De manier waarop deze gepensioneerde acteurs nu geld verdienen

Inhoudsopgave:

De manier waarop deze gepensioneerde acteurs nu geld verdienen
De manier waarop deze gepensioneerde acteurs nu geld verdienen
Anonim

Acteur zijn, net als elke andere baan, heeft ook een vervaldatum. Ondanks het feit dat hij ontzettend veel geld verdient, kan acteur zijn nog steeds zijn tol eisen van iemands geestelijke gezondheid; daarom kan niemand het de rest van zijn leven doen. De redenen waarom deze getalenteerde Hollywood-acteurs met pensioen gingen, variëren van ontevredenheid over hun carrière tot focus op familie.

"Ik hou echt van mijn rustige leven en ik hou er echt van om verf op canvas te schilderen en ik hou echt van mijn spirituele leven en ik voel me, en dit is iets wat je misschien nooit een andere beroemdheid hoort zeggen zolang de tijd bestaat, " De Truman Show-acteur Jim Carrey vertelde onlangs aan Access Hollywood hoe hij in de nabije toekomst misschien met pensioen gaat, en voegde eraan toe: "Ik heb genoeg. Ik heb genoeg gedaan. Ik ben genoeg."

Beroemdheden hebben nog steeds rekeningen te betalen, dus ze moeten geld blijven verdienen. Het geld dat ze ontvangen van acteeroptredens is misschien goed om ze jarenlang overeind te houden, maar sommigen houden nog steeds projecten aan de kant. Van Frankie Muniz tot Amanda Bynes, hier is hoe deze gepensioneerde acteurs hun geld verdienen.

6 Daniel Day-Lewis

Als een van de meest prominente acteurs in zijn tijd, heeft Daniel Day-Lewis in de jaren tachtig en negentig een overvloed aan prijzen verzameld. Hij is zelfs de enige persoon die drie keer de Oscar voor Beste Acteur heeft gewonnen. Hij stopte met acteren in 2017 na een hereniging met Paul Thomas Anderson, zijn voormalige regisseur in There Will Be Blood en Lincoln, in het epische historische drama Phantom Thread.

Hij leeft sindsdien buiten de schijnwerpers, en het is veilig om te zeggen dat de 64-jarige al voorgoed in het leven staat dankzij zijn nettowaarde van ongeveer $ 60 miljoen. Naast acteren is Day-Lewis ook een getalenteerd schoenmaker en houtbewerker. Ooit verhuisde hij naar Florence, Italië, waar hij kennis maakte met wijlen schoenmaker Stefano Bemer en een paar maanden met hem samenwerkte.

5 Frankie Muniz

Frankie Muniz was ooit een van de meest opwindende rijzende sterren, geprezen als 'een van Hollywood's meest betaalbare tieners'. Nadat hij één Emmy- en twee Golden Globes-nominaties had verdiend voor het spelen van de titulaire held van Malcolm in the Middle, ging Muniz schitteren in een aantal redelijk succesvolle films voordat hij zijn acteercarrière in 2008 stopzette.

Sindsdien houdt hij zich bezig met zijn andere kant van het bedrijf, hoewel hij in 2021 wel een tv-return maakte in The Rookie als voormalig kindacteur die een sekte leidt. Naast acteren is Muniz ook een autocoureur die deelnam aan het Atlantic Championship. Hij kocht ook een kleine speciaalzaak met oliën en azijn in Scottsdale, Arizona, met zijn vrouw Paige Price voordat hij het in 2020 verkocht vanwege de zwangerschap van Price.

4 Jennette McCurdy

Jennette McCurdy was een ander opwindend jong talent van de jaren 2010 voor haar doorbraak als Sam in iCarly en Sam & Cat, waarin ze samen speelde met Ariana Grande Ze zette haar acteercarrière eindigde in 2017, nadat haar moeder vier jaar eerder was overleden. Ze zei zelfs dat ze vorig jaar "op veel manieren" een hekel had aan haar carrière.

Sinds haar pensionering is McCurdy meer gefocust op rollen die in de ogen van het publiek minder tijd vergen, zoals regisseren en schrijven. Ze bereidt zich momenteel voor op het uitbrengen van haar memoires, getiteld naar haar tragikomedie uit 2020 I'm Glad My Mom Died, en het zal naar verwachting in augustus 2022 worden uitgebracht.

3 Sean Connery

Een andere legendarische naam, Sean Connery, is de acteur achter zeven James Bond-films tussen 1962 en 1983. Hij maakte zijn laatste optreden op het scherm als Allan Quatermain in Alan Moore's The League of Extraordinary Gentlemen, dat in 2003 werd uitgebracht.

De reden? Hij voelde dat de film was een totale mislukking, stoten hoofden met regisseur Stephen Norrington. Steven Spielberg had hem bijna overtuigd om in 2008 met Indiana Jones uit zijn pensioen te komen, maar de overleden acteur had al een besluit genomen. Hij keerde kort terug voor voice-overrollen in 2012 en stierf op 90-jarige leeftijd in de Bahama's in 2020.

2 Amanda Bynes

In 2010 ging Amanda Bynes, ster van The Amanda Show, naar sociale media om aan te kondigen dat ze stopte met acteren toen ze pas 24 was, en zei: "Actrice zijn is niet zo leuk als het lijkt." Haar goed gedocumenteerde worsteling met middelenmisbruik heeft ertoe geleid dat ze heeft besloten haar carrière voor onbepaalde tijd op te schorten, en het ging mis na haar reeks arrestaties in de daaropvolgende jaren.

Ze keerde in 2018 terug naar de schijnwerpers voor een interview met Paper Magazine en zei dat ze snel weer wilde acteren. Ze is ook afgestudeerd aan het Fashion Institute of Design and Merchandising in Los Angeles in 2019 om haar modellijn verder uit te breiden, en haar conservatorium werd in maart van dit jaar uiteindelijk beëindigd.

1 Meghan Markle

Meghan Markle was vanaf 2011 regelmatig te zien in het juridische drama Suits, maar ging met pensioen na haar huwelijk met Prince Harry in 2018. paar stapte toen terug uit de Britse koninklijke familie en werd financieel onafhankelijk.

"Ik denk dat wat echt opwindend was toen we het hadden over de overgang van mijn carrière naar mijn rol, de oorzaken zijn die echt belangrijk voor me zijn, waar ik nog meer energie aan kan besteden," zei ze. "Al heel vroeg uit de poort, denk ik dat je je realiseert dat je toegang of een stem hebt waar mensen naar willen luisteren en dat brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee, die ik serieus neem."

Aanbevolen: