Was Elijah Wood onderbetaald voor 'Lord Of The Rings'?

Inhoudsopgave:

Was Elijah Wood onderbetaald voor 'Lord Of The Rings'?
Was Elijah Wood onderbetaald voor 'Lord Of The Rings'?
Anonim

Franchisefilms zijn al lang een vaste waarde aan de kassa, maar af en toe kan een franchise langskomen en het spel volledig veranderen. Star Wars begon ermee en de MCU staat momenteel bovenaan, maar in de jaren 2000 kwam de Lord of the Rings-franchise in beeld en liet een blijvende indruk achter in de filmindustrie. Tot op de dag van vandaag wordt het aangekondigd als misschien wel de beste trilogie ooit.

Elijah Wood speelde de rol van Frodo Balings in de films, en zijn reis naar Mordor boeide kijkers vanaf de allereerste film. Wood bevestigde zijn nalatenschap met de trilogie, maar toen enkele cijfers over zijn salaris werden vrijgegeven, dachten sommigen dat hij misschien onderbetaald was voor de rol. Laten we eens kijken of Elijah Wood onderbetaald werd voor Lord of the Rings.

Bijgewerkt op 1 november 2021, door Michael Chaar: Elijah Wood maakte naam als onderdeel van de Lord of the Rings-trilogie en natuurlijk The Hobbit in the rol van Frodo Balings. Zijn schermtijd katapulteerde zijn carrière zeker naar grote hoogten, waardoor hij een nettowaarde van $ 20 miljoen kon vergaren. Ondanks dat hij vandaag miljoenen waard is, werd de acteur lang niet zoveel betaald als fans zouden denken voor het spelen van Frodo. Voor de LOTR-trilogie ontving Wood $ 250.000, terwijl hij $ 1 miljoen verdiende voor zijn optreden in The Hobbit. In vergelijking met de salarissen van acteurs in de MCU-, Star Wars- of Harry Potter-franchise, is het duidelijk dat Elijah in feite onderbetaald werd, vooral gezien de populariteit die de LOTR-films hebben.

Hij kreeg $ 250.000 basissalaris voor de trilogie

Het is gemakkelijk om terug te kijken naar de Lord of the Rings-films en te zien waarom ze een wereldwijd succes werden, maar terwijl het werd gemaakt, was er gewoon geen manier om te weten wat het zou worden. De studio besloot om alle drie de films tegelijk te maken, en ze hadden in die tijd een prima budget.

Er wordt geschat dat Elijah Wood een basissalaris van $ 250.000 kreeg voor alle drie de films waarin hij verscheen. Dat is een hele hoop werk voor een nogal bescheiden cheque, maar het zou goed komen in de lange termijn. Het filmen van de trilogie vond plaats in de loop van een jaar of zo, en dit is veel meer werk dan de meeste acteurs in een enkele rol stoppen.

Nu, terwijl $ 250.000 een bescheiden basissalaris is, zou Wood, samen met de rest van de primaire cast, een salarisverhoging krijgen zodra de films in de bioscoop zouden verschijnen en in totaal miljarden dollars binnenhaalden. Er is geen officieel cijfer over wat hij in het algemeen kon incasseren, maar we moeten ons voorstellen dat het een behoorlijk stuk wisselgeld was.

Interessant is dat de originele trilogie niet de enige keer zou zijn dat Elijah Wood een rol speelde in de totale franchise.

Hij kreeg $ 1 miljoen betaald voor zijn Hobbit-uiterlijk

De Hobbit-trilogie was misschien niet op hetzelfde niveau als de originele trilogie in termen van algemene toejuiching en fanfare, maar die films waren enorm succesvol en slaagden erin een enorm publiek aan zich te binden dat niets liever wilde dan wagen terug naar Middle Earth voor een onverwachte reis.

Er wordt geschat dat Elijah Wood in staat was om $ 1 miljoen te verdienen voor zijn korte cameo in de trilogie. Dat is een flink bedrag om terug in de zadelmaker te springen, en het is vier keer zoveel als zijn basissalaris voor een hele trilogie.

Die Hobbit-films waren allemaal enorm succesvol, ondanks dat ze allemaal een groot succes waren, met elk een brutowinst van minstens $ 900 miljoen, volgens The-Numbers. Het is fascinerend om te zien dat de meeste mensen die films helemaal zijn vergeten, maar de meesten zijn nog steeds maar al te blij met een originele trilogie-marathon.

Er komt een Lord of the Rings-serie naar Amazon en fans hopen dat deze net zo geliefd wordt als de originele trilogie. Het verhaal zal niets te maken hebben met wat fans de eerste keer op het scherm vonden, en er is hoop dat het de algemene kennis kan uitbreiden, net zoals The Mandalorian heeft gedaan voor Star Wars.

Hoe zijn salaris zich verhoudt tot andere franchises

Als we nu kijken naar het salaris van Wood en of hij al dan niet onderbetaald was voor zijn tijd als Frodo Baggins, moeten we kijken naar enkele andere franchisefilms en hoeveel de hoofdrolspelers konden incasseren voor hun optredens.

Iron Man was de film die de MCU in 2008 terug aan het rollen bracht en voor zijn werk in de film kon Robert Downey Jr. volgens Business Insider $ 500.000 verdienen. Dit is twee keer zoveel als Wood kreeg, en zoals we hebben gezien, zou Downey zijn salaris in de loop van de tijd naar ongekende hoogten brengen.

Zelfs in de jaren 70 wist Mark Hamill meer geld te krijgen voor Luke Skywalker. Volgens Quora kreeg Hamill $ 650.000 betaald voor het spelen van het iconische personage in A New Hope. Dit is zelfs meer dan Downey kreeg, en Star Wars was in die tijd een totaal onbekende, in tegenstelling tot het personage Iron Man die jaren in Marvel Comics had doorgebracht.

Dus, werd Elia Wood onderbetaald? Voor zijn basissalaris lijkt dat zeker zo. Hopelijk heeft hij een muntje gemaakt op de achterkant van dingen.

Hoeveel is Elia Wood vandaag waard?

Ondanks dat de acteur door fans wordt beschouwd als onderbetaald voor zijn geweldige rol in Lord Of The Rings en The Hobbit, is het duidelijk dat de rollen hem naar een enorm sterrendom hebben gekatapulteerd, waardoor hij gedurende zijn carrière in meer dan 60 projecten kon verschijnen. De acteur heeft net zijn tijd in de tv-short, Summer Camp Island, ingepakt en maakt zich nu op voor zijn nieuwste rollen in L. A Rush en The Toxic Avenger.

Gelukkig voor Wood heeft zijn tijd in de schijnwerpers hem in staat gesteld een indrukwekkend vermogen van $ 20 miljoen te verzamelen, wat zeker de moeite waard is om trots op te zijn. Zijn groeiende waarde heeft bijgedragen aan zijn uitstekende vastgoedportefeuille, die hij in 2013 uitbreidde nadat hij naar Austin, Texas was verhuisd. Nou, na bijna een decennium zette de acteur het huis te koop voor bijna $ 2 miljoen.

Aanbevolen: