Alles wat we weten over de geannuleerde 'Superman'-film van Nicolas Cage

Inhoudsopgave:

Alles wat we weten over de geannuleerde 'Superman'-film van Nicolas Cage
Alles wat we weten over de geannuleerde 'Superman'-film van Nicolas Cage
Anonim

Superman is een van de grootste fictieve personages ooit gemaakt, en na al die jaren wekt hij nog steeds hoop bij zijn fans. Hij is gespeeld door een aantal artiesten op zowel het grote als het kleine scherm, en op een gegeven moment zou niemand minder dan Nicolas Cage het personage spelen in een film geregisseerd door Tim Burton.

Titled Superman Lives, de film ging het anders doen dan fans eerder hadden gezien. Burton staat erom bekend de dingen op zijn manier te doen, en ondanks dat er behoorlijk wat vooruitgang was geboekt voordat hij aan boord stapte, besloot hij om de film helemaal naar zijn hand te zetten toen hij het overnam.

Laten we eens kijken naar de mislukte Superman Lives-film die nooit het daglicht zag.

Het is oorspronkelijk geschreven door Kevin Smith

Er zijn veel ontroerende stukken achter de schermen bij het maken van een film, en zo nu en dan stellen mensen uit de industrie zich open en delen hun ervaringen. In het geval van de geannuleerde Superman-film heeft Kevin Smith zich vaak opengesteld over zijn ervaring met Warner Bros. en zijn script voor hun film.

Smith had geen ervaring met superheldenfilms, maar hij was een stripfan en een scherp schrijver. Het was duidelijk dat de studio wist wat Smith naar de tafel kon brengen, en de regisseur eindigde met het schrijven van een paar concepten van de voorgestelde film. Toen Tim Burton echter eenmaal aan boord tekende om de film te maken, ging de versie van Smith voorbij.

Volgens Smith: De studio was blij met wat ik aan het doen was. Toen raakte Tim Burton erbij betrokken en toen hij zijn pay-or-play-deal tekende, draaide hij zich om en zei dat hij zijn versie van Superman wilde doen. Dus naar wie gaat Warner Bros. terug? De man die Clerks maakte, of de man die ze een half miljard dollar verdiende met Batman?'

Met Burton aan boord waren er een aantal wijzigingen in het script, maar de grote slechterik van de film bleef hetzelfde. Deze specifieke schurk zou de zaken behoorlijk interessant hebben gemaakt voor de Man van Staal.

Brainiac was de schurk

Brainiac Krypton
Brainiac Krypton

In wat een interessante wending zou zijn geweest, zou Brainiac de slechterik zijn voor het mislukte Superman Lives-project van Tim Burton. In tegenstelling tot een aantal andere Superman-schurken, is Brainiac iemand die niet veel kansen heeft gekregen om in een live-actieproject te worden opgenomen. Nee, hij is niet zo populair als Lex Luthor, maar dit zou de zaken mooi hebben veranderd voor de fandom.

Zoals we al zeiden, zou Brainiac de slechterik worden in de versie van Smith, en hoewel Burton zich de dingen eigen wilde maken, was het duidelijk dat hij en de studio geïnteresseerd waren om Brainiac tot leven te brengen. Details van de Burton-versie van de film zijn online te vinden, en deze details benadrukken echt alle fijnere werkingen van de film, waaronder Superman die zijn krachten verloor voordat hij Brainiac versloeg.

Een andere versie van het verhaal liet ook zien dat Lois Lane haar leven verloor, en in een vroege versie kregen Lois en Superman een kind dat de mantel van Superman op zich nam. Onnodig te zeggen dat deze film geen klappen zou krijgen of bang zou zijn om iets nieuws naar de tafel te brengen zodat de fans het kunnen zien.

Natuurlijk gebruikten Burton en Smith specifiek bronmateriaal om deze film tot leven te brengen, en het specifieke verhaal dat een enorme invloed had op deze film is een van de beste DC-verhalen ooit geschreven.

Het had banden met 'The Death Of Superman'

Dood van Superman
Dood van Superman

Alle stripfans weten dat The Death of Superman een van de beroemdste DC-verhalen aller tijden is, en er waren elementen van dit verhaal die in Superman Lives zouden worden gebruikt. In feite zou de film Superman op een gegeven moment zijn leven laten verliezen, voordat hij triomfantelijk terugkeerde om de dag te redden. Elementen van dit beroemde stripverhaal werden gebruikt in de DCEU.

Superman Lives raakte uiteindelijk ver in het productieproces voordat hij door de studio werd uitgeschakeld. Burton was aan boord, net als Nicolas Cage, die in de film werd gecast als de Man of Steel. Het klinkt als een bizarre combinatie, maar in de jaren 80 twijfelden mensen aanvankelijk aan de combinatie van Burton en Michael Keaton voor Batman.

Tegenwoordig leeft Superman Lives in schande voort. Kevin Smith heeft uitgebreid gesproken over zijn ervaring met de film, en er is zelfs een hele documentaire gewijd aan het uitpakken van alles wat in deze film is gestopt, maar die nooit van de grond komt. De documentaire is getiteld The Death of Superman Lives: What Happened?, en het is elke seconde van zijn looptijd waard.

Superman Lives had een interessante film kunnen zijn, maar fans zullen er altijd over moeten lezen en zich afvragen wat het had kunnen zijn.

Aanbevolen: