Leonardo DiCaprio is niet alleen een Oscar-winnaar: dit zijn zijn grootste prijzen en nominaties

Inhoudsopgave:

Leonardo DiCaprio is niet alleen een Oscar-winnaar: dit zijn zijn grootste prijzen en nominaties
Leonardo DiCaprio is niet alleen een Oscar-winnaar: dit zijn zijn grootste prijzen en nominaties
Anonim

Hollywood-ster Leonardo DiCaprio werd beroemd in de jaren '90 en sindsdien is hij een nietje in de industrie. Hoewel er een paar films zijn die DiCaprio heeft gemist, is het veilig om te zeggen dat hij in de loop van zijn carrière speelde in talloze veelgeprezen films en in blockbusters.

Vandaag bekijken we alle indrukwekkende prijzen waarvoor de acteur is genomineerd en heeft gewonnen. Of het nu gaat om oude projecten zoals Titanic (waarin hij samen met zijn goede vriend Kate Winslet schittert) of nieuwere zoals Don't Look Up (waarvoor nogal wat improvisatievaardigheden nodig waren) - de acteur ontving zeker een aantal lofbetuigingen voor zijn werk.

6 Leonardo DiCaprio was genomineerd voor zes Academy Awards - en hij won er één

We trappen de lijst af met de Oscars. In 1994 werd de acteur genomineerd in de categorie Beste Mannelijke Bijrol voor zijn vertolking van Arnold "Arnie" Grape in de coming-of-age dramafilm What's Eating Gilbert Grape.

Hij werd vijf keer genomineerd in de categorie Beste Acteur - in 2005 voor zijn vertolking van Howard Hughes in het biografische drama The Aviator, in 2007 voor zijn vertolking van Daniel "Danny" Archer in de politieke oorlogsthriller Blood Diamond, in 2014 voor zijn vertolking van Jordan Belfort in de biografische misdaadkomedie The Wolf of Wall Street, in 2016 won hij de prijs voor zijn vertolking van Hugh Glass in het overlevingsdrama The Revenant, en tot slot, in 2020 werd hij opnieuw genomineerd - dit keer voor zijn vertolking van Rick D alton in het komische drama Once Upon a Time in Hollywood.

5 Leonardo DiCaprio was genomineerd voor 13 Golden Globe Awards - en hij won er drie

Laten we verder gaan met de Golden Globes. In 1994 werd Leonardo DiCaprio genomineerd in de categorie 1994 Best Supporting Actor – Motion Picture voor zijn rol in What's Eating Gilbert Grape.

Hij werd zeven keer genomineerd in de categorie Beste Acteur in een Film – Drama; in 1998 voor zijn vertolking van Jack Dawson in de epische romance Titanic, in 2003 voor zijn vertolking van Frank Abagnale in de biopic Catch Me If You Can, en in 2005 nam hij de prijs mee naar huis voor zijn rol in The Aviator. In 2007 werd hij twee keer genomineerd in dezelfde categorie - een keer voor zijn vertolking van Trooper William "Billy" Costigan Jr. in de misdaadthriller The Departed en een keer voor zijn rol in Blood Diamond.

In 2009 werd hij genomineerd in dezelfde categorie voor zijn vertolking van Frank Wheeler in het romantische drama Revolutionary Road en in 2012 werd hij opnieuw genomineerd - dit keer voor zijn vertolking van J. Edgar Hoover in de biopic J Edgar. In 2016 won hij in dezelfde categorie voor zijn rol in The Revenant.

In 2013 werd Leonardo DiCaprio genomineerd in de categorie Beste Mannelijke Bijrol – Film voor zijn vertolking van Calvin J. Candie in de revisionistische westernfilm Django Unchained. De acteur werd ook drie keer genomineerd in de categorie Beste Acteur in een Film – Musical of Comedy; in 2014 nam hij de prijs mee naar huis voor zijn rol in The Wolf of Wall Street, en in 2020 werd hij in dezelfde categorie genomineerd voor zijn rol in Once Upon a Time in Hollywood, evenals in 2022 voor zijn vertolking van Dr. Randall Mindy in de sciencefictionfilm Don't Look Up.

4 Leonardo DiCaprio was genomineerd voor negen Critics' Choice Movie Awards - en hij won er twee

Volgende op de lijst zijn de Critics' Choice Awards. Leonardo DiCaprio werd in 2005 genomineerd in de categorie Beste Filmacteur voor zijn rol in The Aviator, in 2007 voor zijn rollen in Blood Diamond en The Departed, in 2012 voor zijn rol in J. Edgar, 2016 nam hij de prijs mee naar huis voor zijn rol in The Revenant, en in 2020 werd hij opnieuw genomineerd voor zijn rol in Once Upon a Time in Hollywood.

Hij werd ook genomineerd in de categorieën Best Movie Cast - in 2007 voor The Departed en 2020 voor Once Upon a Time in Hollywood. In 2014 werd hij genomineerd in de categorie Best Comedy Movie Actor voor zijn rol in The Wolf of Wall Street.

3 Leonardo DiCaprio was genomineerd voor zes People's Choice Awards - en hij won er één

De People's Choice Awards zijn de volgende. Leonardo DiCaprio werd in 2007 genomineerd in de categorie Favorite On-Screen Match-Up voor zijn rol in The Departed. In 2011 werd hij genomineerd in de categorieën Favorite On-Screen Team en Favorite Movie Actor voor zijn vertolking van Dom Cobb in de sciencefictionfilm Inception.

In 2014 won hij in de categorie Favorite Dramatic Movie Actor en werd hij genomineerd in de categorie Favorite Movie Actor voor zijn vertolking van Jay Gatsby in het romantische drama The Great Gatsby. In 2019 werd hij genomineerd in de categorie Favorite Drama Movie Star voor zijn rol in Once Upon a Time in Hollywood.

2 Leonardo DiCaprio was genomineerd voor vijf British Academy Film Awards - en hij won er één

Laten we verder gaan met de BAFTA's. Leonardo DiCaprio is vijf keer genomineerd in de categorie Beste Filmacteur in een Hoofdrol - in 2005 voor zijn rol in The Aviator, in 2007 voor zijn rol in The Departed, in 2014 voor zijn rol in The Wolf of Wall Street, in 2016 hij nam de prijs mee naar huis voor zijn rol in The Revenant, en in 2020 werd hij opnieuw genomineerd - dit keer voor zijn rol in Once Upon a Time in Hollywood.

1 Leonardo DiCaprio was genomineerd voor 11 Screen Actors Guild Awards - en hij won er één

Om de lijst af te ronden, zijn de SAG's. In 1997 werd Leonardo DiCaprio genomineerd in de categorie Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture voor zijn vertolking van Hank Lacker in de dramafilm Marvin's Room. Een jaar later werd hij opnieuw genomineerd in dezelfde categorie - dit keer voor zijn rol in Titanic.

In 2005 werd hij genomineerd in de categorieën Outstanding Performance by a Male Actor in a Leading Role en Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture voor zijn rol in The Aviator. In 2007 werd hij genomineerd in de categorieën Outstanding Performance by a Male Actor in a Leading Role voor zijn rol in Blood Diamond, evenals Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture en Outstanding Performance by a Male Actor in a Supporting Role voor zijn rol in The Departed.

In 2012 werd hij genomineerd in de categorie Outstanding Performance by Male Actor in a Leading Role voor zijn rol in J. Edgar, en in 2016 nam hij dezelfde prijs mee naar huis voor zijn rol in The Revenant. In 2020 werd hij genomineerd in de categorieën Outstanding Performance by Male Actor in a Leading Role en Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture voor zijn rol in Once Upon a Time in Hollywood.

Aanbevolen: