Enola Holmes 2: Alles wat we tot nu toe weten

Inhoudsopgave:

Enola Holmes 2: Alles wat we tot nu toe weten
Enola Holmes 2: Alles wat we tot nu toe weten
Anonim

Enola Holmes werd een Netflix hit bij de release op de streaminggigant in september 2020. Met aansprekende sterren als Millie Bobby Brown en Henry Cavill als de nieuwste versie van Sherlock Holmes zelf, fans gaven het de grootste eerste dag opening van het jaar.

Met zijn sterke heldin en verwantschap met de populaire Holmes-legende, is het verhaal gebaseerd op de boekenreeks The Enola Holmes Mysteries van Nancy Springer.

Hier is een blik op wat er tot nu toe bekend is over seizoen 2.

Millie Bobby Brown in Enola Homes
Millie Bobby Brown in Enola Homes

Beide sterren en het productieteam keren terug

Beide sterren keren terug naar hun rol als Holmes-broers en zussen. Ook terugkerend zijn regisseur Harry Bradbeer en scenarioschrijver Jack Thorne, die het eerste deel schreef.

“Ik kan niet wachten om weer samen te werken met mijn Enola Holmes-familie! Enola heeft een speciaal plekje in mijn hart – ze is sterk, onverschrokken, intelligent en dapper”, zei Brown in een verklaring. "Ik kijk ernaar uit om fans te zien hoe haar reis verder gaat!"

Millie Bobby Brown heeft de boeken van Nancy Springer gelezen en is sinds 2019 als producer samen met zus Paige aan het project verbonden. De eerste film was gepland voor een bioscooprelease door Warner Bros., plannen die vanwege de pandemie in 2020 werden gestaakt. Netflix kocht vervolgens de distributierechten.

Netflix schat dat de eerste Enola Holmes-film binnen de eerste vier weken na de release door 76 miljoen huishoudens werd vertoond. De streamingdienst gebruikt een zogenaamde eyeball-standaard van twee minuten, wat betekent dat ze elke stream van minimaal de twee minuten van de film tellen.

Legendary, het productiebedrijf dat met Brown aan de Godzilla-films werkte, zal deel blijven uitmaken van het vervolg, met producenten Mary Parent, Alex Garcia en Ali Mendes. Millie Bobby en Paige Brown zullen ook als producenten optreden via hun PCMA Productions-bedrijf. De legendarische Joshua Grode, Michael Dreyer, Bradbeer en Thorne zullen uitvoerend produceren.

Henry Cavill in Enola Holmes 2
Henry Cavill in Enola Holmes 2

Sam Claflin speelt Mycroft Holmes, de moeilijkere broer, en Adeel Akhtar speelt Holmes' antagonist Lestrade. Het lijkt meer dan alleen mogelijk dat de twee personages die een integraal onderdeel zijn van de Sherlock-kant van het verhaal, ook terugkeren.

Maar hoe zit het met Helena Bonham Carter als de excentrieke matriarch van de clan, Eudoria Holmes?

Carter prees de rol in interviews. "Toen Harry me de rol aanbood, zei ik tegen hem: 'Nou, dit is misschien het kleinste deel dat ik ooit zal spelen, maar het is ook de beste omdat ze zoveel kleur voor haar heeft.'" Het verhaal heeft misschien niet een rol voor haar.

Het verhaal en de bronboeken

Het verhaal begon in 1884 in Engeland, in een tijd van sociale verandering. Het was Enola's 6e verjaardag.

Netflix heeft nog geen verdere details over het verhaal of de cast bekend gemaakt, maar de geruchtenmolen in Hollywood is sterk dat het verhaal Dr. John Watson zal introduceren.

De eerste Enola Holmes-film was gebaseerd op het boek met de titel The Case of the Missing Marquess, het eerste boek in de serie. Als de films de romans volgen, heet de tweede De zaak van de linkshandige dame. Het verhaal concentreert zich op Enola als een ontluikende detective in haar eigen recht.

Volgens de beschrijving van het boek verstopt Enola zich nog steeds voor haar broer Sherlock en inspecteur Lestrade en zoekt hij zijn toevlucht in de drukke straten van Londen. Ze komt enkele tekeningen in houtskool tegen en wordt er meteen door aangetrokken. Het zorgt ervoor dat ze op zoek gaat naar de persoon die ze heeft getekend. Enola ontdekt echter dat de kunstenaar, Lady Cecily, op mysterieuze wijze is verdwenen. Enola moet uit haar geheimzinnige levensstijl komen om erachter te komen wat er met haar is gebeurd, maar hoe meer ze erachter komt, hoe meer ze zichzelf in gevaar brengt.

Hoewel er geen vaste startdatum is, zou de productie van Enola Holmes 2 al in de herfst van 2021 kunnen beginnen.

Aanbevolen: