Fans denken dat dit de meest verbluffende film aller tijden is

Inhoudsopgave:

Fans denken dat dit de meest verbluffende film aller tijden is
Fans denken dat dit de meest verbluffende film aller tijden is
Anonim

Sommigen zijn gewoon bedoeld om te entertainen en daar is niets mis mee. Degenen die echter een blijvende indruk achterlaten, zijn degenen met een schokwaarde. Ze kunnen gelijke delen van ontzag en terreur leveren. Ze spreken tot de verbeelding. En het belangrijkste is dat ze klassiekers worden.

Dat is het geval voor films als Memento, Donnie Darko, The Sixth Sense en Fight Club (die vandaag de dag nog steeds als een van de beste Brad Pitt-films wordt beschouwd). Als het echter gaat om de meest verbluffende film aller tijden, hoort die titel bij een andere film die ook een kaskraker is.

Fans zeggen dat dit de meest verbluffende film aller tijden is

In de loop der jaren zijn verschillende Hollywood-films zeker een hit geworden voor het publiek over de hele wereld. En terwijl Titanic, Avengers: Endgame en Avatar doorgingen met het verbreken van kassarecords, blijft de op DC Comics gebaseerde film van Christopher Nolan uit 2008, The Dark Knight, vandaag de dag nog steeds de hoogst gewaardeerde door fans.

In de met een Oscar bekroonde film keert Christian Bale terug als de caped crusader nadat hij voor het eerst de rol op zich nam in Nolan's Batman Begins. Deze keer neemt Bale's Batman het op tegen de sinistere Joker (Heath Ledger) die in Gotham City verwoestingen aanricht. En terwijl Batman Begins een Oscar-knik scoorde, nam The Dark Knight twee Oscars mee naar huis, waaronder een prijs voor een bijrol voor Ledger, die tragisch stierf in 2008.

Christopher Nolan wilde eerst niet de Dark Knight maken

Na het succes van Batman Begins dacht Warner Bros. aan een vervolg. Aan de andere kant dacht Nolan niet dat dat per se een slimme zet zou zijn."In het begin was ik een beetje onwillig om het apparaat opnieuw te rollen, als je wilt", vertelde de veelgeprezen regisseur aan Collider. “Omdat Batman Begins goed was ontvangen. Het heeft echt geen zin om het vervolg te doen, tenzij je kunt proberen iets te doen waar je meer in geïnteresseerd bent of waarvan je hoopt dat het publiek meer geïnteresseerd zal zijn."

Uiteindelijk kwam Nolan echter tot het besef dat een vervolg "een interessante uitdaging" zou zijn. Sterker nog, de studio gaf Nolan deze keer meer creatieve vrijheid. En het bleek dat hij en Bale vergelijkbare ideeën hadden over de richting die het vervolg zou inslaan. “Ik ontmoette Chris, ik had Batman: Year One van Frank Miller gelezen, ik had verschillende andere graphic novels gelezen en voor het eerst zag ik iets interessants in Batman dat ik nog nooit eerder had gezien, en dat was meer de toon hoe ik hem wilde portretteren, 'herinnerde Bale zich tijdens een gesprek met Female.com.au. "Ik heb dat tegen Chris gezegd, hij vertelde me hoe hij de film wilde maken, het leek erg compatibel en dus besloot hij, ja, hij zou me ervoor casten.”

Heath Ledger's casting kwam met veel bezwaren

Na de release van de film zouden velen de prestaties van Ledger als de Joker in de film prijzen. Interessant genoeg was niemand er echt van overtuigd dat de overleden acteur aanvankelijk perfect zou zijn voor de rol. Zelfs Nolans broer, Jonathan, die de film met hem schreef, niet. “Chris had een goede ontmoeting met Heath Ledger. En niemand snapte het - ik snapte het niet, de studio snapte het niet , onthulde Jonathan tijdens een rondetafelgesprek voor The Hollywood Reporter. “En de fangemeenschap was … we werden er f voor aan de schandpaal genageld. ‘Ramp, slechtste castingbeslissing ooit!’”

Vreemd genoeg was Ledger zelf op een gegeven moment niet geïnteresseerd in het maken van een stripboekfilm. Toen Nolan hem voor het eerst benaderde over het spelen van Bruce Wayne, wees de acteur hem zelfs af. "Hij was er heel vriendelijk over, maar hij zei: 'Ik zou nooit een rol spelen in een superheldenfilm'", herinnert Nolan zich tijdens een lezing voor de Film Society of Lincoln Center. Ledger veranderde echter van gedachten na het succes van Batman Begins. En toen hij werd benaderd voor The Dark Knight, stemde de Oscarwinnaar ermee in om de rol te spelen voordat het script ooit werd geschreven.

In die tijd kon het Nolan niet zoveel schelen wat fans van zijn castingkeuze vonden. Het was een kwestie van de fans niet geven waar ze om vragen, maar wat ze willen - dat is: 'Laten we een echt f' serieuze acteur vinden, iemand die binnenkomt en deze rol verscheurt. aan stukken,'” legde Jonathan uit.

Toen ze in productie gingen, duurde het niet lang voordat Ledger bewees dat hij de juiste man voor de klus was. De overleden acteur was vastbesloten om Joker tot leven te brengen. "Nou, Heath en ik hebben veel gepraat over de abstracties van het personage, over de onderliggende filosofie van het personage en wat hij vertegenwoordigt in het verhaal, en wat die toon zou moeten zijn", herinnert Nolan zich. "Maar toen was het echt aan hem om uit te zoeken hoe hij iets ging maken waarvan hij begreep dat het op de een of andere manier iconisch moest zijn.”

The Dark Knight verdiende verder wereldwijd meer dan $ 1 miljard. Nolan volgde de film later op met The Dark Knight Rises, hoewel het niet zo goed werd geprezen. Dat gezegd hebbende, blijft de trilogie van Nolan misschien wel de meest succesvolle DC-filmfranchise van vandaag.

Aanbevolen: