Dit zijn Jackie Chan's grootste cameo's ooit

Inhoudsopgave:

Dit zijn Jackie Chan's grootste cameo's ooit
Dit zijn Jackie Chan's grootste cameo's ooit
Anonim

Jackie Chan is een van Hollywood's sterren die legendarisch is geworden vanwege de cruciale rollen die hij tijdens zijn carrière heeft gespeeld. Terwijl films zoals de Rush Hour-serie hem tot sterrendom schoten, heeft hij belangrijke cameo's gehad in verschillende films. Chan maakt nog steeds indruk in de filmindustrie en is zeer succesvol in het scoren van betekenisvolle rollen. Laten we eens kijken naar enkele van zijn grootste cameo's.

8 ' Heavenly Kings ' (2006) - Speelt zichzelf

Jackie Chan
Jackie Chan

We beginnen de lijst met een van de meest invloedrijke films waarin Jackie Chan ooit een cameo heeft gehad. Volgens IMDb volgt deze film een band genaamd 'Alive' in Hong Kong door hun successen en mislukkingen. Aangezien Chan zichzelf in deze cameo speelt, toont deze rol echt zijn status in de filmindustrie. De cameo was als zichzelf een eerbetoon aan zijn succesvolle acteercarrière en om de interesse in de film te vergroten. Verrassend genoeg is zijn cameo in deze film slechts een korte scène, maar de film zou niet hetzelfde zijn geweest zonder hem.

7 ' Enter the Dragon ' (1973) - Speelt zichzelf

Jackie Chan verschijnt in deze Bruce Lee-film als een van de misdadigers die in elkaar worden geslagen. Zijn cameo in deze film was een van zijn vele aan vechtsporten gerelateerde rollen. Hij voert vaak zijn eigen stunts uit, dus het is logisch dat hij in het begin van zijn carrière zulke optredens maakte. Het is ook niet de eerste keer dat Bruce Lee en Jackie Chan in een film vechten. Chan kreeg een kreet in een andere Bruce Lee-film 'Fist of Fury'.

6 'Legend of the Silk Boy' (2010) - Speelt Xu Rongcun

Jackie Chan
Jackie Chan

In deze geanimeerde avonturenfilm vertolkt Jackie Chan de stem van de held Xu Rongcun. Deze held brengt de luxe zijde naar de Wereldtentoonstelling en werd beloond door koningin Victoria. Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het leven van Xu Xizeng. Deze rol laat echt zien hoe Chan zijn cultuur en de verhalen uit het verleden waardeert.

5 'A Kid from Tibet' (1992) - Speelt zichzelf

Deze actiefilm bevat vechtsporten en Chinese cultuur, evenals een cameo-optreden van Jackie Chan. Deze rol, naast vele andere, is er een die Chan gewoon zelf speelt. Zijn grote succes en bekendheid in de filmindustrie hebben hem de vrijheid gegeven om authentiek te presenteren en volledig te zijn wie hij is in zijn rollen. Deze authenticiteit is een uniek kenmerk van zijn cameo's en hoofdrollen.

4 ' The Nut Job 2: Nutty By Nature ' (2017) - Speelt Mr. Feng

Deze gekke, geanimeerde familiefilm toont Jackie Chan als Mr. Feng. Mr. Feng is een territoriale leider van een bende witte straatmuizen. Ondanks dat het geanimeerd is, omvat deze rol ook elementen van vechtsporten, die vaak voorkomen in de rollen die Chan speelt. Zijn komische timing en kennis van vechtsporten blijkt hem goed te doen voor deze rol en hem in staat te stellen er perfect in te passen.

3 ' Supercop 2 ' (1993) - Speelt zichzelf

Jackie Chan's cameo in Supercop 2 is op zijn zachtst gezegd uniek. In deze cameo verschijnt Chan in wat is beschreven als een "onaangename cameo". Het is echter zeker een memorabele omdat hij eigenlijk als een vrouw is gekleed. In deze komische actiefilm speelt Jackie Chan als undercover detective gekleed in travestie een poging om een bankoverval te stoppen. De cover van Chan wordt echter op een hilarische manier opgeblazen. Deze rol benadrukt nogmaals zijn vermogen om komedie en vechtsporten samen te brengen.

2 'Lego Ninjago Movie' (2017) - Speelt Sensei Wu

In overeenstemming met eerdere rollen past Jackie Chan comfortabel in die van Sensei Wu in deze gezinsvriendelijke ninjafilm. Deze film belicht de inspirerende aspecten van Chan's acteerwerk en persoonlijkheid. Door de rol van Sensei kon Chan de genereuze en vriendelijke kant van zichzelf laten zien, terwijl hij ook een leider en een gek karakter was.

1 'Kung Fu Panda' (2008) - Speelt aap

In een van de meest invloedrijke animatiefilms van het afgelopen decennium verschijnt Jackie Chan als de kungfu-krijger: Monkey. Dit personage is gek en leuk, terwijl hij ook serieus is over zijn vak en anderen beschermt. Chan heeft deze rol genageld door hem herkenbaar te maken voor kinderen en volwassenen, evenals een bron van inspiratie. Deze rol heeft Jackie Chan's plaats als acteer- en vechtsportlegende alleen maar verder ondersteund.

Aanbevolen: