Waar heb je Jaimie Alexander gezien buiten het Marvel Cinematic Universe?

Inhoudsopgave:

Waar heb je Jaimie Alexander gezien buiten het Marvel Cinematic Universe?
Waar heb je Jaimie Alexander gezien buiten het Marvel Cinematic Universe?
Anonim

De meeste lezers zullen Jaimie Alexander kennen van haar rol als Lady Sif in het Marvel Cinematic Universe. Ze verscheen in verschillende delen van de MCU, namelijk Thor, Thor: The Dark World, Thor: Love and Thunder, Agents of S. H. I. E. L. D., en Loki, onder anderen. Ze heeft naam gemaakt met haar geweldige acteervaardigheden, maar het zou een vergissing zijn om haar carrière te beperken tot alleen dat personage. Jaimie heeft deel uitgemaakt van vele ongelooflijke films en series, zowel voor als na het krijgen van de rol van Lady Sif. In dit artikel vind je enkele van de belangrijkste projecten waaraan ze heeft gewerkt en die haar hebben gemaakt tot de ster die ze nu is.

7 'The Other Side' (2007)

The Other Side was een onafhankelijke film die in 2007 uitkwam, geschreven en geregisseerd door Gregg Bishop. De film ging in première op het Slamdance Film Festival in Park City, Utah, en deed het erg goed, en werd datzelfde jaar verworven voor een bioscooprelease. Het was de eerste keer dat Jaimie Alexander de hoofdrol speelde in een film, dus het was een belangrijk project voor haar. De film gaat over Samuel, een jonge man die werd vermoord en naar de hel werd gestuurd, maar dan weet zijn ziel zijn weg naar buiten te vinden. Jaimie speelde Hanna, de vriendin van Samuel, die erbij was toen de hoofdpersoon werd vermoord. Wanneer Samuel terugkeert naar de aarde, ontdekt hij dat Hanna nergens te vinden is. Zijn zoektocht wordt om wraak te nemen op zijn moordenaars en ervoor te zorgen dat zijn vriendin veilig en wel is.

6 'Loosies' (2012)

De film Loosies uit 2012, geregisseerd door Michael Corrente, werd helaas niet goed ontvangen. Het kreeg behoorlijk slechte recensies, en hoewel het geen commerciële mislukking was, deed het het ook niet zo goed. Het bevatte echter enkele belangrijke figuren, namelijk Michael Madsen van Thelma & Louise, de voice-overactrice Christy Carlson Romano van Kim Possible en Vincent Gallo.

Jaimie was een van de sterren van de film, die draait om het leven van Bobby Corelli, een New Yorker die zijn leven als vrijgezel met volle teugen leefde tot het personage van Jaimie, Lucy Atwood, een vrouw met wie hij een one-night-stand, benadert hem en vertelt hem dat ze zwanger is van zijn kind. Op dat moment moet Bobby beslissen of hij verantwoordelijkheid wil nemen voor zijn daden, of naar de heuvels wil rennen.

5 'Savannah' (2013)

Savannah kwam uit in 2013 en het was een historisch familiedrama dat werd geregisseerd, geproduceerd en geschreven door Annette Haywood-Carter. De film was een bewerking van het boek Ward Allen: Savannah River Market Hunter door John Eugene Cay Jr., dat zelf was gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het verhaal wordt verteld door een 95-jarige man, die vertelt over de ervaringen van zijn vriend uit het begin van de twintigste eeuw, Ward Allen. Ward had zijn bevoorrechte leven de rug toegekeerd om jager te worden. Hij worstelde ook met alcoholisme, iets dat veel conflicten veroorzaakte met zijn vrouw Lucy Stubbs, gespeeld door Jaimie Alexander. Het huwelijk bereikt een breekpunt wanneer het paar een kind verliest, en de situatie is een test voor Ward, die moet beslissen of hij zijn drankprobleem voor zijn vrouw onder ogen wil zien of toegeeft aan de fles.

4 'The Brink' (2015)

The Brink was een HBO-serie die uitkwam in 2015 en helaas werd geannuleerd na het eerste seizoen. Er werd gesproken over een tweede seizoen van de show, maar de mensen van het netwerk veranderden van gedachten en de show eindigde in hetzelfde jaar dat deze werd uitgebracht.

The Brink speelde Jack Black, die Alex Talbot speelde, een nederige officier van buitenlandse dienst die is toegewezen aan de ambassade van de Verenigde Staten, Islamabad, en Tim Robbins die de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken W alter Larson speelde. Het ging over een geopolitieke crisis in Pakistan en hoe ze daarmee omgingen. Jaimie had een terugkerende rol in de serie als luitenant Gail Sweet, een public affairs officer. De serie kreeg gemengde recensies.

3 'Broken Vows' (2016)

De thriller Broken Vows was het regiedebuut van Bram Coppens en bevatte niet alleen de grote Jaimie Alexander, maar ook Wes Bentley, die lezers zich misschien nog herinneren van The Hunger Games en Mission: Impossible – Fallout. De film volgt Wes' personage Patrick, een getroebleerde man die een one-night-stand heeft met Tara, gespeeld door Jaimie, op haar vrijgezellenfeest. Tara probeert daar vanaf te komen en door te gaan met het plannen van haar bruiloft, maar Patrick krijgt een psychotische episode en raakt geobsedeerd door haar. Na hun nacht samen doet hij er alles aan om te voorkomen dat Tara met haar verloofde trouwt, waardoor ze grenzen overschrijdt waarvan moeilijk terug te komen is.

2 'London Fields' (2018)

Het is vreemd om te zien dat een film met sterren als Jaimie Alexander, Cara Delevingne en Amber Heard een commerciële en kritische mislukking wordt, maar ze kunnen niet allemaal winnaars zijn. London Fields was een thriller uit 2018, geregisseerd door Matthew Cullen en gebaseerd op de roman uit 1989 van Martin Amis. Vanaf het begin was het moeilijk voor de film om het licht te zien omdat er juridische conflicten waren tussen de regisseur en het Toronto International Film Festival, maar het werd uiteindelijk uitgebracht. Jaimie speelde Hope Clinch, de vrouw van Guy Clinch. De twee zitten gevangen in een liefdeloos huwelijk en hebben een zeer verontruste zoon die een goed mens wil zijn, maar uiteindelijk erg destructief wordt.

1 'Blindspot' (2015-2020)

Blindspot eindigde vorig jaar, na vijf seizoenen met redelijk goede kritische reacties. In dit misdaaddrama speelde Jaimie Remi Briggs, ook wel "Jane Doe" genoemd. Ze verscheen voor het eerst als een niet-geïdentificeerde vrouw die naakt en geheugenverlies had op Times Square, die werd opgenomen door de FBI en in beschermende hechtenis werd genomen tijdens een onderzoek om haar identiteit te achterhalen. Ze heeft ernstige geheugenproblemen, maar af en toe heeft ze flashbacks die haar verleden helpen reconstrueren.

Aanbevolen: