Dit is de beste niet-MCU Marvel-film, volgens IMDb

Inhoudsopgave:

Dit is de beste niet-MCU Marvel-film, volgens IMDb
Dit is de beste niet-MCU Marvel-film, volgens IMDb
Anonim

Als we kijken naar het landschap van stripfilms, wordt het vrij duidelijk dat Marvel de leiding heeft. Ja, DC heeft iconische films en andere studio's hebben het van tijd tot tijd goed gedaan, maar Marvel, met name met de MCU, doet dingen waar andere studio's alleen maar van kunnen dromen.

Hoe geweldig de MCU ook is geweest, hij vertelt slechts een deel van het verhaal van Marvel op het grote scherm. De waarheid is dat het stripboekbedrijf al jaren films maakt, en hun films hebben een wisselend succes gehad. Sommige waren echter ronduit fantastisch.

Laten we eens kijken naar deze niet-MCU-films en zien welke de beste is, volgens de mensen van IMDb.

De MCU is Marvel's Moneymaker

In 2008 maakte de MCU zijn officiële debuut op het grote scherm met Iron Man, en vanaf dat moment zou niets meer hetzelfde zijn. Sinds dat klassieke debuut is de MCU verder gegaan dan de stoutste dromen van fans, en de Inifinty Saga was een prestatie die bijna onmogelijk te overtreffen zal zijn.

Voor het grootste deel worden MCU-films geprezen door critici en fans, en er zijn er een paar die de lat voor het genre als geheel echt hebben verhoogd. De MCU heeft de neiging om vast te houden aan een formule met hun films, maar nu de vierde fase aan de gang is, hebben we gezien dat de franchise bereid is om de zaken een klein beetje te veranderen.

Het is de afgelopen 13 jaar een wilde rit geweest voor fans, en ze kunnen niet wachten om te zien wat de franchise nu in petto heeft.

Hoe leuk het ook is om de MCU te zien ontvouwen, de waarheid is dat Marvel al tientallen jaren films maakt.

Marvel heeft tientallen jaren aan films gehad

Voor de start van de MCU in 2008 had Marvel al een lange en gecompliceerde geschiedenis op het grote scherm. Stripboekfilms hebben door de jaren heen een lange weg afgelegd en het werk dat Marvel heeft gedaan is hiervan een bewijs.

Vanaf 1986 was Howard the Duck de film die de bal aan het rollen bracht voor Marvel, en hoewel sommigen er dol op waren, was de film een ramp die niet bepaald een geweldig precedent schiep voor de stripgigant. Een paar flauwe films in de jaren 90 leidden uiteindelijk tot Blade, een groot succes dat zijn tijd ver vooruit was.

Alles zou echter veranderen in 2000 toen X-Men in de bioscoop verscheen en de stripboek-filmrage van de jaren 2000 inluidde. Plots waren er overal Marvel-films en ze probeerden allemaal het succes van X-Men na te bootsen. Sindsdien is Marvel doorgegaan met het uitbrengen van tal van projecten buiten de MCU.

De MCU staat bekend om het maken van kwaliteitsfilms, maar buiten de franchise heeft Marvel een aantal knallers gehad. Dit heeft ertoe geleid dat mensen zich afvragen welke niet-MCU-film wordt beschouwd als de beste ooit gemaakt.

'Into The Spider-Verse' heeft 8,4 sterren op IMDb

Zittend op maar liefst 8,4 sterren op IMDb is niemand minder dan Spider-Man: Into the Spider-Verse, die wordt gerangschikt als de beste niet-MCU Marvel-film ooit gemaakt. Interessant is dat Into the Spider-Verse verbonden is met zowel Avengers: Endgame als Infinity War bovenaan de lijst, wat maar weer laat zien hoezeer fans van de film denken.

Into the Spider-Verse, uitgebracht in 2018, was een briljante film voor Marvel om te maken, en alles, van de animatiestijl tot de voice-acting, was ongelooflijk in deze film. Het aanboren van een multiversum was een echte slag voor dit verhaal, en het kiezen van Miles Morales om de aanval te leiden hielp Marvel om het personage nog populairder te maken dan hij al was, terwijl hij Spider-Men uit andere universums binnenhaalde.

Na meer dan $ 370 miljoen te hebben verdiend aan de kassa, een Oscar te hebben gewonnen en lovende kritieken te hebben gekregen, was het vrij duidelijk dat Marvel hier een winnaar in handen had. Het duurde niet lang voordat een vervolgfilm in productie werd genomen, en het moet worden opgemerkt dat het vervolg momenteel in oktober 2022 wordt uitgebracht. Als het in de buurt komt van wat de eerste film kon doen, dan Sony gaat weer een grote hit hebben en zou heel goed het groene licht kunnen geven voor nog een vervolg.

In de strijd tussen niet-MCU Marvel-films komt Into the Spider-Verse als beste uit de bus. Nu de MCU het multiversum volledig heeft uitgewerkt, zouden ze er verstandig aan doen iets soortgelijks te gebruiken in de volgende Spider-Man-film.

Aanbevolen: