XXL Freshman Net Worths, gerangschikt van armste tot rijkste

Inhoudsopgave:

XXL Freshman Net Worths, gerangschikt van armste tot rijkste
XXL Freshman Net Worths, gerangschikt van armste tot rijkste
Anonim

XXL Magazine is een hiphoppublicatie van het hoogste niveau die zoveel heeft gedaan voor de cultuur. Sinds 2007 brengt het zijn jaarlijkse speciale uitgave uit van 10 opkomende artiesten om naar te kijken, getiteld XXL Freshman. De lijst, die soms varieert van 10, 12 of zelfs 9 rappers, toont onbekende en opkomende rappers en geeft hen hun allereerste smaak van roem.

Voor sommigen is het een belangrijke hoeksteen van hun carrière. Veel geweldige rappers die we tegenwoordig kennen, van Kendrick Lamar, J. Cole tot Mac Miller, waren alumni van de XXL Freshman-lijst. De volgende tien zijn enkele van de meest succesvolle alumni van de jaarlijkse lijst tot de slechtste uitsluitend op basis van hun vermogen.

Bijgewerkt op 12 mei 2021, door Michael Chaar: Als het gaat om de XXL Freshman-lijst, zijn er enkele namen die de grootste in de rap zijn geworden spel. Terwijl Kendrick Lamar, Chance The Rapper en J. Cole hun status in de muziekindustrie hebben versterkt, zijn het de nieuwkomers die een nieuwe weg banen. Dave East bleef succes boeken na de release van zijn album Survival uit 2019. Tierra Whack breidt haar filantropische werk uit na de release van haar nieuwste nummer, "Link", een samenwerking met Lego voor hun "rebuild the world-campagne". Kodak Black heeft ook meer geld gezien na zijn succes met zijn Lil Yachty-collab op "Hit Bout It", en natuurlijk zag Rico Nasty het meeste succes na haar werk voor het opnemen van de soundtrack voor een aantal films, waaronder Scoob!

10 Tierra Whack - $400, 000

Vervolgens hebben we Tierra Whack. Ze stond in 2019 op XXL's Freshman-lijst, hetzelfde jaar dat ze een nominatie ontving voor Grammy's Best Music Video voor haar single Mumbo Jumbo uit 2017.

Ze maakte haar Interscope-debuut in 2018 met Whack World, en het is veilig om te zeggen dat het een veelbelovende kickstart van haar carrière is. Haar vermogen wordt geschat op $ 400 duizend, en ze is nog maar net begonnen!

9 Dave East - $500, 000

Hoewel het behoorlijk oneerlijk is om Dave East een 'flop' te noemen, heeft hij niet ten volle geprofiteerd van het medeondertekenen van Nas en er een miljoenensucces van gemaakt. De Big Apple-rapper werd in 2014 getekend bij Nas' Mass Appeal Records imprint na een enorm succes rond zijn Black Rose-mixtape.

Een jaar later breidde hij zijn buzz uit door een nieuwe mixtape uit te brengen, getiteld Hate Me Now, die erkenning kreeg van enkele van de A-lijst-emcees in de game van Nas, Jadakiss en Pusha-T. Hij stond in 2016 op de XXL Freshman-lijst en nu is hij $ 500.000 waard.

8 Angel Haze - $500, 000

De in Detroit geboren Angel Haze was in 2012 bezig met een creatieve mixtape voordat hij een jaar later tekende bij Republic. Haar debuutalbum met Republic, Dirty Gold, kreeg gemengde kritieken van de critici, en het heeft zeker haar populariteit een boost gegeven en haar in hetzelfde jaar een plek op XXL's Freshman-lijst bezorgd.

Hoewel de Motor City-rapper de afgelopen jaren stil is geweest met het maken van albums, maakt ze nog steeds actief muziek en tourt ze. In 2018 bracht ze een door indie beïnvloede single uit, getiteld Brooklyn, en een jaar later begon ze aan een reis naar het Verenigd Koninkrijk. Ze is $ 500 duizend waard.

7 Kodak Zwart - $600, 000

Kodak Black op deze lijst zetten als een van de armste XXL Freshman-alumni is best verrassend. Hij maakte zijn allereerste top-10 Billboard 100-nummer in 2017, een jaar nadat hij op XXL was verschenen. Sindsdien kon hij zijn handen niet meer afhouden van controverses. Hij kwam sinds 2016 meerdere keren in aanraking met de wet. Vandaag zit hij in de Amerikaanse gevangenis, Big Sandy, voor vuurwapenbezit.

De controversiële figuur is echter ook een filantropische ziel. Kodak Black heeft gedoneerd aan tal van goede doelen, waaronder het Jack and Jill Children's Center, Paradise Childcare in Florida, en heeft zelfs geholpen bij het bouwen van een school in Haïti in 2018. Zijn vermogen is $ 600.000.

6 Rico Nasty - $1 miljoen

Jarenlang maakte Rico Nasty voor zichzelf op straat. In 2014-2018 overspoelde de jonge rapper de markt met mixtape na mixtape, met name Tales of Tacobella en de duologie van Sugar Trap. Ze kreeg een reputatie als de eerste vrouw uit Washington die in 2019 op de XXL-jaarlijkse Freshman-lijst werd opgenomen.

Hoewel ze op dit moment "slechts" $ 1 miljoen waard is, bevindt ze zich nog in de zeer vroege fase van haar carrière, en er zal zeker veel van haar komen in de komende jaren.

5 Chance the Rapper - $ 25 miljoen

XXL had gelijk toen ze Chance the Rapper in 2014 noemden als een van hun favoriete rappers, want twee jaar later werd de vader van Kensli de eerste Grammy Best Rap Album-winnaar die de titel pakte met een indie mixtape. Hoewel hij meer dan $ 25 miljoen waard is, worden de albums van Chance niet echt fysiek uitgebracht. Hij bouwde zijn vermogen uitsluitend op door uitgebreid toeren en deals te sluiten met merken als Apple en Kit Kat.

"Ik heb mijn muziek nooit willen verkopen", vertelde hij aan Vanity Fair. "Omdat ik dacht dat een prijs erop zetten een limiet oplegde en me ervan weerhield een verband te leggen."

4 Travis Scott - $50 miljoen

Travis Scott maakte deel uit van de 2013-klas van XXL Freshman. De Texaanse rapper werd ontdekt door de legendarische emcee en de honcho van Grand Hustle Records, T. I, in 2013. Hij bracht in hetzelfde jaar zijn debuutmixtape uit onder Grand Hustle, Owl Pharaoh.

Jaren later werd Travis Scott een van de meest herkenbare rappers ter wereld. Hij bezit nu zijn eigen label, Cactus Jack Records, en verviervoudigt zijn geld van Nike's product endossementdeal. Zijn vermogen is momenteel $ 50 miljoen.

3 Wiz Khalifa - $60 miljoen

Niemand kon begin 2010 ontsnappen aan Wiz Khalifa. Zijn tweede album uit 2009, Deal or No Deal, was zijn allereerste project dat in kaart werd gebracht. Hoewel hij al geruime tijd in de buurt was, kostte het hem vier jaar om op de XXL Freshman-lijst te verschijnen, samen met Nipsey Hussle, J. Cole, Freddie Gibbs en vele anderen.

Nu is de rapper uit North Dakota $ 60 miljoen waard, voornamelijk van zijn Khalifa Kush Enterprises-marihuanasoort, die hij in 2015 oprichtte, en de mobiele app Weed Farm. Ik denk dat een hobby geld oplevert als je er het beste van maakt.

2 J. Cole - $60 miljoen

Jay-Z had gelijk toen hij J. Cole speelde op A Star Is Born van zijn album uit 2009, The Blueprint 3. Jigga was onder de indruk en tekende de Fayetteville, afkomstig uit zijn Roc Nation-afdruk, en werd de eerste artiest die werd ondertekend bij het nieuw geboren label. Hij stond op de XXL Freshman-lijst in 2010

J. Cole is nu 60 miljoen dollar waard. Het grootste deel van de inkomsten komt van constant toeren, albumverkopen, online streams en productgoedkeuring. Hij vergeet ook nooit de straten waar hij vandaan kwam en stak wat van zijn energie in een non-profit liefdadigheidsorganisatie die hij in 2018 had opgericht, de Dreamville Foundation.

1 Kendrick Lamar - $75 miljoen

Kendrick Lamar is tot op de dag van vandaag ongetwijfeld de meest succesvolle XXL Freshman-alumni. Kungfu Kenny tekent bij het indielabel Top Dawg Entertainment en zijn jeugdidool Dr. Dre's Aftermath Entertainment en is nu een begrip en een van de beste woordkunstenaars in de rapgame.

Kendrick maakte zijn debuut met Section.80 in 2011, en jaren later werd hij de eerste rapper die een Pulitzer Prize won en een van de meest succesvolle rappers aller tijden. Hij heeft meer dan 13 Grammy's gewonnen en een plaats op Time's jaarlijkse lijst van 100 meest invloedrijke mensen ter wereld. Zijn vermogen wordt geschat op $ 75 miljoen.

Aanbevolen: