Robert De Niro had dit te zeggen over de acteervaardigheden van Dustin Hoffman

Inhoudsopgave:

Robert De Niro had dit te zeggen over de acteervaardigheden van Dustin Hoffman
Robert De Niro had dit te zeggen over de acteervaardigheden van Dustin Hoffman
Anonim

Er zijn zeer specifieke namen die in je opkomen als het gaat om acteurs die het meest met Robert De Niro hebben gewerkt. Al Pacino en Joe Pesci hebben door de jaren heen samengewerkt met de briljante De Niro om enkele van de meest klassieke films van onze tijd te maken. Marlon Brando, ster van The Godfather, mocht ook meerdere keren samenwerken met De Niro op het grote scherm.

Een andere vaste partner op het scherm voor De Niro is Dustin Hoffman, hoewel er waarschijnlijk niet zoveel over hun samenwerking wordt gesproken. Desalniettemin is het een samenwerking die de nu 77-jarige koestert, als zijn eerdere woorden over Hoffman iets bewijzen.

Een doorgewinterd paar

Ondanks het feit dat ze allebei bijna 30 jaar in het vak zaten, was de eerste keer dat De Niro en Hoffman samenwerkten aan een dramatische film in 1996. Ze waren natuurlijk te zien in Aretha Franklin: Duets in 1993, een special waar de soulzangeres haar grootste hits ten gehore bracht met een groep andere verschillende muzikanten. Hoffman was de gastheer van het evenement, terwijl De Niro aanwezig was om Aretha op een gegeven moment op het podium te introduceren.

Drie jaar later was het doorgewinterde paar te zien in het juridische drama van Barry Levinson, Sleepers. Met in de hoofdrollen Kevin Bacon, Brad Pitt en Minnie Driver, vertelde Sleepers het verhaal van vier jonge mannen die in kleine criminaliteit terechtkomen en worden veroordeeld tot korte gevangenisstraffen.

Terwijl ze hun tijd uitzitten, worden ze geslagen en seksueel misbruikt door enkele bewakers, die ook een vriend vermoorden die ze in de gevangenis hebben gemaakt. Jaren later zijn ze met z'n vieren - nadat ze in hun loopbaan waren uit elkaar gegaan - om criminelen te worden, een officier van justitie en een verslaggever, en smeden ze een complot om wraak te nemen op hun misbruikers.

'Slapers' poster
'Slapers' poster

De Niro speelde Vader Bobby in de film, een mentor voor de jongens toen ze opgroeiden. Hoffman portretteerde Danny Snyder, een alcoholische advocaat die was ingehuurd om twee van de vier in de bende te vertegenwoordigen, die uiteindelijk een van hun voormalige gevangenisbewakers vermoordde.

Een acteur met het gezicht van elke man

Hoffman moet een serieuze indruk hebben achtergelaten op De Niro, geen geringe prestatie gezien het kaliber van artiesten waarmee de legende van Goodfellas en Casino heeft samengewerkt. Sprekend over Hoffmans talent en afkomst, noemde De Niro hem "een acteur met het gezicht van elke man, die de hartverscheurende mens belichaamt."

Na het daverende succes van Sleepers (de film maakte een winst van meer dan 120 miljoen dollar aan de kassa), bundelden De Niro en Hoffman opnieuw hun krachten om een nieuwe film te maken: de politieke zwarte komedie, Kwispel met de hond. Deze keer speelden de twee acteurs een centrale rol.

De film ging over een president die verstrikt raakte in een schandaal in de aanloop naar een verkiezing, waarin hij mikt op een tweede termijn. De president huurt een politieke fixer (De Niro) in om de rotzooi op te ruimen, die op zijn beurt een Hollywood-producent (Hoffman) in dienst heeft om een fictieve oorlog in Albanië te ontketenen en de aandacht van het schandaal af te leiden.

Wag the Dog was weer een succesvolle onderneming met de twee, want het leverde een indrukwekkende $ 64 miljoen op aan de kassa tegen een budget van $ 15 miljoen. In een lovende recensie schreef de bekende criticus Roger Ebert: "De film is een satire die net genoeg realistische ballast bevat om plausibel te zijn; je moet erom lachen, en dan vraag je je af."

De Niro en Hoffman in 'Wag the Dog&39
De Niro en Hoffman in 'Wag the Dog&39

Beschuldigingen van seksuele ongepastheid

Het is ironisch genoeg voor Hoffman dat hij jaren later in het middelpunt van zijn eigen reeks beschuldigingen van seksuele ongepastheid zou komen te staan. De acteur werd door verschillende vrouwen (waaronder een minderjarige) ervan beschuldigd hen ongepast aan te raken, ongerechtvaardigde opmerkingen te maken of zich onfatsoenlijk bloot te geven in hun aanwezigheid.

De grootste stem die aan die beschuldigingen bijdroeg, was de legendarische Meryl Streep, die beweerde dat Hoffman haar de allereerste keer dat ze elkaar ontmoetten betast. Ze zei ook dat de acteur haar letterlijk sloeg terwijl ze een scène opnamen in de film Kramer vs. Kramer uit 1979, in plaats van een klap na te bootsen zoals hij zou moeten doen.

Hoffman is momenteel in zijn tweede huwelijk en heeft in totaal zes kinderen uit beide relaties.

Geen van de beschuldigingen tegen de 83-jarige is officieel geprocedeerd en hij is blijven werken sinds ze voor het eerst braken. Hij maakte deel uit van de hoofdcast in de Italiaanse film Into the Labyrinth uit 2019. Hij speelde ook in het regiedebuut van Mayim Bialik, As Sick as They Made Us, waarvan de geplande release in 2020 werd stopgezet als gevolg van de COVID-uitbraak.

Hoffmans andere samenwerkingen met De Niro omvatten Meet the Parents en de twee vervolgen, Meet the Fockers en Little Fockers.

Aanbevolen: