5 keer dat vrolijkheid en HSM precies hetzelfde waren (& 5 keer dat ze tegengesteld waren)

Inhoudsopgave:

5 keer dat vrolijkheid en HSM precies hetzelfde waren (& 5 keer dat ze tegengesteld waren)
5 keer dat vrolijkheid en HSM precies hetzelfde waren (& 5 keer dat ze tegengesteld waren)
Anonim

Het is gemakkelijk om franchises zoals High School Musical en Glee te vergelijken, omdat ze allebei zo muzikaal zijn. Ze delen een soortgelijk uitgangspunt, maar zijn nog steeds enorm verschillend op verschillende manieren. Glee was een tv-serie die van 2009 tot 2015 zes succesvolle seizoenen liep. Het was gericht op McKinley High School-studenten terwijl ze oefenden en zich voorbereidden op zangwedstrijden.

De High School Musical-filmfranchise bracht zijn eerste film uit in 2006 en de laatste film in 2008. De franchise speelde Zac Efron, Vanessa Hudgens, Ashley Tisdale en Corbin Bleu in de hoofdrollen. Dit is hoe de franchises te vergelijken zijn.

10 Hetzelfde: beide bevatten pakkende liedjes en dansroutines

vrolijkheid/hsm
vrolijkheid/hsm

Beide franchises bevatten pakkende liedjes en dansroutines. Het is leuk om mee te zingen met de muziek die zowel in Glee als in High School Musical zit. Als het gaat om de HSM-franchise, is Kenny Ortega een van de grootste redenen waarom de films zo goed zijn geworden. Hij is een briljant filmmaker en choreograaf.

9 Anders: Glee inclusief openlijk LGBTQ-personages

vrolijkheid/hsm
vrolijkheid/hsm

Glee omvatte openlijk LGBTQ-personages zoals Kurt Hummel, Santana Lopez en Brittany Pierce. Er wordt algemeen gespeculeerd dat Ryan Evans van de High School Musical-filmfranchise ook deel uitmaakt van de LGBTQ-gemeenschap, maar dat werd nooit in een van de films bevestigd. Hoewel het veilig is om aan te nemen dat Ryan Evans hoogstwaarschijnlijk homo was, is het jammer dat ze hem daar nooit openlijk over laten praten in de films.

8 Hetzelfde: hoofdrolspeelsters met donker haar en krachtige zang

vrolijkheid/hsm
vrolijkheid/hsm

In High School Musical en Glee hebben beide hoofdrolspeelsters donker haar en krachtige stemmen. In HSM wordt Gabriella Montez gespeeld door Vanessa Hudgens en in Glee wordt Rachel Berry gespeeld door Lea Michele.

Beide vrouwelijke middelbare scholieren hebben veel talent dat bij hun uiterlijk past. Lea Michele en Vanessa Hudgens waren beiden onlangs verwikkeld in schandalen, totaal los van hun rol.

7 Anders: Glee deed covernummers, HSM deed originelen

vrolijkheid/hsm
vrolijkheid/hsm

Een van de grootste verschillen tussen High School Musical en Glee is het feit dat Glee altijd nummers coverde terwijl High School Musical-nummers originelen waren. Glee coverde elk seizoen van de show liedjes van Britney Spears, Madonna en verschillende andere iconische muzikanten. In de High School Musical-films speelden de tieners altijd gloednieuwe liedjes die nog nooit eerder waren gehoord.

6 Hetzelfde: Hoofdpersoon met blond haar

vrolijkheid/hsm
vrolijkheid/hsm

In beide franchises had de hoofdpersoon blond haar. In High School Musical zou Sharpay Evans de slechterik zijn en ze had felblond haar. Ze kwam over als een beetje een pestkop, ook al was ze gewoon gepassioneerd door muziek en de man op wie ze verliefd was (Troy Bolton.) In Glee werd Quinn Fabray verondersteld de oorspronkelijke schurk van de show te zijn, aangezien ze de hoofdpersoon om Rachel Berry eerder in het eerste seizoen te pesten.

5 Anders: de muziekcoaches zijn tegenpolen

vrolijkheid/hsm
vrolijkheid/hsm

In High School Musical heet de zangcoach mevrouw Darbus en ze is extreem excentriek en overdreven. Soms komt haar persoonlijkheid erg onaangenaam over.

4 Hetzelfde: de tieners hebben allemaal andere interesses, hobby's en verplichtingen buiten de muziek om

vrolijkheid/hsm
vrolijkheid/hsm

Een grote overeenkomst tussen High School Musical en G lee is het feit dat alle tieners interesses, hobby's en andere verplichtingen hebben buiten de muziek om. In High School Musical is Gabriella Montez een wetenschapper en Troy Bolton een basketballer. Op Glee zijn de meeste studenten cheerleaders en atleten of worden ze beschouwd als schoolnerds. Ze hebben allemaal andere verplichtingen in hun leven die belangrijk voor hen zijn.

3 Anders: Glee pakte het onderwerp tienerzwangerschap aan

vrolijkheid/hsm
vrolijkheid/hsm

Glee pakte het onderwerp tienerzwangerschap aan in de show toen Quinn Fabray per ongeluk zwanger raakte van de beste vriend van haar vriend. High School Musical-films zouden nooit een onderwerp raken dat zo zwaar of diepzinnig is. De belangrijkste reden hiervoor is dat High School Musical-films te zien waren op Disney Channel, een netwerk met een G-rating, terwijl Glee werd uitgebracht op Fox-netwerk.

2 Same: High School Romances

vrolijkheid/hsm
vrolijkheid/hsm

Beide franchises bevatten tienerromans. Op Glee konden kijkers de relatie tussen Finn Hudson en Rachel Berry zien ontvouwen nadat de zaken tussen hem en Quinn Fabray uit elkaar vielen. In High School Musical konden kijkers de relatie tussen Gabriella Montez in Troy Bolton zien ontvouwen, ook al bewogen ze extreem langzaam. Ze deelden niet eens een kus tot het einde van de tweede film.

1 Anders: vrolijkheid is scherper, terwijl HSM kindvriendelijker is

vrolijkheid/hsm
vrolijkheid/hsm

Het grootste grote verschil tussen Glee en High School Musical is het feit dat Glee veel scherper is dan High School Musical-films ooit waren. Zoals eerder vermeld, pakte Glee het onderwerp tienerzwangerschappen aan en omvatte openlijk LGBTQ-personages. Glee behandelde ook onderwerpen als geweld op school, eetstoornissen en meer. High School Musical hield het altijd heel luchtig en speels. Er is nooit een donker of serieus onderwerp behandeld in de High School Musical-filmfranchise.

Aanbevolen: