Was Anya Taylor-Joy onderbetaald voor haar rol in 'The Queen's Gambit'?

Inhoudsopgave:

Was Anya Taylor-Joy onderbetaald voor haar rol in 'The Queen's Gambit'?
Was Anya Taylor-Joy onderbetaald voor haar rol in 'The Queen's Gambit'?
Anonim

Anya Taylor-Joy's vertolking van Beth Harmon in de meest bekeken miniserie van Netflix, The Queen's Gambit, heeft haar een Golden Globe-prijs opgeleverd en verschillende andere erkenningen die haar meteen een wereldwijde sensatie maakten. De actrice heeft 7,3 miljoen volgers op Instagram die allemaal wachten op haar volgende grote zet. In 2020 werd bekend dat Taylor-Joy gecast is voor de hoofdrol van de Mad Max spin-off film, Furiosa. En dat is nog maar een van de vele grote projecten die voor haar in het verschiet liggen. Ondanks deze aankomende films, zijn fans nog steeds nieuwsgierig naar de reis van de Split-ster naar haar doorbraakrol.

Er is veel onthuld over de voorbereiding die Taylor-Joy deed voor The Queen's Gambit, maar hoeveel verdiende ze eigenlijk in de hitserie? Meer dan 62 miljoen huishoudens hebben minstens een aflevering van de show gezien. We zijn er zeker van dat dit gelijk staat aan veel geld. Hier zijn alle cijfers die je graag wilt weten, van de inkomsten van de film tot het salaris van Anya Taylor-Joy.

Hoeveel heeft 'The Queen's Gambit' verdiend?

Het is een bekend feit dat het maken van The Queen's Gambit 30 jaar duurde. Voordat het een indrukwekkende score van 97% op Rotten Tomatoes kreeg, waren er 9 herschrijvingen nodig om het script af te ronden dat was gebaseerd op de gelijknamige roman van W alter Tevis uit 1983. De scenarioschrijver van de show, Alan Scott, kocht de tv- en filmrechten eind jaren 80. Maar hij worstelde om een producent te vinden. Elke studio zei dat niemand geïnteresseerd zou zijn in schaken. Enkele jaren later was er eindelijk een filmversie in de maak. Heath Ledger stemde ermee in het te regisseren. Maar in 2008 stierf de Australische acteur aan een accidentele overdosis, het laagste punt van Scott's reis om het verhaal op het scherm te brengen. Stel je voor dat hij het opgaf…

Er zijn geen openbare gegevens over de exacte inkomsten van The Queen's Gambit. Maar volgens rapporten kwam het bijna overeen met het succes van Martin Scorsese's Netflix-maffiafilm, The Irishman, die $ 159 miljoen opbracht. Het lijkt erop dat Alan Scott royaal werd beloond voor zijn doorzettingsvermogen. Maar afgezien van de winst, had de show ook een impact op andere gebieden - de roman die de basis vormt voor de show landde 37 jaar na publicatie op de bestsellerlijst van The New York Times; op eBay steeg de interesse in schaken tot 250%; Goliath Games meldde ook dat de schaakverkoop met meer dan 170% omhoogschoot; en het aantal nieuwe spelers op chess.com is vervijfvoudigd. Wat een fenomeen.

Hoeveel verdiende Anya Taylor-Joy in 'The Queen's Gambit'?

Rapporten schatten dat Anya Taylor-Joy £ 500, 000 of ongeveer $ 696, 000 mee naar huis nam van The Queen's Gambit. "Boeken die zijn ingediend voor haar firma Scarlett Joy Ltd laten zien dat de tv-ster kasreserves heeft van £ 645, 412 ($ 898, 000) voor 2020, een stijging van £ 148, 477 ($ 207, 000) vanaf 2019", schreef The Daily Mail in maart 2021."Uit de rekeningen blijkt dat Anya ook £97.300 ($135.000) aan The Treasury aan vennootschapsbelasting heeft betaald, wat betekent dat ze meer dan £500.000 ($696.000) verdiende in de 12 maanden eindigend in maart 2020." Het kamp van Taylor-Joy heeft echter nooit de details van haar inkomsten uit de Netflix-hit bevestigd.

De actrice gaf onlangs ook toe dat ze de omvang van haar prestaties van de show nog moet begrijpen. "Ik zal dit jaar waarschijnlijk over ongeveer vijf jaar begrijpen. Ik denk dat dat het moment is waarop het waarschijnlijk zal toeslaan", vertelde ze aan Vanity Fair. De Peaky Blinders-ster is bijzonder voorzichtig in het beantwoorden van vragen over de details van haar succes. Dus we zullen waarschijnlijk nooit het exacte bedrag weten dat ze verdiende met The Queen's Gambit. Desalniettemin is de actrice dankbaar en blij met de hele ervaring.

Ze blijft er ook bescheiden over. Toen haar werd gevraagd naar prijzen en erkenningen, zei ze: "Kijk, elke vorm van erkenning voor je werk is geweldig en echt ontroerend, maar ik moet opdagen voor mijn film en mijn regisseur en mijn vrienden. Als ik constant aan dat soort dingen zou denken, weet ik niet hoe gezond mijn geest zou zijn."

Wat is het netto vermogen van Anya Taylor-Joy?

Nogmaals, er zijn verschillende rapporten over het vermogen van Taylor-Joy, en geen van hen is officieel gevalideerd. De een zegt dat ze momenteel $ 3 miljoen waard is, terwijl een ander zegt dat ze ongeveer $ 1 miljoen heeft, plus een jaarinkomen van $ 100.000. Die cijfers komen aardig in de buurt. Hoewel ze waarschijnlijk meer waard is dan die schattingen. Ze speelde tenslotte al eerder in andere films met veel winst. Glass alleen al verdiende maar liefst $ 247 wereldwijd, The Witch verdiende $ 40,4 miljoen wereldwijd, en Emma verdiende een behoorlijk coole $ 26,4 miljoen aan de kassa wereldwijd.

Met haar mooie Viktor &Rolf's geurcampagne en aankomende Hollywood-projecten, weten we zeker dat het vermogen van Taylor-Joy binnenkort nog groter zal worden. Ze heeft een lange weg afgelegd sinds haar bescheiden begin, toen ze 17 jaar oud was. Scout Model Management - de agent die de carrières van topmodellen, Kate Moss en Cara Delevingne, lanceerde.

Aanbevolen: