Hier is waarom sommige fans zeggen dat Beyonce 'totaal overschat' is

Inhoudsopgave:

Hier is waarom sommige fans zeggen dat Beyonce 'totaal overschat' is
Hier is waarom sommige fans zeggen dat Beyonce 'totaal overschat' is
Anonim

Met haar wereldwijde verkoop van meer dan 100 miljoen stuks, is Beyonce een van de bestverkopende R&B-zangers aller tijden, met hits als 'Irreplaceable', 'Halo,” en “Single Ladies” hebben allemaal bijgedragen aan het solosucces van de zanger sinds 2003 Dangerously in Love.

De eerder genoemde plaat was Bey's eerste oeuvre als soloartiest weg van Destiny's Child, en het bleek een commerciële moloch te zijn, met meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht en singles zoals 'Naughty Girl', 'Me, Myself, and I” en natuurlijk “Crazy In Love” met haar man, Jay-Z.

Met zes solo-albums op zak, als frontman van meerdere uitverkochte stadiontours en letterlijk het winnen van elke prijs waar een artiest van kan dromen, heeft de moeder van drie het helemaal gedaan, wat haar muziek betreft carrière betreft. Maar er zijn mensen die zeggen dat Beyonce, die sinds 2008 getrouwd is met muziekmagnaat Jay-Z, volledig wordt overschat in vergelijking met sommige van haar leeftijdsgenoten.

Dus wat is precies hun argument waarom ze vinden dat Bey het misschien niet waard is om vergeleken te worden met iconen zoals Michael Jackson? Hier is het dieptepunt …

Is Beyoncé overschat?

Hoewel Bey een opvallende verschijning was in Destiny's Child, kreeg ze te maken met veel concurrentie in de aanloop naar de release van haar debuutalbum in 2003.

Destijds was er veel meer concurrentie in R&B, waarbij iedereen van Ashanti, Alicia Keys en Amerie de scene domineerde met hun respectievelijke muziek. Beyonce moest duidelijk het vuur aan de schenen leggen om zichzelf aan de massa te bewijzen dat ze net zo'n geweldige zangeres is zonder haar groepsleden Kelly Rowland en Michelle Williams aan haar zijde.

Toen Beyonce 'Green Light' uitbracht, afkomstig van haar tweede album B'Day, leek Amerie een probleem te hebben met het nummer omdat het refrein klonk als haar hit '1 Thing' uit 2005. Dus wat is een betere manier om de kwestie aan te pakken dan het in haar muziek te zetten en er een lied over te schrijven?

Dat is precies wat ze deed. Amerie ging verder met het uitbrengen van haar mixtape Omdat ik hou van Vol. 1 in 2006, en op de openingstrack, zingt ze: But they can't cop my delivery / My style, my agression on the track / When yall chicks know yall was not to sing as that, Yeah! But you can koop mijn geluid niet, kan mijn flow niet aan, kan mijn swag niet inpakken.

Beyonce kreeg meer controverse na het uitbrengen van "If I Were A Boy" uit 2008 van haar derde album I Am… Sasha Fierce. Deze keer werd de songwriter van het nummer, BC Jean, echter volledig overrompeld door het team van Bey om het nummer te nemen zonder haar aanvankelijke toestemming.

Het nummer is samen met muziekproducent Toby Gad geschreven voordat het naar een aantal platenlabels werd gewinkeld als de eerste single van BC Jean.

Toen het team van Beyonce het nummer tegenkwam, lieten ze Bey het nummer opnieuw opnemen, en ze vond het duidelijk genoeg om het op haar album te zetten.

Over het incident gesproken, BC Jean zei in een interview in 2011: Het is een geweldig compliment, maar ik dacht: 'Dat is geweldig, maar het komt op mijn album!' En het kan op mijn album staan, ook, ik realiseerde me gewoon niet hoe het werkte.”

Het leek absoluut alsof BC Jean geen idee had dat er misbruik van haar werd gemaakt, omdat ze niet zoveel kennis leek te hebben van hoe de muziekindustrie werkt - en terwijl Beyonce een van haar liedjes zingt, is het een enorm compliment, zoals ze al zei, ze wilde niet dat iemand het lied zong behalve zij.

Iets soortgelijks gebeurde in 2003 toen zangeres Jennifer Armour een demo van "Got A Little Bit Of Love For You" naar Beyonce's platenlabel, Columbia Records, had gestuurd. Niet lang daarna hoorde ze "Baby Boy" op de radio, merkte ze een opvallende gelijkenis op met het lied dat ze eerder in het jaar naar Columbia had gestuurd, zegt Distractify.

Er werd een rechtszaak aangespannen, maar ze verloor uiteindelijk omdat ze niet kon bewijzen dat Beyonce haar liedje eerst fysiek hoorde.

in 2008 kwam de zangeres onder vuur te liggen nadat ze een publiek tijdens een concert had verteld dat ze "Irreplaceable" had geschreven als een krachtig volkslied voor vrouwen over de hele wereld dat gebonden zijn aan een man die je genegenheid niet waard is laat gaan.

Het enige probleem was dat Ne-Yo eigenlijk de songwriter was. "Ik heb dat nummer echt voor mezelf geschreven", zei hij in 2011. Hoewel Bey het nummer niet schreef, kreeg ze nog steeds lof voor het schrijven van liedjes omdat hij ermee instemde haar 'haar eigen draai eraan te geven'. Wat dat ook mag betekenen.

Volgens Celeb Net Worth heeft Beyonce in haar carrière een fortuin vergaard ter waarde van $ 355 miljoen.

Aanbevolen: