Was Zoe Saldana onderbetaald voor 'Avatar'?

Inhoudsopgave:

Was Zoe Saldana onderbetaald voor 'Avatar'?
Was Zoe Saldana onderbetaald voor 'Avatar'?
Anonim

Toen de avonturenfilm Avatar van James Cameron uit 2009 de bioscopen over de hele wereld betrad, duurde het niet lang voordat de bekroonde film allerlei records brak, en sindsdien behaalde hij de titel voor het behalen van de hoogste brutowinst na het genereren van $ 2,84 miljard aan de kassa.

Dicht achter is Avengers: Endgame uit 2019, dat al $ 2,79 miljard heeft verdiend, en hoewel de laatste waarschijnlijk het record zal breken, mogen fans niet vergeten dat James heeft gewerkt aan een vijfdelig vervolg op zijn fantasiefilm, waarvan het tweede deel naar verwachting in december 2022 in de bioscoop zal verschijnen.

Zoe, die ook Gamora speelt in Guardians of the Galaxy, speelde in drie films die allemaal de $ 2 miljard hebben overschreden aan de kassa, maar haar naam is nergens te vinden in de jaarlijkse Forbes-lijst van best betaalde actrices in Hollywood. Haar fans hebben beweerd dat de 42-jarige, die goede vrienden is met Michael B. Jordan, onterecht minder wordt betaald dan andere acteurs, wat duidelijk lijkt wanneer ze haar verdiensten vergelijkt met sommige van haar co-sterren.

zoe saldana première
zoe saldana première

Zoe Saldana's salaris

Zoe heeft een fortuin van $ 35 miljoen vergaard, wat zeker veel geld is - maar voor een vrouw die in zoveel blockbuster-hits is verschenen, zou je denken dat haar vermogen hoger zou zijn dan dat.

Verschijnen in Avengers: Infinity War in 2018 en Avengers: End Game in 2019, bovenop de ster als Neytiri in Avatar - die allemaal $ 2 miljard aan de kassa overtroffen - het is moeilijk te begrijpen waarom deze actrice dat niet doet' Ze heeft niet dezelfde cijfers op haar bank als Jennifer Lawrence ($160 miljoen) of Scarlett Johansson ($165 miljoen).

Je moet ook niet vergeten dat de moeder van drie ook veel succes heeft gehad met het spelen van Gamora in Marvel's Guardians of the Galaxy, dat momenteel zijn derde aflevering filmt voor een release in 2023.

De franchise alleen al heeft meer dan $ 1,5 miljard opgeleverd aan de kassa, maar Zoe krijgt niet het salaris dat ze verdient op basis van het succes van haar films.

Toen Zoe in mei 2018 haar ster op de Hollywood Walk of Fame accepteerde, vertelde ze het publiek dat acteren en werken aan films altijd al een droom van haar was geweest, wat, als je het koppelt aan berichten dat ze een onderbetaalde actrice, laat zien dat geld niet alles voor haar is.

“Een droom hebben is slechts stap één,” zei ze. “Stap twee: mouwen opstropen, hard werken, doorzettingsvermogen, passie, doorzettingsvermogen. Fail vaak en faal vooruit. Lukt het je in het begin niet, dan stof je jezelf af en probeer je het opnieuw. Ik heb geleerd te houden van wat ik doe en te doen waar ik van hou en dat is mijn mantra geweest.

“Van Burger King-commercials tot afleveringen van Law and Order, tot een balletfilm. Ik moet een piraat zijn, een INS-officier, een xenolinguïst op de Enterprise. Ik moet een buitenaardse krijger zijn – nou ja, meerdere buitenaardse krijgers.”

Waar de rol ook voor was, Zoe wilde altijd graag op de set zijn en haar vaardigheden oefenen. Dat gezegd hebbende, zou dit geen excuus moeten zijn waarom ze het goed lijkt te vinden om een onderbetaalde actrice te zijn, vooral wanneer haar films al het geld binnenhalen.

Voor Guardians of the Galaxy uit 2014 verdiende Zoe een gerapporteerde $ 100.000, hoewel de film $ 772 miljoen opbracht.

Hoewel we graag aannemen dat ze een aanzienlijke verhoging heeft gekregen voor de vervolgfilm in 2017, is er echt geen reden waarom een gevestigde actrice als Zoe genoegen zou hebben genomen met een miezerige salaris die al had een geweldig cv op zak, inclusief haar rol in Avatar.

Sandra Bullock, ter vergelijking, nam $ 70 miljoen mee naar huis voor haar betrokkenheid bij Gravity 2013 dankzij een salaris van $ 20 miljoen en een backend-deal waarmee ze een bepaald percentage van de winst kon behalen als de film het goed zou doen op de kassa.

Zoe zal haar rol opnieuw opnemen in Avatar 2, die eind volgend jaar in de bioscoop verschijnt, en fans kunnen alleen maar hopen dat met alles wat ze heeft bereikt sinds de laatste release, de inwoner van New Jersey eindelijk de beloning zal ontvangen ze zou er recht op moeten hebben.

In september 2020 bevestigde James Cameron dat de opnames voor de tweede aflevering voltooid waren en dat de derde film in de franchise zijn laatste live-actiescènes in Nieuw-Zeeland aan het afronden was.

"Dat betekent niet dat ik een extra jaar heb om de film af te maken, want de dag dat we 'Avatar 2' afleveren, zullen we gewoon beginnen met het afmaken van 'Avatar 3'", vertelde hij Arnold Schwarzenegger op de Oostenrijkse Wereldtop van 2020.

"Dus waar we nu zijn, ben ik aan het fotograferen in Nieuw-Zeeland. We filmen de rest van de live-action. We hebben nog ongeveer 10% te gaan. We zijn 100% compleet op 'Avatar 2' en we zijn voor 95% compleet op 'Avatar 3.'"

Aanbevolen: