Waarom deze 'gepensioneerde' muzikanten hun comeback maakten

Inhoudsopgave:

Waarom deze 'gepensioneerde' muzikanten hun comeback maakten
Waarom deze 'gepensioneerde' muzikanten hun comeback maakten
Anonim

Muzikant zijn, net als elke andere baan, kan zijn vervaldatum hebben. Door de jaren heen hebben veel muzikanten de microfoon voorgoed neergelegd en zijn ze om veel redenen weggelopen uit het spel, of dat nu creatieve botsingen zijn of gewoon omdat ze zich gewoon op hun gezin willen concentreren. Hoewel we graag zouden zien dat onze favoriete artiesten de magie herscheppen die ze ooit hadden met hun muziek, zijn deze redenen om de muziek achter te laten net zo geldig en toepasselijk.

Er zijn echter een paar "gepensioneerde" muzikanten die zichzelf ook om een goede reden "on-gepensioneerd" hebben. Hun liefde voor hun muziek was gewoon te sterk om de microfoon voorgoed weg te leggen; daarom besloten ze terug te keren naar wat ze het beste kennen. Van Jay-Z tot 50 Cent, hier zijn enkele "gepensioneerde" muzikanten die hun woorden terugnamen en hun comeback maakten.

6 Jay-Z

Eind 2003 hield Jay-Z een "pensioneringsfeest" op het beruchte Madison Square, met namen als Missy Elliott, Memphis Bleek, Mary J. Blige, Pharrell Williams en R. Kelly als andere artiesten. Hij was van plan een perfecte afsluiting van een carrière te maken met zijn toen onlangs uitgebrachte Black Album, dus het gerucht over "pensioen" stimuleerde de verkoop enorm, aangezien het zijn op één na best verkochte album in zijn carrière werd.

Slechts drie jaar daarna keerde de rapper terug naar muziek met Kingdom Come, een album uit 2006 dat op de een of andere manier een deuk had in de perfecte volledig gouden carrière die hij zou hebben gehad. Hij verzilverde het met zijn laatste soloalbum, 4:44, in 2017 en Everything Is Love als "The Carters" met zijn vrouw Beyoncé een jaar later.

5 Logica

In de zomer van 2020 kondigde Logic zijn afscheid van de rapgame aan met zijn zesde album, No Pressure, waarbij hij de verantwoordelijkheden van het vaderschap als zijn belangrijkste reden noemde. Hij ging naar sociale media: "Dit nieuwe perspectief op het leven was geweldig. Voornamelijk tijd doorbrengen met familie en kleine Bobby en gewoon koken."

In minder dan een jaar kwam hij echter officieel uit de grot en eindigde zijn pensionering als een eerbetoon aan Michael Jordan's 1995 "I'm back"-aankondiging van zijn terugkeer in de NBA. In de zomer van vorig jaar bracht hij het derde en laatste deel van zijn Bobby Tarantino-mixtape-trilogie uit en dit jaar maakt hij zich op voor een ander muzikaal project met de titel Vinyl Days.

4 Lil Wayne

In 2011 sprak Lil Wayne over zijn pensionering tijdens een interview met Angie Martinez van Hot 97, nadat hij had besloten zich te concentreren op zijn vaderschap voor zijn vier kinderen, waarbij hij verklaarde dat hij "zich egoïstisch zou voelen om nog steeds naar de studio te gaan als het zo'n belangrijk punt in hun leven." Een jaar later kondigde hij ook aan dat zijn 12e album, Tha Carter V, zijn laatste boodschap aan rap zou zijn, en zijn contractgeschil met Cash Money had hem "weerloos" en "mentaal verslagen" gemaakt."

Dus, terwijl de rapper zich momenteel aan het voorbereiden is voor zijn aankomende Tha Carter VI-album, waarom heeft hij dan moeite om met pensioen te blijven? "Ik heb een gezin, ik heb kinderen, ik heb een moeder, ik moet rekeningen betalen - dit zijn zaken, en als de zaken eenmaal goed zijn, is alles goed", vertelde hij aan Undisputed's Skip Bayless, eraan toevoegend, "Ik voelde me zo [over met pensioen gaan], [en] ik heb de tweet niet verwijderd omdat ik me nog steeds zo voel. Als er iets aan gedaan wordt, dan zullen de dingen veranderen."

3 Eminem

Hoewel Eminem zelf nooit officieel zijn pensionering had aangekondigd, stapte de Rap God van 2004 tot 2008 uit de publieke schijnwerpers, toen hij bezweek aan zijn drugsverslaving. Zijn mislukte huwelijk met zijn babymoeder Kimberly Scott en de dood van zijn beste vriend DeShaun 'Proof' Holton hebben ook een grote invloed op zijn mentale gesteldheid.

De geruchten over zijn pensionering schoten de lucht in toen een nummer getiteld "It's Been Real", vermoedelijk afkomstig van zijn geruchten laatste album King Mathers, met teksten als: "Thanks, it's been real I love you but / I just can't deal / Met de stress die dit spel me geeft / Maar voordat ik ga / Je weet dat ik de show niet kan sluiten / Zonder geen afsluiting." Het is duidelijk dat Em zijn verslaving heeft weten te overwinnen en in 2009 zijn comeback maakte om te rappen met Relapse.

2 50 Cent

50 Cent had ook nooit zijn pensionering aangekondigd, maar hij zette zijn carrière in een gevaarlijk spelletje Russische roulette toen hij Kanye West tegenkwam in een klassieke hiphop-verkoopstrijd. De twee rappers, die op dat moment aan de top waren van hun games, besloten om hun albums - Curtis uit de jaren 50 en West's Graduation - op dezelfde dag uit te brengen om te zien wie het meest zou verkopen.

50 Cent ging zelfs zo ver dat hij zei dat hij met pensioen zou gaan als West hem zou overtreffen, maar de laatste nam de winnende titel mee naar huis met 957.000 verkopen tegen de 600.000 van 50 Cent. Een spannende strijd en een historisch moment van hiphop, niettemin, aangezien beide artiesten verschillende stijlen van kunstenaarschap vertegenwoordigen: de gangsta uit de jaren 50 doet een beroep op West's "kill-em-with-kindness"-benadering.

1 Te kort

Too Short, een andere beroemde naam in de hiphopscene aan de westkust, besloot in 1996 met pensioen te gaan, kort na de release van zijn tiende album Gettin' It, dat miljoenen verkocht heeft. Door de beslissing zou hij op zijn hoogtepunt met pensioen gaan, maar drie jaar daarna keerde hij terug naar de hiphop met zijn goud-gecertificeerde elfde album, Can't Stay Away. Waarom? Omdat hij zich realiseerde dat hij nooit, maar dan ook nooit met pensioen zou kunnen blijven.

"Ik doe het omdat ik ooit aankondigde dat ik met pensioen zou gaan", herinnerde hij zich in een gesprek met DJ Alert dit jaar, eraan toevoegend: "Ik was 30 jaar oud en het was een grote promotie duw achter, 'Too $hort met pensioen gaan' - ik was toen aan mijn 10e album en ik herinner me dat DJ Red Alert tegen me zei: "Je ziet nooit jazzmuzikanten met pensioen gaan of blues? Diana Ross en Smokey (Robinson) - ze staan nog steeds op het podium. Waarom moet een rapper stoppen?"

Aanbevolen: