Hoe Tom Holland van de MCU zijn enorme vermogen verdiende

Inhoudsopgave:

Hoe Tom Holland van de MCU zijn enorme vermogen verdiende
Hoe Tom Holland van de MCU zijn enorme vermogen verdiende
Anonim

Tom Holland is momenteel misschien het best bekend voor zijn rol als Spider-Man in de films die hij heeft gemaakt voor de MCU, maar hij maakte al lang voor zijn overgang furore in Hollywood tot een superheld. Hij begon zijn acteercarrière in West End voordat hij in 2011 zijn filmdebuut maakte, maar toen de Hollywood-castingregisseurs een glimp opvingen van de talenten van de jonge acteur, duurde het niet lang voordat hij een van de populairste jonge sterren in Hollywood werd.

Met slechts 24 jaar heeft Nederland een indrukwekkende lijst met filmcredits op zijn naam staan. En voor de Spider-Man-acteur blijven de rollen maar komen. We hebben hem dit jaar al in Cherry en Chaos Walking gezien, en de volgende is de Uncharted-film die al lang in ontwikkeling is, evenals een nieuwe doorstart als de webslingerende superheld. Deze films zullen bijdragen aan het toch al indrukwekkende vermogen van Nederland en zullen het publiek nog meer kansen geven om de getalenteerde jonge acteur in actie te zien.

Dus laten we eens kijken waar het allemaal begon voor Tom Holland en de films die hebben bijgedragen aan zijn huidige fortuin.

Het vroege leven en de carrière van Tom Holland

Tom Holland staat misschien bekend om zijn Amerikaans sprekende rollen, maar de jonge acteur is eigenlijk Brits. Hij werd geboren in Londen, Engeland, en volgde een opleiding tot artiest aan de BRIT School for Performing Arts and Technology in Croydon.

Hoewel Holland een carrière als acteur heeft opgebouwd, is het interessant om op te merken dat hij ook een getrainde balletdanser is. Dankzij dit talent maakte hij in 2008 op 12-jarige leeftijd zijn West End-debuut. Hij nam de rol aan van Billy Elliot, een personage dat eerder tot leven werd gewekt door Jamie Bell in de veelgeprezen film.

Het duurde niet lang voordat Nederland overging op film. Na een aantal jaren op het podium te hebben gestaan, maakte de acteur zijn filmdebuut met stemacteren op Studio Ghibli's animatie uit 2011, Arrietty. Maar het was in 2012 toen het publiek echt te zien kreeg wat Holland kon doen, toen hij schitterde in de veelgeprezen film, The Impossible. Zijn optreden als de jongen die wanhopig op zoek was naar zijn ouders na een tsunami, werd alom geprezen en hij won verschillende prijzen, waaronder de London Film Critics Circle Award voor Young British Performer of the Year.

Vanaf daar bleven de filmrollen maar komen. Locke, How I Live Now en Ron Howard's In The Heart Of The Sea werden onderdeel van Holland's cv, maar zijn inkomstenpotentieel nam enorm toe toen hij in 2015 een deal van zes foto's tekende met Marvel.

Het masker aantrekken als MCU's Spider-Man

Tom Holland was een succesvolle acteur voordat hij Spider-Man speelde, maar het is zijn rol als buurtsuperheld die zijn carrière naar een hoger niveau heeft getild. Hij verscheen voor het eerst als de muurkruiper in Captain America: Civil War uit 2016 en ging toen weer het masker opzetten voor verschillende andere succesvolle films.

Verrassend genoeg ontdekte Holland dat hij de rol van Spider-Man online had gewonnen toen Marvel de identiteit van de nieuwe webhead op Instagram plaatste. Zijn carrière-cementerende rol werd vervolgens bevestigd door Marvel-hoofd Kevin Feige toen hij de opgewonden jonge acteur belde om het nieuws officieel te breken.

Holland werd de jongste acteur die een titelrol speelde in Marvel's Cinematic Universe en hij was qua leeftijd veel dichter bij de middelbare schoolversie van Peter Parker dan de vorige acteurs in de rol, Tobey Maguire en Andrew Garfield. Hij was net 19 toen hij de rol van webslinger op zich nam en $ 250.000 verdiende voor zijn eerste optreden als superheld. Hij kreeg $ 500.000 betaald voor zijn eerste op zichzelf staande Spider-Man-foto, en zijn inkomsten begonnen aanzienlijk te stijgen in latere Marvel-films. Voor zijn rol in Avengers Endgame kreeg hij $ 3 miljoen en in zijn tweede stand-alone Spider-Man-film verdiende hij $ 4 miljoen.

Het vermogen van Tom Holland is aanzienlijk toegenomen dankzij Spider-Man, hoewel hij een indrukwekkende lijst met andere films op zijn cv heeft staan.

Leven buiten Spider-Man

Tom Holland
Tom Holland

Tom Holland heeft misschien naam gemaakt als Spider-Man, maar hij blijft indruk maken als acteur zonder het beroemde masker. Fans zullen zich hem herinneren als de jonge ontdekkingsreiziger Jack Fawcett in The Lost City of Z uit 2016 en als de stem van Ian Lightfoot in Pixars verrukkelijke animatiefantasie Onward. Meer recentelijk heeft hij personages geportretteerd die veel donkerder zijn dan de superheld waar hij bekend om is geworden, met indrukwekkende acteerbeurten in The Devil All The Time en het misdaaddrama Cherry.

Chaos Walking van dit jaar was een zeldzame mislukking voor de acteur, maar het lijdt geen twijfel dat zijn carrière steeds sterker zal worden. Hij zal aan het eind van het jaar zijn rol als Peter Parker hernemen in de volgende Spider-Man-film, en er wordt veel verwacht van de Uncharted-videogame-adaptatie, waarin Holland de rol van de held van de game, Nathan Drake, op zich neemt.

Volgens Celebrity Net Worth heeft de acteur nu een indrukwekkend vermogen van $ 15 miljoen, wat niet slecht is voor iemand die zijn carrière op het podium begon. Zijn basissalaris ligt vandaag tussen de $ 4-5 miljoen en dit zal naar verwachting stijgen in de komende jaren.

We weten nog niet of Holland de rol van Spider-Man weer op zich zal nemen nadat zijn contract met Marvel eind dit jaar afloopt, maar wat hij ook doet, we weten zeker dat hij zal doorgaan om te stijgen en zijn weg omhoog te klimmen in de gelederen in Hollywood.

Aanbevolen: