Hoeveel verdiende Jennifer Lawrence voor 'passagiers'?

Inhoudsopgave:

Hoeveel verdiende Jennifer Lawrence voor 'passagiers'?
Hoeveel verdiende Jennifer Lawrence voor 'passagiers'?
Anonim

Filmstudio's die grote sterren samenbrengen voor een film met een groot budget is niets nieuws, aangezien de studio er alles aan zal doen om ervoor te zorgen dat de film geen miljoenen dollars verliest. Soms pakt dit goed uit, maar soms kan een geweldige cast niet voorkomen dat er een ramp plaatsvindt.

In 2016 kwamen Passengers in de bioscoop met Jennifer Lawrence en Chris Pratt naast elkaar op het grote scherm. Natuurlijk heeft de studio miljoenen uitgegeven om beide artiesten aan boord te krijgen, waarbij Lawrence aanzienlijk meer geld verdiende dan Pratt om in de film te spelen.

Laten we eens kijken hoeveel Jennifer Lawrence kon verdienen om te schitteren in Passengers.

Lawrence stak $ 20 miljoen in de zak voor de film

Passagiers Jennifer Lawrence
Passagiers Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence was al een ster voordat ze werd gecast in Passengers, en na een aantal hitfilms op haar naam, werd het tijd dat de actrice werd betaald zoals ze is: een echte ster op de A-lijst. Vanwege haar naamsbekendheid en de waarde die ze aan elk project toevoegt, kreeg Lawrence een gerapporteerde $ 20 miljoen voor passagiers.

Zoals we al zeiden, was de actrice al een grote ster voordat ze zich aanmeldde om in de film te spelen. Als jongere artiest bracht ze jaren door in The Bill Engvall Show en al snel zou ze de naadloze overgang maken naar projecten op het grote scherm. Hoewel ze een aantal grote rollen heeft gemist, v alt niet te ontkennen dat ze, toen ze eenmaal haar grote doorbraak had, er volledig van heeft geprofiteerd.

Lawrence zou het gezicht worden van twee verschillende franchises: The Hunger Games en de nieuwere X-Men-franchises. Dit waren beide enorme overwinningen voor de actrice, maar ze vertellen niet eens het volledige verhaal. Hitfilms als Silver Linings Playbook, House at the End of the Street en American Hustle verdienden de actrice lovende recensies en zelfs een paar Academy Awards.

Met zoveel succes op haar naam, is het geen wonder dat de actrice de hoogste dollar kon krijgen voor haar optreden in Passengers. Het bleek dat haar tegenspeler ook een aardig stuk wisselgeld kon aanbrengen.

Chris Pratt verdiende $12 miljoen

Passagiers Chris Pratt
Passagiers Chris Pratt

Voordat hij zich aanmeldde om een van de hoofdrolspelers in Passengers te spelen, was Chris Pratt, net als Jennifer Lawrence, een bewezen handelswaar in Hollywood die in staat was te profiteren van zijn naamwaarde. Nee, hij had geen Academy Awards, maar Pratt was een ster op zich die klaar was om miljoenen te verdienen.

Voordat hij met Lawrence aan Passengers werkte, had Pratt meerdere populaire tv-shows op zijn naam staan, waaronder Everwood en Parks and Recreation. Toen de acteur echter volledig overging naar het grote scherm, kon hij een aantal indrukwekkende prestaties leveren en een filmster worden. Films als Moneyball, Zero Dark Thirty, Guardians of the Galaxy, Jurassic World en The Lego Movie verhoogden zijn waarde allemaal.

Voor zijn optreden in Passengers kon Chris Pratt een betaaldag van $ 12 miljoen binnenhalen. Dit was aanzienlijk minder dan wat Lawrence voor de film werd betaald, en hoewel Pratt op zichzelf veel succes had, had Lawrence de lofbetuigingen om mee te gaan met haar mainstream-populariteit.

Het was intrigerend om deze twee sterren samen te zien komen voor het project, en mensen waren nieuwsgierig om te zien hoe de film zou uitpakken zodra deze in de bioscoop zou verschijnen.

‘Passagiers’ was een succes

Passagiers film
Passagiers film

Passagiers, uitgebracht in 2016, hadden alles wat een studio van een film zou willen, en dit heeft zeker bijgedragen aan het succes van de film aan de kassa. Ja, er was wat drama met betrekking tot het loonverschil tussen de twee sterren en zelfs een vermeende affaire, maar aan het eind van de dag was Passengers een film die elke cent verdiende.

Kritiek was dat de film niet het meest vriendelijke welkom kreeg, met slechts 30% bij de critici op Rotten Tomatoes. De fans hebben het echter op 60%, wat aantoont dat er genoeg mensen waren die van de film genoten. Aan de kassa kon de film meer dan $ 300 miljoen binnenhalen, wat geen slechte oogst was. De film had een enorm budget van ongeveer $ 150 miljoen, wat betekent dat het geen groot succes of een kolossale flop was nadat het stof was neergedaald aan de kassa.

Passagiers zorgden ervoor dat ze de twee topsterren een hoop geld betaalden om de film tot leven te brengen, en het is verbazingwekkend om te zien dat het Lawrence was die een ton meer verdiende dan Chris Pratt voor een groot Hollywood-project.

Aanbevolen: