Angelina Jolie weegt op bij het tragische schietongeval van Alec Baldwin

Inhoudsopgave:

Angelina Jolie weegt op bij het tragische schietongeval van Alec Baldwin
Angelina Jolie weegt op bij het tragische schietongeval van Alec Baldwin
Anonim

Angelina Jolie heeft gereageerd op de dodelijke schietpartij die plaatsvond op de set van de westernfilm Rust, waarbij de regisseur van fotografie Halyna Hutchins om het leven kwam.

De cameraman werd gedood door de acteur en producer nadat zijn geladen proppistool op 21 oktober afging op de set van western Rust buiten Santa Fe, New Mexico. Regisseur Joel Souza werd ook geraakt door Baldwin en vervoerd naar de ziekenhuis waar hij werd behandeld voor een schouderwond en later werd ontslagen.

Angelina Jolie over de dood van Halyna Hutchins

Jolie staat bekend om haar vele actierollen en ze heeft al eerder met wapens te maken gehad op de set. In een recent interview met The Times sprak de actrice van The Eternals haar solidariteit uit met de families van de betrokkenen bij het ongeval. Ze zei ook dat ze altijd "heel voorzichtig" is geweest wanneer haar werd gevraagd een pistool te gebruiken op de set.

"Ik kan me niet voorstellen wat deze families doormaken. Op dit moment is het verdriet en de tragedie van dat ongeluk behoorlijk overweldigend," zei Jolie.

"Ik ben altijd heel voorzichtig geweest omdat ik veel met wapens heb moeten werken. De manier waarop ik heb gewerkt of gecontroleerd als ik regisseer, er zijn bepaalde procedures. Je moet het heel serieus, " vervolgde ze.

'Rust' bemanningslid beweert nalatigheid op de set

In de nasleep van de tragische moord ging Rust-bemanningslid Serge Svetnoy naar Facebook om hulde te brengen aan Hutchins en vermeende nalatigheid op de set.

"Ja, ik stond schouder aan schouder met Halyna tijdens dit fatale schot dat haar het leven kostte en regisseur Joel Souza verwondde. Ik hield haar in mijn armen terwijl ze stervende was. Haar bloed zat op mijn handen," schreef Svetnoy.

"Ik wil mijn mening geven over waarom dit is gebeurd. Ik denk dat ik het recht heb om het te doen," vervolgde hij.

Hij voegde eraan toe: "Het is de schuld van nalatigheid en onprofessionaliteit. De nalatigheid van de persoon die het wapen op de site moest controleren, deed dit niet; de persoon die moest aankondigen dat het geladen pistool op de site deed dit niet; de persoon die dit wapen had moeten controleren voordat hij het naar de set bracht, heeft het niet gedaan. En de DOOD VAN DE MENS IS HET RESULTAAT!"

De politie heeft de beschuldigingen van Svetnoy in zijn post niet bevestigd, en er is tot op heden ook geen officiële constatering van nalatigheid geweest. Terwijl het onderzoek open blijft, vertelde een bron dicht bij de productie van de film aan People dat "drie volledige veiligheidsbijeenkomsten werden gehouden, waaronder één op de ochtend van het incident."

Baldwin plaatste ook op Twitter om hulde te brengen aan de DOP.

"Er zijn geen woorden om mijn schok en verdriet over te brengen over het tragische ongeval dat het leven kostte aan Halyna Hutchins, een echtgenote, moeder en diep bewonderde collega van ons. Ik werk volledig mee met het politieonderzoek om te onderzoeken hoe deze tragedie heeft plaatsgevonden en ik heb contact met haar man en bied hem en zijn familie mijn steun aan", schreef hij op 22 oktober.

"Mijn hart is gebroken voor haar man, hun zoon en iedereen die Halyna kende en liefhad", voegde hij eraan toe.

Baldwins vrouw Hilaria ging ook naar haar Instagram om een eerbetoon aan Halyna te delen en steun te betuigen voor "mijn Alec".

"Het is onmogelijk om de schok en het verdriet van zo'n tragisch ongeval te uiten", schreef ze op 26 oktober.

Aanbevolen: