De waarheid over Niles en Daphne's relatie op 'Frasier

Inhoudsopgave:

De waarheid over Niles en Daphne's relatie op 'Frasier
De waarheid over Niles en Daphne's relatie op 'Frasier
Anonim

De 'zullen ze, nietwaar?' verhaallijn is verre van uniek. Het is aanwezig geweest in enkele van de beste sitcoms aller tijden, waaronder in Frasier's voorganger, Proost. Maar er was iets heel speciaals aan de verhaallijn van Niles/Daphne in de begindagen van de Cheers-spin-off. Hoewel sommigen de obsessie van Niles met Daphne enigszins problematisch vinden (er zijn tenslotte een paar Frasier-afleveringen die vandaag zouden worden verboden), denken de meesten dat het een van de beste aspecten van de show was. Natuurlijk deed de casting geen afbreuk aan de voortdurende onbeantwoorde liefdessubplot … of welk ander plot dan ook …

Afgezien van de cast van Frasier die ongelooflijk veel geld verdiende aan de show, zijn ze ook de geschiedenis ingegaan als een van de beste groepen acteurs die ooit zijn samengesteld voor een sitcom. In feite was het de cast van Frasier die uiteindelijk onbedoeld de verhaallijn creëerde die David Hyde Pierce's Dr. Niles Crane jarenlang over Daphne Moon had doen smachten. In het bijzonder kwam David, die er helemaal niet uitziet zoals hij er vroeger uitzag, eigenlijk op het idee om zijn karakter te laten vallen voor de gezondheidswerker van zijn vader. Slim, de schrijvers van de show besloten om het idee te verkennen …

David Hyde Pierce creëerde per ongeluk de verhaallijn van The Niles/Daphne Crush

Tijdens een interview met The Archive Of American Television legden twee van Frasiers langstlopende schrijvers, David Isaacs en Ken Levine, uit dat het niet de oorspronkelijke bedoeling was om een vonk te krijgen tussen Niles en Daphne. Dit betekent dat een van de meest iconische verhaallijnen van de show er bijna nooit is gekomen.

"Dat was bijna een gelukkig ongeluk, denk ik", zei David Isaacs tegen The Archive Of American Television. "[Niles en Daphne] ontmoeten elkaar pas in de tweede of derde aflevering, misschien de derde aflevering. Zoals ik me herinner, was er geen groots plan voor wat de onbeantwoorde verliefdheid zou worden die hij op haar had. En hij is zich er niet van bewust."

Volgens David was het acteur David Hyde Pierce die de verhaallijn creëerde door een specifieke acteerkeuze te maken.

"Hij keek haar een beetje aan. Maar ze liep langs hem en [David] koos ervoor om aan haar haar te snuffelen. Alsof het een zoete geur was."

Deze keuze werd opgemerkt door de schrijvers die dachten: "Zou het niet grappig zijn als hij een ongelooflijke verliefdheid had? Als hij gewoon helemaal bedwelmd raakt door haar wanneer ze in de kamer is, maar ze weet het niet. Ik denk dat het daarin is geëvolueerd, "legde David uit. "Het groeide gewoon uit een moment of momenten als dat en toen had het een soort van eigen leven voor een goede zeven of acht seizoenen totdat we zeiden: 'Oké, we moeten er iets anders mee doen'."

Waarom de makers van Frasier besloten om mee te gaan met de suggestie van David Hyde Pierce

Scenarist Ken Levine legde aan The Archive Of American Television uit dat de keuze voor de Niles/Daphne-verhaallijn een voorbeeld was van waarom Frasier zo'n goede show was.

"Als je een gloednieuwe serie hebt, wil je voorop lopen en toch wil je jezelf openstellen voor dingen die onverwacht zijn maar gewoon lijken te klikken", legde Ken uit. "Je wilt niet dat er zoveel afleveringen op de lijn worden geschreven dat je geen ruimte hebt om in een andere richting te gaan. Als je ineens ziet dat je goud raakt. En het is een soort van die balans, maar vooral met een nieuwe serie, in het begin, experimenteer je met dingen. En je ziet een beetje wat het publiek leuk vindt en wat het publiek niet leuk vindt. En de sterke punten van je cast en dat soort dingen. Maar wanneer iets als [de acteerkeuze van David Hyde Pierce] komt langs, je moet je antenne omhoog hebben en gaan, "Ik denk dat daar geld in zit. Laten we die richting uitgaan. "Zelfs als het betekent dat je sommige dingen moet herschrijven en veranderen."

Ken ging verder met te zeggen dat de nieuwe richting die David Hyde Pierce hen opdrong, beter was dan wat ze oorspronkelijk hadden bedoeld. Dit lijkt een perspectief te zijn dat de makers van Frasier op een aantal slimme paden heeft geleid. Ze huurden een van de beste casts in de geschiedenis van sitcoms in. Het zou een enorme vergissing zijn geweest om hun instincten niet te volgen toen ze hun personages vonden en chemie met elkaar opbouwden. Wie weet wat voor soort verhaallijnen we zouden hebben gekregen als de schrijvers ze niet hadden vertrouwd. Maar deze schrijvers waren aan de top van hun vak en de chemie tussen David en Jane's Niles en Daphne was onweerlegbaar. Het verhaal schreef zichzelf praktisch.

Aanbevolen: