De waarheid achter Sarah Silverman's ontslag van SNL

Inhoudsopgave:

De waarheid achter Sarah Silverman's ontslag van SNL
De waarheid achter Sarah Silverman's ontslag van SNL
Anonim

Sarah Silverman is ongetwijfeld een van de meest iconische komieken van de moderne tijd. Met een groot aantal succesvolle shows, films en comedyspecials onder haar riem in de loop van het afgelopen decennium, lijkt ze de drempel te hebben overschreden waar alles wat ze aanraakt schijnbaar in goud verandert.

Dit was niet altijd het geval. Silverman's comedycarrière kreeg een soort droomstart bij de legendarische sketch- en variété-komedieshow Saturday Night Live (SNL) op NBC. De zaken zouden echter vrij snel verslechteren, aangezien ze na slechts één seizoen in de show werd ontslagen.

Kijkend naar de carrière en lofbetuigingen die ze sindsdien heeft behaald, is het misschien moeilijk te begrijpen waarom haar talent zo snel de deur uit zou zijn gegaan. Dus, wat ging er precies mis voor Silverman bij SNL?

Artistieke wortels in haar familie

Silverman kan waarschijnlijk veel van haar talent toeschrijven aan artistieke wortels in haar familie. Ze werd geboren op 1 december 1970 in New Hampshire. Terwijl haar vader Donald Silverman een maatschappelijk werker was, was haar moeder Beth Ann O'Hara (voorheen Halpin) een fotograaf. Ze zou ook 'New Thalian Players' oprichten, een theatergezelschap waar ze tientallen toneelstukken produceerde en regisseerde.

Twee zussen van Silverman hebben zelf ook succes gevonden in de creatieve arena. Laura Silverman is een actrice met maximaal 20 credits in verschillende films en tv-shows. Jodyne L. Speyer is een gerespecteerde auteur en scenarioschrijver.

Een jonge Sarah Silverman haalde het cijfer op 'SNL' niet
Een jonge Sarah Silverman haalde het cijfer op 'SNL' niet

Vanaf haar prille jeugd was Sarah Silverman van nature altijd een nar. In een interview uit 2013 met John Katsilometes van de Las Vegas Sun, herinnerde ze zich haar dagen als de klas- en familieclown die opgroeide.

"Ik was altijd de clown van de klas, ik maakte mijn familie aan het lachen, en toen was ik altijd het gelukkigst", vertelde ze. "Ik ben opgegroeid met het luisteren naar albums van stand-up comedians en heb ze bekeken op tv, in The Tonight Show en Letterman. Ik wilde een komiek worden. Ik wilde niets anders zijn."

Probeerde haar hand bij Standup

Silverman probeerde op 17-jarige leeftijd voor het eerst stand-upcomedy uit, toen ze naar de zomerschool in Boston ging. "Toen ik 17 was, ging ik naar de zomerschool in Boston, en dat is de eerste keer dat ik het deed, bij Stitches [Comedy Club]", verklaarde Silverman in hetzelfde Sun-interview. "Ik verhuisde naar New York toen ik 18 was en deelde flyers uit voor een comedyclub, en dat was het. Ik had Eponine willen zijn in Les Mis, maar alles ging uit het raam. Mijn hele leven ging over standup."

In 1993 trad ze toe tot de cast en crew van Saturday Night Live, zowel als schrijver als als hoofdrolspeler. Ze was nog maar 22 en werd in de moordende wereld van sketchcomedy voor de nationale televisie geduwd, terwijl ze nog relatief jong en onervaren was. Haar optredens op het scherm waren over het algemeen beperkt tot kleinere, ondersteunende rollen, terwijl geen van de schetsen die ze schreef ooit werd uitgezonden.

Ze werd aan het einde van het seizoen ontslagen, een ervaring die volgens haar haar zelfvertrouwen een tijdlang heeft verpest. Ze zou later toegeven dat ze niet echt klaar was voor de rol bij SNL, hoewel ze op basis van sommige van haar andere opmerkingen nog steeds een appeltje te schillen heeft met netwerk-tv en hun benadering van komedie.

Ondergang van netwerktelevisie

In de aanloop naar het debuut van een komische special getiteld We Are Miracles die ze in 2014 voor HBO deed, uitte Silverman die gevoelens tijdens een interview met Reuters.

"Komedie sterft in de tweede gissing," betoogde ze. "Voor mij is dat de ondergang van netwerktelevisie. Het zijn al deze oude volwassenen die proberen te raden wat een 14-jarige jongen wil zien. Het is stom. Je wilt niet dat een 14-jarige dicteert wat ze willen zien. Ze weten nog niet wat ze willen zien. Dat is jouw taak om ze te laten zien wat cool is."

Silverman is een van de meest iconische komieken van de moderne tijd geworden
Silverman is een van de meest iconische komieken van de moderne tijd geworden

Silverman is natuurlijk gegaan om een niveau van succes te behalen waardoor haar ellendige tijd bij SNL niets meer is dan een smet op een verder uitstekende carrière. Gedurende drie jaar tussen 2007 en 2010 schreef en speelde ze in haar eigen sitcom op Comedy Central, genaamd The Sarah Silverman Program. De show werd over het algemeen goed ontvangen en leverde haar zelfs een Emmy Award-nominatie op voor Outstanding Lead Actress in a Comedy Series in 2009.

Sommige van haar andere opmerkelijke werken omvatten een cameo in Seth McFarlane's A Million Ways to Die in the West en haar film Sarah Silverman: Jesus is Magic uit 2005. Ze heeft ook een aantal comedyspecials gedaan, waaronder de HBO-productie We Are Miracles en A Speck of Dust voor Netflix in 2017.

Aanbevolen: