Alles wat we weten over de rol van 'The Mandalorian' van Pedro Pascal

Inhoudsopgave:

Alles wat we weten over de rol van 'The Mandalorian' van Pedro Pascal
Alles wat we weten over de rol van 'The Mandalorian' van Pedro Pascal
Anonim

Vijf jaar nadat het rijk is gevallen, krijgt een eenzame Mandalorian ruzie in een bar op Maldo Kreis. Hij eindigt met een voortvluchtige – een kleine voortvluchtige – en keert met hem terug naar Nevarro in zijn schip. Bijna de hele twee seizoenen in een helm op The Mandalorian werkte Pedro Pascal een ingewikkeld personage uit.

Hoewel sommige Star Wars-casts voor controverse hebben gezorgd, lijkt de keuze voor Pascal de ideale te zijn geweest. Hij was in staat om een geloofwaardige actieheld af te leveren met een zwak voor Grogu die het emotionele centrum van de show werd.

Tussen de Star Wars-overlevering en Pascals interpretatie van Din Djarin, ook wel Mando genoemd, zijn er veel details om rekening mee te houden.

10 Din Djarin is niet zoals Boba Fett

Pedro-Pascal-as-Din-Djarin-The-Mandalorian
Pedro-Pascal-as-Din-Djarin-The-Mandalorian

Tot The Mandalorian hadden Star Wars-fans die alleen de films en tv-shows zagen waarschijnlijk Boba Fett als Mandalorian gekozen, maar volgens de makers van de shows zijn ze niet hetzelfde. Regisseur Dave Filoni legde het uit in een interview met EW. "Boba Fett is een kloon, volgens Attack of the Clones, en door [maker George Lucas] te vragen, zou hij zeggen dat Boba Fett niet Mandalorian is, niet geboren op Mandalore. Hij is meer een persoon die erin geïndoctrineerd is, in de manier van leven, en hij krijgt het harnas te pakken.”

9 Mando heeft een hekel aan droids – maar waarom?

Mandaloriaanse IG-1
Mandaloriaanse IG-1

Het is niet de eerste keer dat Star Wars-fans anti-droiddiscriminatie zien - de beroemde barscène in A New Hope zette die toon met de allereerste film. Dat sentiment komt terug met wraak in The Mandalorian, waar Mando zelf meerdere keren zijn afkeer van droids laat zien. Dat komt voort uit zijn achtergrond. Als kind werd hij wees toen Super Battle Droids die voor de Separatisten werkten, zijn vaderland verwoestten en zijn ouders vermoordden. Din zelf kwam bijna om het leven bij het incident.

8 Ondanks de ineenstorting van het rijk, is het een meedogenloze wereld

mandalorisch
mandalorisch

Mando is actief in een regio die ver verwijderd is van het centrum van het gevallen rijk. "Onze man opereert in een veel meedogenlozer landschap", zei showrunner Jon Favreau in een interview. “Een plek waar overleven al moeilijk genoeg is, laat staan floreren in die sfeer en de politiek is opgelost. Het is 'misschien klopt.' En hoe verdient iemand de kost als er geen structuur meer is in de samenleving en alles op zichzelf instort? Hoe baan je je een weg door de wereld?”

7 Din Djarin is een man met een innerlijk conflict

Pedro Pascal als The Mandalorian
Pedro Pascal als The Mandalorian

Mando onderschrijft de Mandaloriaanse code, beschreven door een wapenmeester in de show. "Als je ervoor kiest om de Weg van de Mandalore te bewandelen, ben je zowel jager als prooi. Hoe kan je een lafaard zijn als je voor deze manier van leven kiest?"

Zijn groeiende genegenheid voor Grogu staat in de weg. "Uiteindelijk wil hij het juiste doen", zei Pascal in een interview. “Maar zijn plichten kunnen heel erg in strijd zijn met zijn lot en het juiste doen heeft vele gezichten. Het kan een erg winderige weg zijn.”

6 De Mandalorians hebben een lange geschiedenis

The-Mandalorian-finale-The-Armorer
The-Mandalorian-finale-The-Armorer

De Mandalorians zijn afkomstig van de planeet Mandalore, die zich in de Outer Rim Territories bevindt. Door de geschiedenis heen hebben ze sleutelrollen gespeeld in de melkweg, meestal op de een of andere manier tegen de Jedi. Mandalorians hebben een aantal werelden gekoloniseerd, waaronder Kalevala en Concord Dawn. Er zijn opstanden en verschillende facties binnen de Mandalorians geweest, inclusief degenen die hun oorlogszuchtige tradities willen behouden en anderen die vrede willen. Het Galactische Rijk bezette Mandaore een tijdlang en voerde een zuivering uit. Sommigen doken onder op Nevarro, waar Mando vandaan komt.

5 Mandalorians zijn niet per se menselijk

the-mandalorian-darksaber
the-mandalorian-darksaber

Wie zijn de Mandalorians? De meeste van hen zijn mensen, maar niet allemaal. Star Wars Legends, dat de boeken, videogames en meer omvat, duikt verder in de Mandaloriaanse cultuur, inclusief niet-menselijke leden van de groep. Mandalorians zijn gebonden aan cultuur, geloof en de code - The Way, zoals Mando het uitdrukt. Het is een manier van leven en een strikte naleving van die code die iemand een Mandalorian maakt. Het feit dat het is ontstaan op een door mensen geleide planeet is waarschijnlijk de reden waarom de leden grotendeels menselijk zijn.

4 Mandalorian Armor is legendarisch

olyphant-The-Mandalorian
olyphant-The-Mandalorian

Mandalorian pantser is vaak honderden jaren oud. Het is gemaakt van beskar, ook wel Mandalorian ijzer genoemd. Het is een legering die bekend staat om zijn extreme duurzaamheid - inclusief de mogelijkheid om lichtzwaardaanvallen van hun vijanden, de Jedi, te weerstaan.

Het harnas is heilig voor Mandalorians, en daarom zorgde Mando ervoor dat hij een deal sloot met Cob Vanth om het harnas van Boba Fett terug te krijgen. Het pantser kan verschillende toevoegingen bevatten, zoals een comlink en wapens zoals een vlammenwerper.

3 Pedro Pascal zegt dat zijn podiumervaring hem hielp de rol te interpreteren

De Mandalorian en Baby Yoda
De Mandalorian en Baby Yoda

Het is de eerste van vele geplande Star Wars-tv-shows en Pascal heeft veel lof gekregen voor zijn genuanceerde optreden, ondanks dat hij een helm op heeft. Hij crediteert zijn podiumervaring. “Ik weet niet eens zeker of ik het zou kunnen doen zonder de hoeveelheid directe ervaring die ik heb gehad met op het podium staan om te begrijpen hoe je jezelf moet positioneren, hoe je jezelf fysiek in iets kunt kaderen en om een verhaal te vertellen met een gebaar, met een houding, of met een heel, heel specifieke vocale intonatie,” zei hij.

2 Jon Favreau wist vanaf het begin dat hij Pedro Pascal wilde

Mandalorian
Mandalorian

Er was geen auditie voor Pascal - showrunner Jon Favreau had hem vanaf het begin in gedachten. Favreau wist dat hij hem zou moeten overhalen om een rol op zich te nemen die het dragen van het stijve harnas en de helm inhield, dus bracht hij hem naar hun storyboard-kamer. "Toen hij binnenkwam, moet het een beetje surrealistisch hebben gevoeld", zei Favreau tegen Variety. "Weet je, de meeste van je ervaringen als acteur, mensen trappen tegen de banden om te zien of het goed past. Maar in dit geval was alles vergrendeld en geladen.”

1 Pascal zegt dat hij de helm ophoudt

The-Mandalorian-Seizoen-2
The-Mandalorian-Seizoen-2

Na het tweede seizoen waren er geruchten op sociale media dat Pedro Pascal de show onder druk zette om vaker helmvrij te gaan. Hij sprak erover op The One Show in december 2020. "Dat is eigenlijk niet waar", zei hij toen hem werd gevraagd naar de geruchten. "Het is echt een geweldige manier om het verhaal te vertellen. Het is altijd een heel duidelijk credo geweest voor het personage en het samenwerkingsproces van het hele ding, we hebben allemaal op dezelfde pagina gestaan."

Aanbevolen: