Dit zijn de slechtste superheldenfilms aller tijden, volgens IMDb

Inhoudsopgave:

Dit zijn de slechtste superheldenfilms aller tijden, volgens IMDb
Dit zijn de slechtste superheldenfilms aller tijden, volgens IMDb
Anonim

Dankzij het overweldigende succes van het Marvel Cinematic Universe en het DC Extended Universe worden superheldenfilms geprezen als nooit tevoren. Ondanks het feit dat de eerbiedwaardige filmregisseur Martin Scorsese beweert dat deze films "geen cinema" zijn - en steun krijgt van een andere ervaren filmmaker - is het superheldengenre hier om te blijven.

Maar alleen omdat het genre populair is, wil dat nog niet zeggen dat alle films goed zijn. Niet alle superheldenfilms zijn in competitie met die van Avengers: Endgame. In feite zijn een aantal van hen gewoon, nou ja, ronduit verschrikkelijk. Dit zijn de slechtste superheldenfilms aller tijden volgens IMDB, gerangschikt in volgorde van hun beoordeling.

10 'Hulk' (2003) - 5.6

De Hulk, 2003
De Hulk, 2003

Hoewel Mark Ruffalo immens populair is gebleken als The Incredible Hulk, kan hetzelfde niet gezegd worden van de onvergetelijke beurt van de Australische acteur Eric Bana als de gelijknamige groene held in Hulk uit 2003.

Geregisseerd door Ang Lee, die vervolgens veel bijval kreeg met Brokeback Mountain, waren critici niet zo vriendelijk tegen zijn poging tot het superheldengenre. Verwijzend naar de vrij willekeurige films in het repertoire van Lee en regisseur James Schamus, schreef criticus Keith Uhlich over Hulk: "Lee en Schamus proberen filmgenres zoals The Silence of the Lambs' Buffalo Bill probeert op de menselijke huid." Ouch.

9 'Groene Lantaarn' (2011) - 5.5

Ryan Reynolds als Groene Lantaarn
Ryan Reynolds als Groene Lantaarn

Zelfs de charme van Ryan Reynolds kon deze DC-flop niet redden. Green Lantern was zo impopulair dat Reynolds zelf, die de titulaire held speelt, zei dat hij de film haatte. Critici richtten zich op de afgeleide onoriginaliteit van de film en het vertrouwen op speciale effecten.

Aan de positieve kant, de film leidde ertoe dat Reynolds zijn vrouw van 9 jaar, Blake Lively, ontmoette, dus het is niet allemaal slecht.

8 'Elektra' (2005) - 4.7

Jennifer Garner als Elektra
Jennifer Garner als Elektra

Een spin-off van de veel succesvollere Daredevil, deze Marvel-film speelt Jennifer Garner als superheld Elektra Natchios. Maar de titel van de film is ongeveer net zo spannend als deze mislukking aan de kassa wordt.

De gewaardeerde Roger Ebert vergeleek het met "overgebleven stukjes en beetjes van Marvel-superheldenverhalen", terwijl anderen twijfelden aan de geschiktheid van Garner voor een superheldenrol.

7 'Supergirl' (1984) - 4.4

Supergirl, 1984
Supergirl, 1984

Lang voordat Melissa Benoist de beroemde rode cape aantrok en daarbij superrijk werd, was het Helen Slater uit de jaren 80 die Supergirl speelde.

Maar Slater had niet zoveel geluk, want deze bewerking van Supergirl uit 1984 was een enorme kassabom. Met een budget van 35 miljoen dollar bracht de film maar liefst 14,3 miljoen dollar op. Het heeft niet alleen een IMDB-classificatie van slechts 4,4, maar de goedkeuringsclassificatie van de film is een schokkende 9% op Rotten Tomatoes.

6 'Ghost Rider: Spirit Of Vengeance' (2011) - 4.3

Ghost Rider 2
Ghost Rider 2

Weet je nog dat we zeiden dat niet alle Marvel-films geweldig zijn? Nou, Ghost Rider: Spirit of Vengeance bewijst het. Arme Nicolas Cage heeft de gewoonte om rampzalige flops te maken (opdat we de remake van 2006 van The Wicker Man niet vergeten) en er is een reden waarom de acteur een levende meme is geworden.

Dit vervolg op Ghost Rider uit 2007 werd zwaar gepand, waarbij New York Daily News een vernietigende recensie schreef: "Of Cage nu nog steeds kastelen afbeta alt, de IRS sussen, of zijn stripboekencollectie herbouwt, het is duidelijk dat hij heeft besloten, voor nu, om zijn talent in te ruilen voor koud, hard geld."

5 'Fantastic Four' (2015) - 4.2

Fantastic Four 2015 Cast
Fantastic Four 2015 Cast

In tegenstelling tot het enorme commerciële succes van de Fantastic Four-film uit 2005, schitteren de herstart van 2015 met de doorgaans betrouwbare Miles Teller en Michael B. Jordan. Maar hun sterrenkracht is niet genoeg om deze ramp te redden, die meer dan $ 100 miljoen aan de kassa verloor.

In feite was de driedubbele Golden Raspberry-winnende film zo'n ramp dat het vervolg moest worden geannuleerd.

4 'Batman &Robin' (1997) - 3.8

Batman en Robin
Batman en Robin

Joel Schumachers poging tot een Batman-film zal voor altijd in de annalen van de filmgeschiedenis worden opgenomen. Het is niet verwonderlijk dat Batman & Robin wordt beschouwd als een van de slechtste films aller tijden.

Een terugkeer naar het Adam West-tijdperk van de jaren 60 met goedkope woordspelingen ("Laten we wat ijs schoppen", verkondigt Mr. Freeze), opzichtige kostuum- en decorontwerpen, en hammy acteren, heeft George Clooney zich verontschuldigd voor zijn rol in de film. Vervolgens moest de franchise worden onderbroken voordat ze in 2005 opnieuw werd opgestart door Christopher Nolan.

3 'Superman IV: The Quest For Peace' (1987) - 3.7

Christopher Reeve in Superman IV
Christopher Reeve in Superman IV

Een triest einde aan Christopher Reeve's heerschappij als Superman, de originele film was ongelooflijk populair, maar dit deel uit de late jaren 80 was een mislukking in elke zin van het woord. Tijdens de productie hadden de filmmakers eigenlijk geen geld meer, wat betekende dat Superman IV in wezen onvoltooid werd uitgebracht.

De film ontving overweldigend negatieve recensies, waarbij de Orlando Sentinel beweerde dat "Superman IV filmische kryptoniet is."

2 'Catwoman' (2004) - 3.4

Halle Berry als Catwoman
Halle Berry als Catwoman

Een kolossale mislukking, Catwoman is bekritiseerd omdat ze te veel focuste op de verheerlijking van de schoonheid en sexappeal van ster Halle Berry, in tegenstelling tot een authentieke bewerking van de DC-strip.

Berry won de Razzie voor Slechtste Actrice en ging zelfs het podium op om de prijs in ontvangst te nemen, wat, moeten we toegeven, een behoorlijk coole zet was.

1 'Captain America' (1990) - 3.2

Kapitein Amerika, 1990
Kapitein Amerika, 1990

Nee, dit heeft niets te maken met de geliefde Captain America Chris Evans, die een schooljongen zou zijn geweest toen deze flop uitkwam. In plaats daarvan is dit de catastrofale Captain America uit 1990, die volgens IMDB officieel de slechtste superheldenfilm aller tijden is.

Met een ellendige beoordeling van 3,2 is de film door Entertainment Weekly beschreven als "helemaal verkeerd", terwijl Alternate Ending het "schandalig, ondraaglijk saai noemde, de 97 minuten uitsleept tot een punt dat zichzelf meer of minder heeft geen betekenis meer."

Aanbevolen: