weaver terugbrengt, behalve dat, zonder een waardevol script en een waardige regisseur aan het roer, de kans klein is. Een bepaling die Weaver voor haar terugkeer stelde, was dat ofwel James Cameron ofwel Ridley Scott het project zou leiden. En aangezien Scott zich heeft gefocust op een prequel-serie, is hij buiten strijd. Dat laat nog steeds de regisseur van The Terminator voor het grijpen, maar er is al jaren geen nieuws over een nieuw hoofdstuk, dus het ziet er niet goed uit.

Aanbevolen: