George Clooney redde zijn carrière door een van de slechtste familiefilms ooit gemaakt door te geven

Inhoudsopgave:

George Clooney redde zijn carrière door een van de slechtste familiefilms ooit gemaakt door te geven
George Clooney redde zijn carrière door een van de slechtste familiefilms ooit gemaakt door te geven
Anonim

In Hollywood zijn sommige acteurs al zo lang supersterren dat het soms lijkt alsof ze altijd een belangrijk onderdeel van het filmecosysteem zijn geweest. George Clooney speelde bijvoorbeeld in veel fantastische films en daarom lijdt het geen twijfel dat hij de geschiedenis in zal gaan als een van de beste acteurs van zijn generatie.

Op dit moment is George Clooney zo belangrijk dat hij kan schitteren in een flop als Tomorrowland met zijn carrière volledig intact. Toen de getalenteerde acteur echter nog steeds zijn plaats in Hollywood aan het versterken was, had de hoofdrol in het verkeerde project gemakkelijk de ondergang kunnen betekenen voor zijn toen nog prille filmcarrière. Om die reden is het heel goed dat Clooney een familiefilm heeft doorgegeven die hij bijna kopte, omdat het zijn carrière voor altijd had kunnen bezoedelen.

Afgewende flop

Vanwege het enorme aantal ongelooflijke succes dat ER in de beginjaren genoot, was Clooney een van de meest spraakmakende acteurs ter wereld. Om die reden begonnen de grote filmstudio's tijdens zijn ER-termijn op Clooney's deur te kloppen. Ook al is dat momentum de reden waarom de machten in Hollywood nota hebben genomen van de acteur, het feit bleef dat hij een onbeproefd bezit was op het grote scherm.

Gezien het feit dat George Clooney halverwege de jaren 90 nog steeds probeerde door te breken in films, is het logisch dat hij op een gegeven moment gehecht was aan de hoofdrol in de familiefilm Jack Frost uit 1998. Verre van een filmische schat, vertelt Jack Frost het verhaal van een vaak afwezige vader die zijn leven verliest en vervolgens reïncarneert als een levende sneeuwman. Zodra het hoofdpersonage een levende sneeuwman wordt, leert hij natuurlijk dat zijn vrouw en zoon altijd al zijn prioriteit hadden moeten zijn. Als het plot van Jack Frost je belachelijk lijkt, was de film nog goofier dan het klinkt.

Keaton's Career Doldrums

Helaas voor Michael Keaton stapte hij in om te schitteren in Jack Frost toen George Clooney het project verliet. Tegen de tijd dat Jack Frost werd vrijgelaten, was Michael Keaton een zeer rendabele acteur sinds hij veel geld kreeg om Batman op het grote scherm te spelen. Naast het spelen van de caped crusader in een paar blockbuster-films, verzamelde Keaton ook heel veel fans met zijn rollen in films als Beetlejuice en Multiplicity.

Ondanks al het kapitaal dat Keaton had opgebouwd met bioscoopbezoekers, had Jack Frost, toen hij in 1998 werd vrijgelaten, nog steeds een ernstige aanslag op zijn carrière. Erger nog, het duurde erg lang voordat zijn carrière herstelde van het falen van Jack Frost, zoals blijkt uit het feit dat hij zeven jaar lang geen nieuwe film zou headlinen. Bovendien zou je kunnen stellen dat Keaton pas weer een echte filmster werd als Birdman zijn carrière in 2014 nieuw leven inblies.

Wat had kunnen zijn

Gezien het carrièretraject van Michael Keaton nadat hij in Jack Frost speelde, is het overduidelijk dat elke acteur die in die film speelde, een moeilijke periode zou doormaken. Als gevolg hiervan is het vrij kortzichtig dat George Clooney de juiste beslissing heeft genomen toen hij het project verliet. Aan de andere kant speelde George nog steeds in een eigen stinker sinds Clooney Jack Frost verliet om te schitteren in Batman & Robin.

Gezien het feit dat Batman & Robin een commerciële en kritische flop was en George Clooney de hoofdrol heeft overleefd, zullen sommige mensen beweren dat hij waarschijnlijk ook intact bij Jack Frost zou zijn weggelopen. Hoewel dat op het eerste gezicht logisch is, moet je een behoorlijk groot deel van de situatie negeren om niet te zien hoe verschillend de twee situaties voor Clooney zouden zijn geweest.

Hoewel Batman & Robin een veel meer spraakmakende mislukking was, kon de stank van de hoofdrol in die film zich verspreiden. Batman & Robin hadden tenslotte een blockbuster-cast bestaande uit George Clooney, Arnold Schwarzenegger, Uma Thurman, Chris O'Donnell en Alicia Silverstone. Aangezien al die acteurs succes hadden gehad vóór de release van Batman & Robin, werd geen van hen als de reden voor de slechte prestaties van de film genoemd.

In tegenstelling tot Batman en Robin was Jack Frost bijna volledig gebaseerd op het titulaire sneeuwpoppersonage uit het grootste deel van onze jeugd. Als gevolg hiervan leken de krachten in Hollywood Michael Keaton de schuld te geven van het falen van de film sinds hij de hoofdpersoon speelde. Als George Clooney de hoofdrol had gespeeld in Jack Frost zoals oorspronkelijk gepland, zou hij waarschijnlijk als enige verantwoordelijk zijn gehouden, wat hem persona non-gratis zou hebben gemaakt in Hollywood.

Aanbevolen: