Madonna-video van de toespraak van Malcolm X uit 1962 herinnert ons eraan dat de strijd hetzelfde blijft

Inhoudsopgave:

Madonna-video van de toespraak van Malcolm X uit 1962 herinnert ons eraan dat de strijd hetzelfde blijft
Madonna-video van de toespraak van Malcolm X uit 1962 herinnert ons eraan dat de strijd hetzelfde blijft
Anonim

Madonna's standpunt over racisme en de strijd in de zwarte Amerikaanse geschiedenis is nu nog reëler geworden.

Ze plaatste een video van de toespraak van Malcolm X uit 1962, en helaas is de inhoud van zijn toespraak die 58 jaar geleden om verandering vroeg, nog steeds geldig voor de zwarte gemeenschap.

Dit brengt ons bij de vraag waarom en hoe deze problemen nog steeds voorkomen in de huidige samenleving. Hoe is het mogelijk dat een cultuur die zo welbespraakt is en zo wordt vertegenwoordigd door ongelooflijk goed opgeleide en gerespecteerde zwarte figuren zoals John Lewis, Malcolm X en Martin Luther King, en zoveel anderen, ongehoord kan blijven.

Als een video van 58 jaar geleden met dezelfde onderwerpen van zorg opduikt, is het duidelijk dat de problemen waarmee de zwarte gemeenschap wordt geconfronteerd, aan dovemansoren gericht blijven.

De inzichtelijke woorden van Malcolm X

De grote Malcolm X stond in 1962 voor een menigte zwarte Amerikanen en hield een toespraak die zo briljant en zo relevant was dat hij zijn huidige vorm behoudt en zonder enige vorm van bewerking kan worden gebruikt om de huidige weer te geven uitdagingen waar de zwarte gemeenschap anno 2020 nog steeds voor staat. Als je het ontmoedigend vindt dat de strijd na 58 jaar nog steeds voortduurt, bedenk dan dat oudere generaties van de zwarte gemeenschap zijn onderdrukt en misbruikt.

Toen hij het podium pakte, verwees Malcolm X naar haat door te zeggen; "we moeten naar de wortel gaan, we moeten naar de zaak gaan", en dat is precies de missie van de Black Lives Matter-beweging die vandaag de dag nog steeds op volle kracht doorgaat.

Madonna citeert Malcolm X, richt zich op Donald Trump

Malcolm X verklaarde zo welsprekend: "We zijn uitgebuit, niet alleen van onze burgerrechten, maar ook van onze mensenrechten." Die rechten zouden vandaag de dag niet meer waar kunnen klinken, aangezien we onze straten zien vol met demonstranten en mensen van alle rassen en culturen die zich uitspreken tegen de moord op George Floyd, Breonna Lewis en zovelen voor hen die stierven als gevolg van de onrechtvaardige en humane behandeling van de zwarte gemeenschap.

Madonna's voortdurende benarde situatie om te vechten voor de rechten van de zwarte gemeenschap waren vooral schrijnend in de woorden die ze koos om te onderschrift. Gericht op blanke mannen in machtsposities, en in dit geval een directe verwijzing naar Donald Trump, gebruikte Madonna de boodschap van Malcolm X toen ze stelling nam tegen de president van vandaag: Vertel ze hoe je je voelt …… en laat Hij weet dat als hij niet klaar is om Zijn huis op te ruimen, hij geen huis zou moeten hebben. Het moet in brand vliegen en afbranden……'

Aanbevolen: