Dit zijn de beste vrienden-afleveringen, volgens IMDb

Inhoudsopgave:

Dit zijn de beste vrienden-afleveringen, volgens IMDb
Dit zijn de beste vrienden-afleveringen, volgens IMDb
Anonim

Geen andere show definieerde de jaren '90 zo veel als Friends. De pilot-aflevering werd uitgezonden in 1994 en heet "The One Where Monica Gets a Roommate". De kamergenoot in kwestie is Rachel, Ross' verliefdheid op de middelbare school/Monica's vriendin die net haar verloofde bij het altaar heeft achtergelaten.

Friends was zo'n succes dat ze tien seizoenen maakten. Veel sitcoms beginnen na een paar seizoenen hun voorsprong te verliezen, maar deze niet. De show kreeg continu hoge kijkcijfers. De best beoordeelde afleveringen zijn die met grote evenementen, zoals bruiloften en Thanksgiving.

9 "The One With Ross's Wedding: Part 2" (9.2)

chandler-en-monica-in-vrienden
chandler-en-monica-in-vrienden

De laatste aflevering van seizoen 4 eindigde met een enorme cliffhanger, dus het is geen wonder dat het zo'n hoge rating kreeg. Ross stond op het punt om te trouwen met Emily, maar hij blaast het op door te zeggen "neem je Rachel" in plaats van de naam van zijn bruid.

Ross en Rachel hadden een nogal giftige relatie en het achtervolgde Ross duidelijk zelfs op zijn trouwdag. Ondertussen hadden Monica en Chandler net voor het eerst contact, wat ook best spannend was.

8 "The One With All The Thanksgivings" (9.2)

Degene met alle dankzeggingen
Degene met alle dankzeggingen

Vakanties zijn die tijd van het jaar waarin we onze families te zien krijgen, wat vaak leidt tot grappige of ongemakkelijke situaties. In "The One With All The Thanksgivings" is de groep bij Monica's en herinnert zich hun slechtste Thanksgiving tot nu toe.

Flashbacks waren het grappigste deel van deze aflevering. We worden er weer aan herinnerd dat Monica vroeger te zwaar was, terwijl Joey toegaf dat hij ooit zijn hoofd in een kalkoen had gestoken.

7 "The One With Monica and Chandler's Wedding: Part 2" (9.2)

Degene met Monica en Chandler's bruiloft deel 2
Degene met Monica en Chandler's bruiloft deel 2

Een andere huwelijksaflevering, "The One With Monica and Chandler's Wedding: Part 2" is de 24e aflevering in seizoen 7. Zoals de titel al doet vermoeden, gaan Monica en Chandler eindelijk trouwen. Chandler raakte in paniek voor de bruiloft omdat hij bang was dat hij de cyclus van zijn familie zou herhalen en een ongelukkig huwelijk zou hebben.

Natuurlijk komt alles goed en krijgen we een hele mooie bruiloft te zien, inclusief ontroerende toespraken. De show heeft vaak gaststerren: in deze aflevering speelde Gary Oldman de filmregisseur van Joey.

6 "The One Where Ross Got High" (9.2)

degene waar Ross high werd
degene waar Ross high werd

Een andere Thanksgiving-aflevering die dezelfde beoordeling kreeg als hierboven vermeld, was "The One Where Ross Got High" van seizoen 6. Deze keer voegden de Gellers zich bij de bemanning bij Monica en Chandler was van plan om ze voor zich te winnen. Phoebe besefte dat ze verliefd is op de vader, wat ook best komisch was.

Rachel kreeg de opdracht om een toetje te maken. Zoals verwacht liep het erg slecht af, maar aangezien niemand haar wilde beledigen, deed iedereen zijn best om het af te maken. Rachel Green is misschien de koningin van de mode, maar ze is slecht in het huishouden.

5 "The One With The Videotape" (9.3)

Degene met de videoband
Degene met de videoband

De vierde aflevering van seizoen 8 is vernoemd naar een tape die de waarheid bevat over de vraag wie bij wie kwam: Rachel en Ross waren het oneens over wie de eerste stap zette toen ze enkele weken geleden samen sliepen.

De aflevering dankt zijn succes aan briljant schrijven. Monica en Chandler waren op huwelijksreis en het was best verfrissend om te zien hoe de rest zonder hen rondhangt.

4 "The One With The Prom Video" (9.4)

The One With The Prom-video
The One With The Prom-video

Elke fan van de show zal zich "The One With The Prom Video" herinneren als de aflevering met een van de meest memorabele citaten van de show: Phoebe vertelde Ross dat Rachel zijn kreeft is. Dit was helemaal terug in seizoen 2, toen Monica net haar baan verloor en Joey net werd gecast voor Days of Our Lives.

De dames van Friends hadden door de seizoenen heen een behoorlijk deel van hun romantische interesses. In deze aflevering werd het duidelijk dat Rachel bij Ross zou eindigen, aangezien hij al sinds de middelbare school van haar hield.

3 "Degene met de embryo's" (9.5)

Degene met de embryo's
Degene met de embryo's

Omdat Lisa Kudrow zwanger was, zorgden ze ervoor dat Phoebe een draagmoeder werd voor haar broer Frank en zijn vrouw. Terwijl Phoebe met embryo's bezig was, deden de andere vijf mee aan een trivia-wedstrijd: Rachel en Monica tegen Joey en Chandler. Ross was de gastheer en hij kwam met de vragen.

De meisjes verliezen omdat ze niet wisten wat Chandler precies doet op zijn werk. Als gevolg daarvan moesten de twee duo's van woning wisselen.

2 "Degene waar iedereen erachter komt" (9.7)

Chandler en Phoebe kussen elkaar op de One Where Everyone Finds Out
Chandler en Phoebe kussen elkaar op de One Where Everyone Finds Out

Iedereen kwam erachter dat Monica en Chandler iets waren in seizoen 5, aflevering 14 toen ze in het appartement van de lelijke naakte man waren. Dit zet een echt komische situatie in gang; een spelletje kip dat in het echte leven nooit zou gebeuren: Phoebe begint Chandler te versieren om het paar te testen. Monica en Chandler bedriegen haar vervolgens.

Phoebe en Chandler delen een kus op het scherm, die de geschiedenis inging als een van de meest memorabele momenten van de show. Ross was niet zo blij dat Chandler contact had met zijn zus.

1 "The Last One: Part 2" (9,7)

vrienden-de-laatste
vrienden-de-laatste

Na 10 seizoenen eindigde Friends in 2004 met de best beoordeelde aflevering, "The Last One: Part 2". Phoebe en Ross zijn op een missie om Rachel op te sporen zodat Ross zijn liefde aan haar kan belijden. Hoewel ze hem aanvankelijk afwees, komen de twee samen - deze keer is het voorgoed.

Maar dat was niet het enige sentimentele aan de aflevering: Chandler en Joey moesten hun geliefde tafelvoetbalspel openbreken, maar ze konden zichzelf er niet toe brengen. Uiteindelijk was het Monica die het voor hen deed.

Aanbevolen: