Fans vergeten deze iconische rockster die samen met Keanu Reeves in een film verscheen

Inhoudsopgave:

Fans vergeten deze iconische rockster die samen met Keanu Reeves in een film verscheen
Fans vergeten deze iconische rockster die samen met Keanu Reeves in een film verscheen
Anonim

Keanu Reeves is een van de meest sympathieke en succesvolle acteurs uit zijn tijd, en zelfs na al die jaren komen fans nog steeds opdagen om Reeves te zien verschijnen in zijn nieuwste en beste projecteren. De acteur heeft meerdere franchises verankerd, waaronder de John Wick-films, die een enorm succes zijn geweest.

In de jaren 90 speelde Reeves de hoofdrol in een actiefilm die zijn hele carrière hielp omvormen. Buiten het medeweten van velen, bevatte die film ook een toekomstige legendarische rockster. De rol was zeker klein, maar na verloop van tijd zijn fans vaak teruggegaan om de rocker naast Keanu Reeves te zien optreden.

Laten we de film met Keanu Reeves en een legendarische rockster in een kleine rol eens nader bekijken.

Keanu Reeves speelde in 'Point Break'

Point Break Keanu Reeves
Point Break Keanu Reeves

Tijdens de jaren 90 verschoof Keanu Reeves van het beeld dat hij voor zichzelf had gemaakt met de Bill & Ted-films in het decennium ervoor, ten gunste van actierollen en een van de vele succesvolle actiefilms waarin Reeves speelde tijdens dit tijdperk was Point Break, waarin ook Patrick Swayze speelde. De meeste mensen wisten niet dat in de film een rockmuzikant te zien was die op de afgrond van het sterrendom stond.

Tegen de tijd dat Point Break in de zomer van 1991 in de bioscoop verscheen, was Keanu Reeves al een gevestigde naam in het vak. Zijn filmwerk in de jaren 80 bracht de bal aan het rollen voor de acteur, maar het zouden zijn films in de jaren 90 zijn die hem echt tot een grote ster maakten. Met Point Break die aan het begin van het decennium uitkwam, was Reeves in staat om de jaren 90 met een knal te laten beginnen.

Reeves, samen met Patrick Swayze, Gary Busey en Lori Petty, verankerden de belangrijkste uitvoeringen van de film en waren een enorme reden waarom mensen geïnteresseerd waren om het project in de eerste plaats te zien. Er zouden een aantal andere artiesten zijn die kleinere rollen in de film kregen, waaronder de zanger van een band die slechts een paar maanden verwijderd was van het worden van supersterren.

Red Hot Chili Peppers-zanger Anthony Kiedis was in de film

Point Break Anthony Kiedis
Point Break Anthony Kiedis

Fans van rockmuziek zijn maar al te bekend met de Red Hot Chili Peppers, omdat ze legitiem een van de grootste rockbands zijn die ooit de planeet hebben vereerd. Anthony Kiedis, de leadzanger van de Chili Peppers, speelde een kleine rol in de film als een surfthug genaamd Tone die in elkaar wordt geslagen door het personage van Reeves.

Tegen die tijd hadden de Chili Peppers wat mainstream succes geproefd, waarbij Mother's Milk uit 1989 een flink aantal exemplaren had verkocht. De band veranderde echter in een wereldwijde krachtpatser toen hun album, Blood Sugar Sex Magik, in september 1991 werd uitgebracht. Interessant is dat het album slechts een paar maanden nadat Point Break in de bioscoop verscheen, werd uitgebracht, wat betekent dat alles goed kwam voor Kiedis.

Aan de kassa leverde Point Break bijna $ 90 miljoen op, waardoor het een groot succes werd voor alle betrokkenen. Wat Blood Sugar Sex Magik betreft, dat album werd uiteindelijk 7x platina, en het blijft een van de grootste en meest geliefde albums van het hele decennium.

Hoe cool het ook was voor Chili Peppers-fans om Kiedis samen met Keanu Reeves te zien schitteren in een hitfilm, de meesten zouden nog blijer zijn om te weten dat Kiedis niet de enige Chili Pepper is die in een aantal grote blockbuster-hits heeft gespeeld.

Kiedis is niet de enige chilipeper die handelt

Vlooien Baby Chauffeur
Vlooien Baby Chauffeur

Flea, de bassist van de Red Hot Chili Peppers, is door de jaren heen grotendeels verantwoordelijk geweest voor het kenmerkende geluid van de band. Naast het feit dat hij een iconische bassist is, heeft Flea ook gedoken in acteren, wat hem uiteindelijk een aantal werkelijk indrukwekkende acteercredits heeft opgeleverd.

Als je naar het acteerwerk van Flea kijkt, v alt zijn tijd met het spelen van Needles in the Back to the Future-franchise meteen op. Flea speelde het personage in zowel deel II als deel III. Naast een korte cameo in The Outsiders, is Flea ook verschenen in enkele grote films zoals The Big Lebowski, Fear and Loathing in Las Vegas, Inside Out, Baby Driver en Toy Story 4. Nog steeds niet onder de indruk? Flea uitte ook Donnie in The Wild Thornberrys met zijn iconische levering.

Hoewel de rest van de jongens in de band misschien geen bekwame acteurs zijn, is het nog steeds cool om te zien dat zowel Anthony Kiedis als Flea wat acteerwerk hebben gedaan. Flea heeft een hoop indrukwekkende credits, maar we zullen de tijd van Kiedis zeker niet vergeten om in elkaar te worden geslagen door Keanu Reeves.

Aanbevolen: