Hier is hoe Billy Dee Williams jaren later eindelijk zijn 'Batman'-verlossing kreeg

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Billy Dee Williams jaren later eindelijk zijn 'Batman'-verlossing kreeg
Hier is hoe Billy Dee Williams jaren later eindelijk zijn 'Batman'-verlossing kreeg
Anonim

Acteurs die willen inbreken in Hollywood, willen niets liever dan een rol krijgen in een grote franchise. Franchisefilms worden immers door miljoenen bekeken en kunnen iemands leven in een oogwenk veranderen. Eén franchiserol bemachtigen is al moeilijk genoeg, maar twee keer doen is bijna onmogelijk.

Billy Dee Williams heeft het unieke onderscheid om voor zowel DC als Star Wars te werken, en op dit moment zou het ons niet verbazen als hij ook bij de MCU landt. Jaren geleden moest Williams Two-Face op het grote scherm spelen, en nadat het nooit tot wasdom kwam, wachtte hij jaren om wat verlossing te krijgen.

Laten we eens kijken naar de lange weg van Billy Dee Williams naar het spelen van Two-Face.

Billy Dee Williams speelde Harvey Dent in 1989's 'Batman'

Billy Dee Williams Harvey Dento
Billy Dee Williams Harvey Dento

In 1989 veranderde de wereld van stripfilms voor altijd toen Batman in de bioscoop verscheen. De film kreeg een donkere en gruizige toon die het publiek in een mum van tijd boeide, en het was instrumenteel om de wereld te laten zien wat een stripboekfilm echt zou kunnen zijn. In die klassieke film speelde Billy Dee Williams Harvey Dent, en op een gegeven moment waren er grotere plannen met Williams' Dent in gedachten.

Tegen de tijd dat Williams in Batman werd gecast, was hij al een grote Hollywood-ster die een behoorlijk succesvolle carrière had. Veel fans kenden Williams als Lando Calrissian in de Star Wars-franchise, maar dit was niet alles wat Williams had gedaan voordat hij de rol van Harvey Dent in Batman belandde. Williams had een solide oeuvre in film en televisie voordat hij een iconisch stuk Star Wars-geschiedenis werd.

Naast Micheal Keaton en Jack Nicholson was Williams in 1989 een integraal onderdeel van de Batman-puzzel, en regisseur Tim Burton had het personage niet beter kunnen doen. Het succes van die eerste film eindigde met het starten van een grote franchise die door de jaren heen wat ups en downs kende. Op een gegeven moment had Williams een veel grotere rol moeten spelen.

Hij zou Two-Face spelen in het vervolg

Billy Dee Williams Batman
Billy Dee Williams Batman

Toen ik met fans sprak, onthulde Williams: "Ik had gehoopt dat ik Two-Face zou hebben gedaan. Maar het veranderde eerder van eigenaar, en ik denk dat Schumacher erbij betrokken raakte, dus namen ze daarmee een andere richting in."

Dat klopt, een origineel idee voor Williams was om zijn Harvey Dent de volledige draai naar Two-Face te laten maken langs de lijn in de franchise. Dit zou ongelooflijk zijn geweest om te zien, vooral gezien het feit dat het zaadje voor de slechterik in de allereerste film werd geplant. Helaas zou het nooit gebeuren dat Williams Two-Face in de franchise zou spelen. In plaats daarvan speelde Tommy Lee Jones het personage in Joel Schumachers Batman Forever.

Williams zei: Nou, ik heb er nooit echt aan gewerkt. Ik dacht gewoon dat het heel interessant zou zijn. Tommy Lee Jones was echt geweldig, en hij is een van mijn favoriete acteurs, maar ik dacht dat het een soort vertrek zou zijn geweest en het zou anders zijn geweest. Je wint wat, je verliest wat.”

Ondanks het mislopen van het spelen van een live-action Two-Face in de originele franchise, kreeg Williams uiteindelijk de kans om wat verlossing te krijgen als het personage, dankzij een van de beste Batman-films ooit gemaakt.

Hij speelde eindelijk het personage in 'The Lego Batman Movie'

Billy Dee Williams LEGO Batman
Billy Dee Williams LEGO Batman

In 2017 werd The Lego Batman Movie uitgebracht en deed het grote zaken aan de kassa. De film was een verrassend goede kijk op Batman, en hoewel het over-the-top van aard was, v alt niet te ontkennen dat de film zoveel dingen goed heeft gedaan over het personage van Batman als geheel.

Tijdens de film werden hardcore fans weggeblazen toen ze hoorden hoe Billy Dee Williams de kans kreeg om Two-Face in te spreken. Eindelijk was Williams eindelijk in staat om de iconische schurk te spelen, en dat maakte de film nog beter.

Toen hij sprak over het uiten van Two-Face, zei Williams: Ik herinner me dat ik als kind de Batman-strips las en zag wat het personage was door middel van illustratie. Het hele idee van een knappe man die eindigt met een vreselijk misvormde blik was behoorlijk intrigerend voor mij. Het was alsof je twee persoonlijkheden uitspeelde. In de Lego-film is het heel moeilijk om er echt over te praten omdat het in stukjes is, maar het personage, het is niet alsof je een speelfilm maakt in die zin. Het heeft meer een geanimeerd gevoel.”

Hoe geweldig het ook zou zijn geweest om Billy Dee Williams Two-Face te zien spelen in een live-action rol, het v alt niet te ontkennen dat het een enorme overwinning was voor zowel Williams als de fans om hem het personage te horen uitspreken.

Aanbevolen: