Matt Damon was niet populair met zijn cast achter de schermen tijdens 'Saving Private Ryan

Inhoudsopgave:

Matt Damon was niet populair met zijn cast achter de schermen tijdens 'Saving Private Ryan
Matt Damon was niet populair met zijn cast achter de schermen tijdens 'Saving Private Ryan
Anonim

Het maken van een film is een moeilijke taak voor alle betrokkenen en er zijn veel mensen voor nodig om zelfs de eenvoudigste scènes tot leven te brengen. Op de set moet alles gesmeerd lopen, maar soms kan er iets mis gaan. Ongelukken gebeuren, sterren hebben problemen en soms gebeuren er botsingen. Let wel, dit komt na maanden van intensieve voorbereiding.

Saving Private Ryan is een van de beste films van zijn tijd, en de voorbereiding voor de film was ongelooflijk moeilijk. De voorbereiding werd echter ook gebruikt als een hulpmiddel om de cast van de film ertoe te brengen een van zijn sterren kwalijk te nemen om hun uitvoeringen te helpen.

Laten we eens kijken naar de voorbereiding die nodig was om Saving Private Ryan te maken en de wrok die het veroorzaakte jegens Matt Damon.

Iedereen behalve Damon moest naar bootcamp

Privé Ryan Cast redden
Privé Ryan Cast redden

Het is niet ongebruikelijk om te zien dat acteurs zich serieus voorbereiden op moeilijke filmrollen, en soms moeten acteurs dingen doen die hen tot het uiterste drijven. In het geval van Saving Private Ryan moest de cast tijd doorbrengen in een bootcamp alsof ze hun eigen echte militaire eenheid waren. Matt Damon werd echter opzettelijk uitgesloten van het ondergaan van de training.

Kapitein Dale Dye, die de leiding had over het trainen van de jongens, zei: Het is nu allemaal veranderd in huisvesting, maar in die tijd had het een enorm achterterrein en zeer dichte bossen, dus we gingen daar een kilometer terug of twee en een gebied inrichtten waar we konden bivakkeren. Ze trainden elke dag hard aan fysieke training en ik nam ze door hetzelfde soort syllabus heen dat in 1943/4 aan de basisinfanterie zou zijn gegeven. Omdat ik dat allemaal in drie of vier dagen moest samenpersen, werkten ze dag en nacht.”

Toen hij sprak over de ervaring, zei Adam Goldberg: We werden gedwongen om 'methode' te zijn, of we wilden of niet. De enige manier waarop ik er doorheen kon komen, was door mezelf op te sluiten en deze soldaat te worden.'

Het was moeilijk voor de acteurs, afgezien van Damon, die opvallend afwezig was. Het blijkt dat dit met opzet is gedaan.

Dit bouwde wrok op tegen Damon

Privé Ryan Matt Damon redden
Privé Ryan Matt Damon redden

Om op de meest methodische manier echte wrok op te bouwen jegens het personage van Damon, liet regisseur Steven Spielberg Damon comfortabel leven in plaats van naar het trainingskamp te gaan. Deze kleine truc werkte uiteindelijk voor de regisseur en werd op het grote scherm getoond.

Toen hij sprak over zijn mede-co-sterren, merkte Damon op dat "ze die kern van wrok begonnen te koesteren, omdat ik er niet was. Deze jongens liggen met hun gezicht naar beneden in de modder, en ik ben, je weet wel, in een bubbelbad in Amerika. Toen ik op de set verscheen, vertaalde veel van die wrok zich gewoon op het scherm."

Vin Diesel was zelfs openhartig over de ervaring en zei: "Het idee was dat we er een hekel aan hadden om daar te zijn, net zoals een soldaat het kwalijk zou nemen om in de oorlog te zijn."

De ervaring was voor iedereen zwaar en uiteindelijk brak er een muiterij uit. Gelukkig was Tom Hanks de stem van de rede en kon hij zijn mannen aan de gang houden als het slecht ging. Na het succesvol afronden van de bootcamp en het filmen, was het tijd voor de mannen om te zien hoe hun werk zich vertaalde naar het grote scherm.

De film was een enorm succes

Privé Ryan-film opslaan
Privé Ryan-film opslaan

Saving Private Ryan, uitgebracht in 1998, was een enorm succes dat het genre naar een geheel nieuw niveau heeft getild. Het is moeilijk om een oorlogsfilm te maken die lovende kritieken kan krijgen bij het publiek, maar Spielberg en de bende zorgden ervoor dat het eruitzag als een nieuwe dag op kantoor met hun ongelooflijke werk aan de film.

Na meer dan $ 480 miljoen aan de kassa te hebben verdiend, was het duidelijk dat Saving Private Ryan geen gewone film was. Koppel zijn box office-trek aan de lovende recensies die hij kreeg van zowel critici als fans, en het was duidelijk dat deze film een belangrijke speler zou worden tijdens het prijzenseizoen. Laag en zie, het zou genomineerd worden voor een aantal Academy Awards, waaronder Beste Film. Het eindigde met het winnen van Oscars voor Beste Regisseur, Beste Cinematografie en nog een paar meer.

Op dit moment wordt Saving Private Ryan niet alleen beschouwd als een van de beste films van de jaren 90, maar echt als een van de beste oorlogsfilms aller tijden. De voorbereiding die nodig was om de film te maken, heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen, zelfs als het betekende dat de acteurs een moeilijke ervaring moesten doormaken waardoor ze een hekel hadden aan Matt Damon.

Aanbevolen: