Dit is de slechtste Studio Ghibli-film, volgens IMDb

Inhoudsopgave:

Dit is de slechtste Studio Ghibli-film, volgens IMDb
Dit is de slechtste Studio Ghibli-film, volgens IMDb
Anonim

In een tijd waarin veel animatiefilms beter zijn dan hun live-action tegenhangers, heeft het publiek keuze te over als het gaat om wat te kijken. Toegegeven, sommige van deze films zijn alleen voor junioren, maar er zijn animatiestudio's die geschikt zijn voor mensen van alle leeftijden.

We denken bijvoorbeeld aan de animatiefilms van Pixar, die beide verbluffend geanimeerd zijn in 3D en verhaallijnen hebben die de harten kunnen breken van bijna iedereen die ze bekijkt.

En we denken ook aan Studio Ghibli, die enkele van de beste 2D-films ooit heeft gemaakt, waaronder Laputa: Castle In The Sky, Princess Mononoke en het met een Oscar bekroonde Spirited Away.

Maar hoewel de meeste films van Studio Ghibli kritisch goed werden ontvangen, zijn er enkele die onder de gebruikelijke normen van de studio zijn gedaald. Dit wil niet zeggen dat ze zo slecht zijn als kritische blindgangers als The Emoji Movie of Norm Of The North, maar in vergelijking met enkele van de beste films van de studio, waaronder het sprookjesachtige avontuur Howl's Moving Castle uit 2004, is er duidelijk een kwaliteitsverschil..

Ocean Waves van 1993 was zo'n teleurstelling, grotendeels dankzij de verminderde kwaliteit van de animatie en het duidelijke gebrek aan magie in het verhaal. En Tales From Earthsea, een bewerking uit 2006 van de eerste vier boeken van de Earthsea-serie van Ursula K. Le Guin, werd ook als een misbaksel beschouwd. Een deel van het probleem met deze films was het gebrek aan betrokkenheid van studio-oprichter Hayao Miyazaki. Als maker van veel van de beste films van de studio, werd zijn afwezigheid duidelijk gevoeld door critici van de projecten waaraan hij niet rechtstreeks werkte.

Maar wat is de slechtste Studio Ghibli-film? Welnu, volgens IMDb is het hun meest recente functie, Earwig And The Witch.

Wat is er zo slecht aan oorworm en de heks?

Door de jaren heen is het publiek getrakteerd op vele prachtig geanimeerde films van de beroemde Studio Ghibli, en critici over de hele wereld zijn ook gecharmeerd van hen. Maar de recente Earwig And The Witch, die momenteel een beoordeling van 4,7 heeft op IMDb, is niet goed ontvangen door degenen die hem hebben gezien.

Geregisseerd door Gorō Miyazaki, de zoon van Hayao, is de film de eerste kennismaking van de studio met 3D-computeranimatie. Gebaseerd op de klassieke kinderroman van Diana Wynne Jones, vertelt het het verhaal van een eigenzinnig jong weesmeisje dat een wereld van spreuken en drankjes ontdekt terwijl ze samenwoont met haar adoptiemoeder, Bella Yaga, een egoïstische heks.

Veel filmcritici hebben kritiek geuit op de animatiestijl van de nieuwe film en vragen zich af waarom de studio zou overstappen van de handgetekende animatie waar Ghibli bekend om is geworden naar volledige 3D-animatie. Het is een vraag die de moeite waard is om te stellen, en hoewel Gorō Miyazaki de reden achter de beslissing niet volledig heeft uitgelegd, heeft hij de voordelen besproken. In een recent interview gepubliceerd in The Verge, zei hij:

Helaas, ondanks de flexibiliteit die 3D-animatie heeft gegeven aan Gorō Miyazaki en zijn team van animators, staat de film niet op één lijn met Pixar's Toy Story-franchise of veel van de andere films van die baanbrekende animatiestudio. Ironisch genoeg, ondanks de manier waarop 3D-technologieën personages tot leven zouden moeten brengen, hebben veel IMDb-gebruikers de animatiestijl in Earwig And The Witch bekritiseerd als plat en levenloos. Een gebruiker zei dat de film niet te kijken was vanwege de ongemakkelijke en hoogdravende animatie en een ander zei dat de 3D-personages eruitzagen als iets uit een goedkope tv-kindershow. Au!

Het is duidelijk dat de overstap naar 3D fans van Studio Ghibli boos heeft gemaakt, van wie velen zouden zijn opgegroeid met de betoverende handgetekende kunststijl waar de studio beroemd om is. Helaas zijn er ook andere beschuldigingen tegen de film gevuurd. Sommigen hebben de plot oppervlakkig genoemd, er is kritiek geweest op het einde van de film en er zijn veel andere slechte reacties geweest van IMDb-gebruikers, filmrecensenten en commentatoren op sociale media.

Er zijn momenteel een aantal geweldige animatiefilms beschikbaar om naar te kijken, waaronder Disney's Raya And The Last Dragon en Pixar's Luca. Er werd gehoopt dat Earwig And The Witch aan het niveau van deze voorbeeldige films zou voldoen, maar helaas zou de kritische en publieke opinie anders doen vermoeden.

Dit wil echter niet zeggen dat elke recensie slecht is geweest. Sommige gebruikers op IMDb zijn zelfs diep betoverd door wat ze hebben gezien, ook al zijn ze het erover eens dat de film niet overeenkomt met enkele van de beste inspanningen van de studio. Je kunt het zelf ontdekken, want Earwig And The Witch is beschikbaar om te streamen op HBO Max en te kopen op dvd. Als je je verwachtingen een beetje kunt verlagen, kun je misschien van de film genieten, zelfs als hij je niet helemaal opvrolijkt met zijn animatiestijl of verhaal.

Aanbevolen: