Welke DC-films zijn genomineerd voor Oscars?

Inhoudsopgave:

Welke DC-films zijn genomineerd voor Oscars?
Welke DC-films zijn genomineerd voor Oscars?
Anonim

De wereld maakte voor het eerst kennis met DC-superhelden in de jaren '30 en ongeveer 30 jaar later was hun eerste superheld op het grote scherm te zien. De originele Batman-film kwam uit in 1966 en het was de eerste DC-film ooit gemaakt. Het duurde nog ongeveer twaalf jaar voordat DC hun eerste Oscar verdiende, maar sindsdien zijn ze populair bij de Oscars. De superheldenfranchise wordt minstens om de paar jaar genomineerd. Ze hebben (tot nu toe) zeven Oscars gewonnen en zijn voor nog veel meer genomineerd.

Hoewel de originele Batman DC geen Oscar verdiende, werden bijna alle andere Batman-films erkend door de Academy. De Batman-films hebben DC de meeste van hun Oscars verdiend. Naast Batman zijn hier alle DC-films die zijn genomineerd voor een Oscar.

9 ‘Superman’ (1978)

Superman is DC's tweede speelfilm en is gebaseerd op een van DC's originele superhelden. Volgens IMDb gaat de film over "een buitenaardse wees [die] van zijn stervende planeet naar de aarde wordt gestuurd, waar hij opgroeit om de eerste en grootste superheld van zijn adoptiehuis te worden." Het won een speciale Oscar voor visuele effecten en werd genomineerd voor drie andere Oscars, waaronder die voor Beste Geluid, Beste Filmmontage en Beste Originele Score.

8 ‘Batman’ (1989)

Batman is een remake van de Batman-film uit 1966, de eerste speelfilm die DC ooit maakte. Meer mensen zijn bekend met de film uit 1989 omdat deze een beroemde cast heeft. Volgens Insider: “In de eerste serieuze, live-action Batman-film speelde Jack Nicholson als de Joker en Michael Keaton als Batman. Nicholson werd geprezen om zijn optreden, maar de unieke art-decoversie van Gotham City heeft de film de Oscar voor beste art direction opgeleverd.”

7 ‘Batman Returns’ (1992)

Batman Returns is het vervolg op de met een Oscar bekroonde Batman-film. Sequels staan erom bekend niet altijd de originelen na te leven, maar dit vervolg kreeg goede recensies van critici en werd genomineerd voor twee Oscars. Volgens Insider "werd Tim Burtons vervolg op Batman met meer lovende kritieken ontvangen, vooral voor Michelle Pfeiffer's vreemde en ongelooflijke optreden als Catwoman. Met Danny DeVito als de pinguïn, toont deze Batman-film de schurken en Gotham-politici meer dan Bruce Wayne."

6 ‘Batman Forever’ (1995)

Batman Forever is het derde deel in de Batman-franchise. Volgens IMDb vertelt de film het verhaal van "Batman [die] moet strijden tegen voormalig officier van justitie Harvey Dent, die nu Two-Face en Edward Nygma, The Riddler is met hulp van een amoureuze psycholoog en een jonge circusacrobaat die zijn hulpje wordt, Robijn.” De film was niet zo succesvol als de eerste twee Batman-films, maar werd toch genomineerd voor drie Oscars, waaronder die voor Beste Cinematografie, Beste Geluid en Beste Montage van geluidseffecten.

5 ‘Batman Begins’ (2005)

Batman Begins is een later deel in de Batman-franchise, maar het is de eerste film waarin Christopher Nolan Batman speelt. De titel beschrijft min of meer waar de film over gaat: het vertelt het oorsprongsverhaal van Batman. De film laat zien hoe Batman een enorme superheld werd en hoe hij Gotham City redde van corruptie. Het werd genomineerd voor een Oscar voor beste prestatie in cinematografie.

4 ‘Superman Returns’ (2006)

Superman Returns is zo'n beetje een remake van de originele Superman-film uit 1978. Brandon Routh speelde Superman en Kevin Spacey speelde de schurk Lex Luthor. Het heeft misschien geen franchise of vervolg gekregen, maar het werd toch genomineerd voor een Oscar voor beste prestatie in visuele effecten.

3 ‘The Dark Knight’ (2008)

Hoewel er veel meer Batman-films zijn geweest sinds het uitkwam, is The Dark Knight een van de meest succesvolle in de franchise. Het heeft geweldige recensies gekregen en het verdiende twee Oscars. Heath Ledger, die de Joker speelde, won postuum een Oscar voor Beste Prestaties door een Acteur in een Bijrol en de film won nog een Oscar voor Beste Prestatie in Sound Editing.

2 ‘Suicide Squad’ (2016)

Suicide Squad is een van de meest populaire recente DC-films. Volgens IMDb gaat de film over "een geheime overheidsinstantie [die] enkele van de gevaarlijkste opgesloten superschurken rekruteert om een defensieve taskforce te vormen. Hun eerste missie: de wereld redden van de apocalyps.” Zoveel mensen houden van de hoofdpersonen, de Joker en Harley Quinn. En bovendien heeft het een geweldige cast, waaronder Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Viola Davis en meer. De favoriet van de fans won uiteindelijk een Oscar voor de beste prestatie in make-up en haarstyling.

1 ‘Joker’ (2019)

Nadat Suicide Squad in 2016 uitkwam, werd Joker de volgende immens populaire DC-film. Het vertelt het verhaal van hoe de Joker de beroemde schurk werd die hij nu is. En hij is niet alleen een beroemde schurk, hij heeft ook tonnen prijzen gewonnen (tenminste de acteur die hem speelde). Volgens CBR: “Na een prijzenseizoen waarin Joker-acteur Joaquin Phoenix trofee na trofee won, van BAFTA tot SAG, was het bijna een uitgemaakte zaak dat hij de Oscar voor beste acteur in een hoofdrol zou winnen. Zijn optreden als Arthur Fleck, die in de loop van de film geleidelijk in de Joker evolueerde, legde een nuance en subtiliteit vast die zelden in stripfilms wordt gezien.

Aanbevolen: