De cast van 'Girls5eva': waar heb je ze eerder gezien?

Inhoudsopgave:

De cast van 'Girls5eva': waar heb je ze eerder gezien?
De cast van 'Girls5eva': waar heb je ze eerder gezien?
Anonim

Girls5eva is een nieuwe sitcom die in mei 2021 in première ging op de NBC streamingdienst PeacockHet vertelt het verhaal van een groep vrouwen die hun one-hit-wonder meidengroep uit de jaren negentig herenigt en probeert een comeback te maken in de popmuziekscene. De serie is gemaakt door Meredith Scardino, die vooral bekend is vanwege haar werk met Tina Fey als schrijver voor The Unbreakable Kimmy Schmidt en Mr. Mayor. Tina Fey is ook een uitvoerend producent van de serie, en het wordt geproduceerd door Fey's productiebedrijf Little Stranger Inc.

De cast van Girls5eva bevat veel bekende namen uit het hele spectrum van de entertainmentindustrie. De hoofdcast bestaat uit een Grammy-winnende singer-songwriter, een Tony-winnende Broadway-ster, een oude Saturday Night Live-schrijver en een twintigjarige tv-veteraan. Hier heb je de cast van Girls5eva misschien eerder gezien.

9 Sara Bareilles

Sara Bareilles speelt Dawn, het hoofdpersonage van Girls5eva. Bareilles werd voor het eerst beroemd dankzij haar hitsingle 'Love Song', die tijdens de Grammy Awards 2009 genomineerd werd voor Song of the Year. Jaren later begon ze naam te maken als muziektheatercomponist. Ze heeft twee Tony-nominaties ontvangen voor Best Original Score, voor haar compositiewerk voor Waitress en Spongebob Squarepants: The Broadway Musical. Als actrice is ze misschien het best bekend voor haar Emmy-genomineerde optreden in Jesus Christ Superstar Live in Concert op NBC, waarin ze de belangrijkste vrouwelijke rol van Maria Magdalena speelde. Haar rol in Girls5eva is haar eerste vaste rol in de serie op televisie.

8 Drukke Philipps

Busy Phillips is een productieve televisieactrice en ze werkt sinds 1999 consequent. Haar eerste grote rol was in Freaks and Geeks als Kim, de vriendin van James Franco's personage Daniel. Nadat Freaks and Geeks was geannuleerd, kreeg ze een hoofdrol in Dawson's Creek, waar ze Audrey Liddell speelde voor de laatste twee seizoenen van de show. Van 2009-2015 speelde ze Laurie Keller, een van de hoofdpersonages in de Courtney Cox sitcom Cougar Town. Phillips organiseerde ook een talkshow genaamd Busy Tonight op de E! netwerk dat in 2019 na één seizoen werd geannuleerd.

7 Paula Pell

Paula Pell werkt al drie decennia voor de televisie, maar haar acteercarrière is de afgelopen jaren echt opgepakt. Van 1995-2013 was ze schrijfster bij Saturday Night Live, waar ze bevriend raakte met acteurs als Tina Fey en Amy Poehler. Ze verscheen op verschillende afleveringen van Tina Fey's sitcom 30 Rock als Pete Hornberger's vrouw Paula en één aflevering van Amy Poehler's sitcom Parks and Recreation als Ron Swanson's moeder Tamara. Haar eerste serie vaste rol op tv was in de Seth Meyers animatieserie The Awesomes, en haar eerste serie vaste rol in een live-action tv-show was als Helen op A. P. Bio. Ze vertolkt ook verschillende personages in de populaire Netflix-serie Big Mouth.

6 Renée Elise Goldsberry

Renée Elise Goldsberry speelde in de originele Broadway-productie van Hamilton, waarvoor ze een Tony Award en een Grammy Award won en nu ook genomineerd is voor een Emmy Award. Ze is echter ook een behoorlijk gevestigde televisieactrice. Ze verscheen in drieënveertig afleveringen van Ally McBeal tussen 1997 en 2002. Ze speelde ook vier jaar in de populaire soapserie One Life to Live en keerde terug in verschillende afleveringen van het CBS-juridische drama The Good Wife. Haar rol als Wickie Roy in Girls5eva is haar eerste hoofdrol in een televisiekomedie.

5 Daniel Breaker

Daniel Breaker speelt de bijrol van Scott, de echtgenoot van Dawn, in Girls5eva. Net als zijn castmates Sara Bareilles en Renée Elise Goldsberry, staat Daniel Breaker bekend als een Broadway-ster. Zijn bekendste rol was als Donkey in de originele productie van Shrek The Musical. Hij verscheen ook in Hamilton op Broadway als Aaron Burr, maar hij zat niet in de originele cast en dus verscheen hij niet in de show naast Goldsberry.

4 Jonathan Hadary

Jonathan Hadary speelt Larry, de grove en vrouwonvriendelijke voormalige manager van de band Girls5eva. Net als Daniel Breaker, is hij grotendeels bekend om zijn werk op Broadway, waar hij speelde in musicals als Gypsy en Monty Python's Spamalot. Hij speelde ook in televisieshows zoals Law & Order, Russian Doll en Veep.

3 Ashley Park

Ashley Park is nog een andere Broadway-ster, vooral bekend vanwege de rol van Gretchen Wieners in Mean Girls de musical. Ze verscheen ook in Broadway-producties van Mamma Mia! en The King and I. In 2020 begon ze te spelen als Mindy Chen in Emily in Parijs, en ze keert terug voor seizoen 2, dat afgelopen mei met de productie begon.

2 Dean Winters

Dean Winters is zeer bekend bij Tina Fey-fans vanwege zijn terugkerende rol als Dennis Duffy op 30 Rock. Hij heeft echter vele andere rollen gespeeld tijdens zijn lange, succesvolle acteercarrière. Een van zijn eerste grote rollen was in het gevangenisdrama Oz, waar hij alle zes seizoenen van de show Ryan O'Reily speelde. Hij heeft ook een belangrijke rol gespeeld in Law & Order: Special Victims Unit en Rescue Me. Sommige films waarin hij heeft gespeeld, zijn onder meer P. S. Ik hou van jou, John Wick en Rough Night.

1 Andrew Rannells

Je kunt Andrew Rannells toevoegen aan de lijst met Broadway-sterren in de cast van Girls5eva. Hij speelde in tal van Broadway-musicals, waaronder The Book of Morman, Hamilton en Falsettos. Maar de laatste jaren heeft Rannells zich ook gevestigd als film- en televisieacteur. Hij schittert in de tv-shows Black Monday en Big Mouth, en hij is verschenen in films als A Simple Favor en The Prom.

Aanbevolen: