Hoe het tragische einde van de zoon van Bruce Lee de controverse van Alec Baldwin weerspiegelt

Inhoudsopgave:

Hoe het tragische einde van de zoon van Bruce Lee de controverse van Alec Baldwin weerspiegelt
Hoe het tragische einde van de zoon van Bruce Lee de controverse van Alec Baldwin weerspiegelt
Anonim

Hoewel acteren misschien niet de meest dodelijke baan ter wereld is, krijgen beroemdheden nog steeds zeldzame ongelukken waardoor ze gewond raken. Sommige acteurs veroorzaken echter zelf onopzettelijke schade - en in sommige gevallen zelfs de dood - aan hun medeacteurs. Carrières eindigen, filmopnames pauzeren en controverses verspreiden zich - dit is wat de zoon van Bruce Lee en Alec Baldwin gemeen hebben.

Wat is er precies gebeurd met de twee acteurs wiens namen betrokken raakten bij tragische controverses over de dood? Hoe hebben hun ongelukken hun acteercarrière beïnvloed? Dit is hoe het einde van Brandon Lee de controverse van Alex Baldwin weerspiegelde …

Wie is Brandon Lee?

Brandon Lee is de zoon van de overleden legendarische vechtsportacteur Bruce Lee. In de voetsporen van zijn vader was hij ook een krijgskunstenaar en later waagde hij zich in de acteerindustrie en werd hij zelfs beschouwd als een opkomende artiest in de vroege jaren negentig. Brandon werd geboren op 1 februari 1965 en het duurde niet lang voordat hij zijn eerste hoofdrol in de martial arts in de Legacy of Rage kreeg in 1986 nadat hij naar LA was verhuisd.

Terwijl hij meer acteerrollen in Hollywood verkende, herkenden grote productiebedrijven zoals Warner Bros en Century Fox zijn aanwezigheid op de film. Ze besloten hem respectievelijk op te nemen in Showdown in Little Tokyo en Rapid Fire. Nu hij meer Hollywood-aandacht en fans krijgt, castte Dimensions Films hem als Eric Draven in de film 'The Crow' in 1994. Helaas kon Brandon Lee het filmen van de film niet afmaken vanwege zijn tragische dood tijdens de productie.

Wat is er gebeurd met de zoon van Bruce Lee?

Terwijl de scène 'The Crow' waarin het personage van Brandon Lee, Eric, haar verloofde Shelly Webster op het scherm moet redden van de dood door criminelen, moest hij worden neergeschoten door Michael Massee toen hij de kamer binnenkwam. De filmproductie gebruikte een nauwkeurige 44 Magnum-revolver als steun voor de opnamescène die al van echte wapenmunitie was. Toen de scène Michael vroeg om de trekker over te halen, verwachtte de bemanning een nep-explosief te zien, aangezien ze de munitie hadden vervangen door dummies, maar ze waren geschokt toen ze een ander resultaat zagen na het schot.

Er was een ongeluk in de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen door de bemanning van de propeller, waarbij ze verzuimden de munitie-primer of de mentale koffer in een kogel uit de 44 Magnum-revolver te verwijderen. Hoewel ze het kruit trokken, hadden ze over het hoofd gezien om alle granaten uit de patronen te halen.

Het pistool schoot geen echte kogel af, de energie van de trekker naar Brandons lichaam was genoeg om twee tot drie minuten nadat hij was neergeschoten een einde aan zijn leven te maken. Bruce Lee's zoon werd op 31 maart 1993 dood verklaard bij aankomst als gevolg van onopzettelijke nalatigheid.

Alec Baldwin Prop Gun Accident

Na het tragische einde van Brandon Lee gebeurde 28 jaar later nog een proppistoolongeval. Tijdens een van Alec Baldwins filmopnames voor zijn film 'Rust.' In tegenstelling tot Brandon staat Alec Baldwin bekend om zijn komedie- en dramafilms, waarin hij meestal een romantische partner of een succesvolle professionele rol speelt. In zijn nieuwste film, 'Rust', die gaat over het leven van een outlaw, speelt Alec de rol van Harland Rust, een meedogenloze outlaw die vecht voor zijn vrijheid.

In een niet-gespecificeerde scène tijdens het filmen, ontving Alec een 'koud pistool', wat een pistool zonder munitie betekende. Toen de acteur het wapen echter een testvuur gaf, was iedereen in de Rust Product LLC verrast om te zien dat een kogel de regisseur van fotografie Halyana Hutchkins op haar schouders en regisseur Joel Souza raakte. Halyana stierf als gevolg van haar schotwond, terwijl de granaat Joel schampte.

Als acteur en producent werkte Alec Baldwin samen met de New Mexico Environment Department over het incident, waarvan hij geen voorkennis had over de live-rondes in het pistool. Uit het onderzoek naar het incident bleek dat de productie niet beschikte over de juiste wapenveiligheidsmaatregelen voor de film. Een bemanningslid vertelde LA Times ook: "Er waren geen veiligheidsbijeenkomsten. Er was geen garantie dat het niet meer zou gebeuren. Het enige wat ze wilden was haasten, haasten, haasten."

Keert Alec Baldwin terug naar acteren?

Zes maanden na het tragische 'Rust'-incident gaat Alec Baldwin weer acteren met zijn broer William Baldwin voor de films Kid Santa' en 'Billie's Magic World'. Hij blijft uit de buurt van actiefilms - vooral die met betrokken wapens - terwijl de 'Rust'-zaak voortduurt na het onenigheid van Rust Production LLC met de uitgifte van $ 136. 793 door de milieuafdeling van New Mexico aan de productie.

Fans en familieleden waren teleurgesteld over de manier waarop Rust Production LLC het schietincident 'Rust' aanpakte. Na het incident probeerde Paparazzi ook een verklaring te krijgen van Kim Basinger, de eerste vrouw van Alec Baldwin, maar zij zweeg over de kwestie. Ondertussen gaven de advocaten van Alec Baldwin een openbare verklaring uit waarin ze de naam van hun cliënt zuiverden, waarin stond dat Alec niet wist dat het pistool geladen was toen hij het afvuurde.

Eliza Hutton, de verloofde van Brandon Lee, spreekt ook over haar ontsteltenis over de manier waarop door vuurwapens veroorzaakte sterfgevallen op de filmset nog steeds plaatsvinden, zelfs na wat er is gebeurd met het einde van het leven van haar partner. In een interview met People zegt ze: "Ik dring er bij degenen in posities op aan om een verandering aan te brengen om alternatieven voor echte wapens op sets te overwegen." Het gebrek aan veiligheidsprotocollen door de bemanning resulteerde in een tragedie vergelijkbaar met die van Brandon Lee, die niet zou zijn gebeurd als hun respectievelijke producties de noodzakelijke wapenveiligheidsprotocollen hadden gevolgd.

Aanbevolen: