De originele 'Scream'-cast, gerangschikt van rijkste tot armste

Inhoudsopgave:

De originele 'Scream'-cast, gerangschikt van rijkste tot armste
De originele 'Scream'-cast, gerangschikt van rijkste tot armste
Anonim

Er zijn veel klassieke horrorfilms, maar Scream blijft speciaal vanwege het komische element. Hoewel er een paar vervolgen zijn geweest, blijft de originele versie de beste voor veel mensen … nou ja, voor de millennials tenminste. Geregisseerd door Wes Craven, Scream (1996) bevat een klassiek moordverhaal en verdiende meer dan $ 600 miljoen. Vanwege het enorme succes werd de film verfilmd in een televisieserie en werd hij van 2015 tot 2019 een popcultuursensatie.

Slechts een paar andere films in zijn genre hebben deze mijlpalen bereikt en als zodanig wordt verwacht dat de castleden van de film ook een uitbeelding zijn van dit succes. Hier zijn enkele van de rijkste castleden van de originele versie van Scream.

10 Courteney Cox - $150 miljoen

Couteney Cox is een van de weinige mensen in de franchise die al grote bekendheid had vóór Scream. De 57-jarige kwam in de schijnwerpers met haar vertolking van Monica Geller in NBC's hit sitcom Friends. Sindsdien is Cox verder gegaan met het verkennen van andere delen van de entertainmentindustrie en wordt nu gecrediteerd als zowel producent als regisseur. In tegenstelling tot de meeste andere beroemdheden die banden hebben met andere ondernemingen, verdiende Couteney Cox het grootste deel van haar geld met haar carrière en de roy alty's die bij haar films hoorden. Nu is ze het rijkste originele castlid van de film en heeft ze een geschat vermogen van $ 150 miljoen.

9 Liev Schreiber - $40 miljoen

Liev Schreiber stapte begin jaren negentig in de acteerscène, maar kreeg zijn grote doorbraak pas in het midden van de jaren 2000. In het begin waren de meeste van zijn vertolkingen in onafhankelijke films, maar later stapte hij over naar andere reguliere projecten. Naast zijn optredens in X-Men Origins: Wolverine en Spider-Man: Into the Spider-Verse, dat een vervolg krijgt, speelde Schreiber ook in de hitserie Ray Donovan van Showtime, een rol die hem verschillende nominaties opleverde in de Golden Globe Awards. Rapporten hebben ook verklaard dat hij dit jaar de rol van Ray Donovan: The Movie zal hernemen. Zijn tijd in de schijnwerpers heeft meer dan een paar dollar in zijn zak gestopt, aangezien hij momenteel $ 40 miljoen waard is.

8 David Arquette - $30 miljoen

Zowel voor als na zijn vertolking van Sheriff Dewey Riley in Scream, heeft David Arquette verschillende succesvolle films op zijn naam staan; onder deze zijn Vampire Slayer en Never Been Kissed. Na het ervaren van succes voor de camera's, besloot hij het water achter de camera te testen en ging hij de hitshow Cougar Town produceren en co-regisseren. Rond dezelfde tijd richtte Arquette een bedrijf op met zijn nu ex-vrouw, Courteney Cox. Volgens zijn nettowaarde van $ 30 miljoen hebben deze carrière-inspanningen zeker goed betaald.

7 Neve Campbell - $10 miljoen

Ongeacht wie het Ghostface-personage uitbeeldde, het doel was altijd om de hoofdpersoon, Sidney, het personage gespeeld door Neve Campbell, te vermoorden. Sinds hij Sidney speelde, speelde Neve Campbell in verschillende andere films, waaronder Skyscraper, Wild Things, Castle in the Ground en 54. De ster wordt ook gecrediteerd als politiek adviseur van Netflix's hitserie, House of Cards. Afgezien van haar inkomsten uit haar films, was Campbell ook te zien in een aantal commercials met grote merken zoals Coca-Cola en Tampax. Deze, in combinatie met haar andere inkomsten, hebben haar geholpen een vermogen van $ 10 miljoen op te bouwen.

6 Jamie Kennedy - $8 miljoen

Over het algemeen staat Jamie Kennedy vooral bekend om zijn vertolking van Randy Meeks in Scream, maar de rol hielp hem om verschillende andere kansen in de industrie te ontdekken, en onder deze kansen zijn enkele andere carrièreonderdelen die hij nastreefde. Naast zijn credits als acteur, is Kennedy ook scenarioschrijver en producent. Daarnaast is Kennedy ook een stand-upcomedian en een muzikant. Momenteel wordt hij geschat op $ 8 miljoen.

5 Skeet Ulrich - $5 miljoen

In de wereld van acteren komt het niet vaak voor dat een acteur zijn grote doorbraak beleeft binnen hetzelfde decennium dat ze hun carrière begonnen, maar dit was het geval voor Skeet Ulrich, omdat hij naam maakte binnen de industrie in dezelfde periode van 1990 begon hij met acteren. Enkele van zijn grootste credits zijn zijn vertolking van Scream and The Craft. In de vroege stadia van zijn carrière investeerde de ster veel van het geld dat hij verdiende in onroerend goed, en vandaag hebben die en zijn andere verplichtingen, waaronder het spelen van Jughead's vader op Riverdale, zijn nettowaarde op $ 5 miljoen geschat.

4 Rose McGowan - $3 miljoen

McGowans filmdebuut was met een korte rol in de komedie Encino Man. McGowan ging een tijdje door in het genre en kreeg rollen in verschillende andere projecten zoals The Doom Generation, een rol die haar een nominatie opleverde in de Independent Spirit Awards. Later veranderde ze van genre en belandde in de Scream-franchise, wat haar grote doorbraak bleek te zijn. Nu is ze meer dan alleen een actrice, ze is ook een activiste voor slachtoffers van seksueel geweld. McGowan heeft momenteel een nettowaarde van $ 3 miljoen die ze verdiende met haar acteercarrière en andere ondernemingen.

3 Matthew Lillard - $2 miljoen

Matthew Lillard is naast acteren ook actief betrokken geweest bij verschillende andere aspecten van de entertainmentindustrie, met name stand-upcomedy. Enkele van zijn beroemdste werken zijn Serial Mom, Hacker en in 2002 speelde hij de rol van Shaggy Rogers in Scooby Doo, een rol die hij bleef spelen voor zowel sequels als in de animatie. De afgelopen jaren was Matthew Lillard te vinden in NBC's hitserie Good Girls. Hij regisseerde en produceerde ook verschillende films. Al die beloningen, samen met zijn aantekeningen, hebben ertoe bijgedragen dat zijn vermogen op $ 2 miljoen kwam.

2 Roger L. Jackson - $1,5 miljoen

Jacksons rol in Scream was anders dan wat destijds gebruikelijk was in de industrie, omdat het in wezen slechts een stemrol was toen hij Ghostface speelde. Die vertolking hielp echter zijn stemcarrière te stimuleren en leverde hem vergelijkbare rollen op in Rowdyruff Boy Butch en als Mojo Jojo, de gekke wetenschapper-chimpansee van Power Puff Girls. Nadat hij grote erkenning had gekregen voor zijn rollen, ging Jackson het meeste uit zijn stemcarrière halen, een pad dat hem een nettowaarde van $ 1,5 miljoen opleverde.

1 W. Earl Brown - $ 1,2 miljoen

Toen Brown zijn acteercarrière begon in 1991, kreeg hij slechts kleine rollen, dat was tot 1996 toen hij de rol van Kenny Jones op Scream landde. Daarna kwamen er verschillende andere films en tv-shows, waaronder HBO's Deadwood en Netflix's The Mandalorian. Ook kreeg hij in 2013 een voice-over en motion capture-rol in de game The Last of Us. Brown verdiende behoorlijk wat van al deze projecten en is momenteel $ 1,2 miljoen waard.

Aanbevolen: