Dit zijn de grootste vrouwelijke rocksterren ooit

Inhoudsopgave:

Dit zijn de grootste vrouwelijke rocksterren ooit
Dit zijn de grootste vrouwelijke rocksterren ooit
Anonim

Aangezien vrouwen veel hindernissen moeten nemen om succesvol te zijn in de muziekbusiness, is het noodzakelijk om degenen te eren die een impact hebben gehad op de industrie. Het is nog belangrijker om de succesvolle vrouwen te herkennen in door mannen gedomineerde genres zoals rock. De moeilijkheid en het 'glazen plafond' waarmee vrouwen in dit genre worden geconfronteerd, leidt tot een nog verdere ondervertegenwoordiging. Ondanks de obstakels behoren vrouwen echter tot de beste rocksterren aller tijden. Ze hebben muziek gemaakt die de tand des tijds heeft doorstaan en waar mensen nog jaren naar zullen luisteren. Rock and roll vereist passie, en deze vrouwen hebben die passie gebruikt om hun stempel op het genre te drukken.

8 The Ronettes

Deze vroege rockgroep staat vooral bekend om nummers als "Be My Baby" en "Walking in the Rain". Ze openden zelfs voor de Beatles in de jaren 60. Met meer dan $ 15.000 aan recordverkopen en onlangs opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame, worden deze dames gestold als enkele van de beste rocksterren in de geschiedenis.

7 Tina Turner

Deze vrouwelijke rockster had een stem die zo krachtig was dat je hem van mijlenver kon horen. Ze heeft wereldwijd meer dan 200 miljoen platen verkocht en wordt over het algemeen beschouwd als een van de best verkopende artiesten aller tijden. Haar meest populaire nummers zijn "The Best" en "What's Love Got To Do With It". Haar muziekstijl beïnvloedt de huidige rock-'n-roll-artiesten en haar nalatenschap blijft haar succes vereren.

6 Donna Summer

De carrière van deze rockster was er een voor in de boeken. Ze brak uit haar discopop-shell om een van de beste rocksterren ooit te worden. Populaire nummers van haar zijn onder meer 'Hot Stuff' en 'Working the Midnight Shift'. Haar platen waren altijd hits en ze verkocht er meer dan 130 miljoen van. Ondanks dat ze niet is opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame, wordt ze nog steeds beschouwd als een van de meest invloedrijke en meest succesvolle rocksterren aller tijden.

5 Janis Joplin

janis-joplin-koffie drinken
janis-joplin-koffie drinken

Het talent van Janis Joplin is tot op de dag van vandaag ongeëvenaard. Haar succes wordt vertegenwoordigd door meer dan 18,5 miljoen platenverkopen. Haar populaire nummers als "Piece of My Heart" en "Move Over" hebben allemaal een geweldige rock-'n-roll-smaak waar mensen nog steeds van genieten. Haar ongelukkige dood weerspiegelde die van veel rocksterren vanwege haar zware middelenmisbruik. Ondanks dit tragische verlies wordt Joplin vereerd als een artiest die de standaard zette voor het genre rock and roll.

4 Hart

Deze vrouwelijke rockband bestond uit twee zussen: Nancy en Ann Wilson. Ze zijn gecrediteerd met het openen van deuren en kansen voor vrouwelijke rocksterren. Met populaire nummers als " Barracuda " en " Stairway to Heaven ", is het geen wonder dat ze meer dan 35 miljoen platen verkopen. De invloed die Heart tegenwoordig op rock heeft is duidelijk, en deze vrouwen kunnen worden beschouwd als enkele van de beste die ooit zijn geweest.

3 Blondie

blondie-album-cover
blondie-album-cover

Deborah Harry was het gezicht van deze invloedrijke en succesvolle rockband. Deze band was populair in de jaren 80 en had hits als "Heart of Glass" en "Call Me". Moderne rocksterren, zoals Miley Cyrus, brengen zelfs hulde aan hun muziek via hun covers van de nummers. Er wordt nog steeds naar Blondie geluisterd en ze hebben meer dan 40 miljoen platen verkocht. Het is opwindend om hun muziek terug te zien komen in de mainstream omdat hun geluid echt tijdloos is.

2 Alanis Morissette

Deze rock-'n-roll-ster bereikte haar hoogtepunt in de jaren '90 en is vandaag de dag nog steeds populair. Iedereen kent hun liedjes "You Oughta Know" en "Hand In My Pocket". Morissette heeft een van de meest herkenbare stemmen van een rockster ooit. Haar geluid is zo uniek. Ze maakte muziek die vrouwen overal aansprak, en dit maakte haar zeer succesvol. Met meer dan 60 miljoen aan recordverkopen, en met dat aantal dat nog steeds stijgt, kan deze Canadees-Amerikaanse rocker de geschiedenis ingaan als een van de beste ooit.

1 Madonna

Niemand zou Madonna ooit kunnen vergeten als een van de beste en meest succesvolle rocksterren aller tijden. Ze wordt vereerd door de Rolling Stones. Ondanks dat haar opname in de Rock and Roll Hall of Fame niet populair is, kan iedereen die haar heeft zien optreden niet ontkennen dat Madonna de passie kanaliseert die nodig is om een geweldige rockster te worden. Hits als "Lucky Star" en "Material Girl", samen met meer dan 300 miljoen verkochte platen, Madonna heeft het volste recht om te worden beschouwd als een van de beste rocksterren aller tijden.

Aanbevolen: