Wat Martin Short heeft gezegd over zijn tijd op 'SNL

Inhoudsopgave:

Wat Martin Short heeft gezegd over zijn tijd op 'SNL
Wat Martin Short heeft gezegd over zijn tijd op 'SNL
Anonim

Sinds Saturday Night Live in 1975 op televisie debuteerde, is het een steunpilaar van het medium. Hoewel SNL soms in populariteit is afgenomen, blijft het een feit dat het in de loop der jaren zo iconisch is geworden dat de meeste comedyartiesten ervan hebben gedroomd om zich bij de cast van de show aan te sluiten.

Omdat er zoveel mensen zijn die op het punt staan om zich bij de cast van Saturday Night Live aan te sluiten, is het logisch dat auditie doen voor de show een intense ervaring zou zijn. Er zijn tenslotte veel artiesten geweest die comedysterren werden die faalden tijdens hun Saturday Night Live-audities.

Martin korte rode loper
Martin korte rode loper

Zodra een acteur erin slaagt om indruk te maken op de krachten die aanwezig zijn bij Saturday Night Live genoeg om zich bij de cast aan te sluiten, zou je kunnen denken dat het niet lang zou duren voordat ze zich thuis zouden voelen bij het werken aan de show. Maar volgens wat Martin Short te zeggen heeft over zijn ambtstermijn als onderdeel van de show, is dat misschien toch niet het geval.

Al ervaren

Gedurende de lange carrière van Martin Short heeft hij het respect van zijn collega's verdiend. Short is zelfs zo'n getalenteerde artiest dat hij een comedy-partnerschap heeft gevormd met Steve Martin en ze zijn zo geweldig samen dat Netflix ze een comedy-special heeft gegeven. Ondanks dat alles zijn sommige mensen zich er misschien niet van bewust dat tegen de tijd dat Short als castlid bij Saturday Night Live kwam, hij al succesvol was

Nadat hij in zijn thuisland Canada aan verschillende toneelstukken had gewerkt, trad Martin Short in 1981 toe tot de cast van Second City Television. Hoewel veel mensen niet weten wat SCTV nu was, was het een hilarische Canadese sketch comedyshow met een hele reeks legendarische komische figuren in de hoofdrol. Per slot van rekening hebben mensen als John Candy, Andrea Martin, Rick Moranis, Harold Ramis, Dave Thomas en Joe Flaherty hun komische tanden in die show gesneden. Naast die geweldige talenten, introduceerde SCTV de wereld aan Eugene Levy en Catherine O'Hara, jaren voordat Schitt's Creek een sensatie werd.

SCTV-cast
SCTV-cast

Gezien het feit dat Martin Short zo'n grappig persoon is en hij al in een zeer gerespecteerde sketchcomedyshow had gespeeld, lijkt het een goed idee om hem in te huren voor de Saturday Night Live-cast. Per slot van rekening had hij een unieke ervaring in het omgaan met de druk die gepaard gaat met het maken van een sketchshow op televisie.

De perfecte situatie

Van 2001 tot 2014 werkte Seth Meyers in een of andere rol aan Saturday Night Live. Door die ervaring begrijpt Meyers hoe het is om aan SNL te werken op een manier die maar weinig mensen kunnen. Vanwege het unieke perspectief van Meyer is het altijd interessant wanneer hij andere Saturday Night Live-alums interviewt.

Martin Short op Late Night met Seth Meyers
Martin Short op Late Night met Seth Meyers

In juli 2020 verscheen Martin Short op Late Night with Seth Meyers. Zoals iedereen die in het verleden een Martin Short-interview heeft gezien, waarschijnlijk al weet, is hij meestal zo sarcastisch dat het voor interviewers moeilijk kan zijn om iets serieus uit hem te krijgen. Tijdens het resulterende interview bracht Meyers echter Saturday Night Live ter sprake, en dat onderwerp interesseerde hem zo kort dat hij even serieus was.

Een stressvol seizoen

Toen Seth Meyers Martin Short's Saturday Night Live-aanstelling voor het eerst ter sprake bracht, deed hij dat door op te merken dat het "gek" is dat hij slechts één seizoen deel uitmaakte van de cast van de show. Van daaruit vroeg Meyers aan Short of hij wenste dat hij langer deel uitmaakte van de show. Nadat hij had geantwoord dat hij wenste dat hij langer was blijven hangen, duurde het niet lang voordat Short begon te praten over hoeveel druk hij voelde tijdens dat ene seizoen.

“Het was elke week zo stressvol voor mij. Ik behandelde het als eindexamens. Ik denk dat als ik had geweten dat ik er vijf weken zou zijn, ik het rustig aan had gedaan. En ik was ook een schrijver.” Van daaruit merkte Meyers op dat hij geloofde dat Short "net zo gespannen" zou zijn geweest als hij langer zou blijven.

Martin Short en Billy Crystal
Martin Short en Billy Crystal

Vervolgens vertelde Short een verhaal over het werken aan Saturday Night Live-scripts tot alle uren van de ochtend met Bill Crystal. “Dus het is woensdagochtend, ongeveer vier uur in de ochtend en hij gaat weg en hij klopt op de deur van mijn kantoor. Hij zegt: 'Hoe gaat het?' en ik zeg: 'Oh, het is goed' en hij keek over mijn schouder en er stond: 'Ed Grimley's appartement - open' en niets anders.' Nog steeds niet door, maakte Short nog een opmerking over hoe intens zijn Saturday Night Live-periode was. “Het was complete paniek en dan heb je zaterdag een geweldige show en 48 uur later voel je je een mislukkeling omdat je geen ideeën hebt voor Ringo de gastheer of wie dan ook.”

Aanbevolen: