Een grappact gemaakt door uitvoerend producenten, geïnspireerd op HBO's Show: Run

Inhoudsopgave:

Een grappact gemaakt door uitvoerend producenten, geïnspireerd op HBO's Show: Run
Een grappact gemaakt door uitvoerend producenten, geïnspireerd op HBO's Show: Run
Anonim

Enkele jaren geleden sloten Phoebe Waller-Bridge en Vicky Jones een gek pact

“Het was niet iets dat we echt deden - dat zou gênant zijn geweest, maar het was een idee dat we koesterden, waardoor we ons veilig voelden. Er was altijd wel iemand met wie je weg kon rennen, iemand met wie je liever zou zijn dan met wie dan ook in de wereld, "vertelde Vicky Jones, de maker van de show, aan Variety. Enkele jaren geleden sloten zij en haar oude vriend Phoebe Waller-Bridge een pact dat in het geval dat een van hen in een hachelijke situatie terecht zou komen, die persoon zou zeggen "Rennen", en ze zouden samen weggaan.

De vrouwen waren niet serieus, het was meer een grapje. Maar het bleek ook een goede verhaallijn voor een show te zijn.

Het pact inspireerde een serie op HBO

In Run gebeurt iets soortgelijks, zoals je zou verwachten. Alleen zijn de hoofdpersonen dit keer Billy en Ruby, gespeeld door respectievelijk de ervaren acteurs Domhnall Gleeson en Merritt Wever. Het verhaal ontvouwt zich zodra Ruby een sms ontvangt van Billy met slechts één woord: "Rennen". Kort daarna beginnen de twee aan wat lijkt op het avontuur van hun leven.

Maar meer dan een avonturenserie, gaat de show ook over een vrouw die probeert los te komen van de eentonigheid van haar dagelijks leven, hoe gelukkig en voldaan ze ook zou moeten zijn. In dit geval liet het personage van Wever een man en twee kinderen achter toen ze besloot met Billy te vluchten.

“We hadden een passie voor het vertellen van een verhaal over een vrouw die van haar leven thuis kon houden en haar tegelijkertijd de rug toekeerde. Mensen zullen zich afvragen waarom een middenklasse, normale moeder met liefde in haar hart en een geweldig leven aan de oppervlakte, weg zou lopen van dit alles? Het is een waarheid die verteld moet worden. Het is een taboe waar veel vrouwen over nadenken, 'legde Jones uit. “Het gaat over iemand die misschien niet het slechtste leven ter wereld heeft, maar tegelijkertijd ongelooflijk gefrustreerd is, die zich mijlenver van zichzelf verwijderd voelt, die een sterk gevoel van woede en disassociatie met haar leven heeft. Het enige wat ze kan doen om dingen te veranderen, is weglopen.”

Een scène uit Run
Een scène uit Run

Van de verhaallijn van haar personage vertelde Wever ook aan Indie Wire: Het kwam nooit bij me op dat het emotioneel niet begrijpelijk zou zijn voor mensen. Als acteur weet ik niet waarom ik niet iemand in die positie zou willen spelen, waarom ik ooit haar rimpels of tegenstrijdigheden zou willen gladstrijken.'

Wever speelde eerder in tv-series zoals The Walking Dead, Nurse Jackie en Godless. Ze verscheen ook in de Oscar-genomineerde film Marriage Story. Aan de andere kant staat Gleeson bekend om zijn rollen in de Star Wars- en Harry Potter-films. Hij speelde ook in Ex Machina, The Revenant en Angelina Jolie's Unbroken.

Ondertussen bestaat de cast van de show ook uit Archie Panjabi, Tamara Podemski, Rich Sommer, Annie Golden en Shaun J. Brown. Tegelijkertijd maakt Waller-Bridge ook een cameo in de show als een vrouw die Billy en Ruby onderweg ontmoeten.

Wat zeggen critici over hardlopen?

Run is pas begonnen met het uitzenden van afleveringen op 12 april. Desalniettemin zijn de recensies voor de nieuwe serie binnen. Indrukwekkend, de show heeft een Certified Fresh-beoordeling van 84 procent ontvangen op Rotten Tomatoes. De consensus van de critici luidt: "Hoewel het zijn hectische tempo niet altijd kan volhouden, zijn Runs scherpe subversies van romcom-clichés nooit minder dan vermakelijk dankzij de opwindende uitvoeringen van Merritt Wever en Domhnall Gleeson." Aan de andere kant heeft het een publieksscore van 80 procent gekregen.

Ondertussen, volgens RogerEbert.com: "Sommige van de plotwendingen in de eerste vijf afleveringen van "Run" zijn een beetje twijfelachtig, maar elke keer dat dit uit de koers dreigt te raken, zullen Wever of Gleeson die perfecte karakterbeat vinden. De site wijst er ook op: "Het voelt soms een beetje te gehaast en gehaast om naar het volgende grote moment te gaan, hoewel ik denk dat dat in de plot is ingebed - als Ruby en Billy meer tijd hadden om na te denken over wat ze doen, zouden ze terug kunnen keren.”

The New York Times merkte ook op dat Run in wezen verandert in een 'dark-slapstick'-thriller. De publicatie legde uit: Gedurende de vijf afleveringen (van zeven) die voor critici zijn vertoond, voelt dit de modus waarin het zich het meest op zijn gemak voelt. Terwijl de trein door het herfstoranje landschap rolt, komt het paar dieper in het binnenland, dieper in wie elkaar is geworden, dieper in de problemen.”

Run presenteert zowel een interessant uitgangspunt als een hachelijke situatie. Bovendien zijn de optredens van Gleeson en Wever ook boeiend genoeg om je op zijn minst nog een aflevering af te stemmen. Bekijk de show en beslis zelf of je ook zou zijn weggelopen met een oude vriend/vlam.

Aanbevolen: