10 van de duurste films ooit (& hoeveel ze verdienden aan de kassa)

Inhoudsopgave:

10 van de duurste films ooit (& hoeveel ze verdienden aan de kassa)
10 van de duurste films ooit (& hoeveel ze verdienden aan de kassa)
Anonim

Soms is het budget van een film een goede indicatie van hoe goed een film het zal doen aan de kassa. Meestal zullen films met een hoger budget succesvoller zijn, terwijl films met een lager budget dat misschien niet zijn. Er zijn echter genoeg momenten geweest waarop dat precies het tegenovergestelde was. Duurdere films tanken terwijl de goedkopere miljoenen binnenhalen.

Kijkend naar het budget van sommige films, is het krankzinnig om te zien hoe duur sommige van hen zijn, en het is nog cooler om te kijken naar wat er aan de kassa is gemaakt en hoeveel het zich verhoudt tot het budget. Elk jaar gaat de duurste film ooit gemaakt kapot, en het is spannend om te zien welke.

10 'Transformers: The Last Knight'

transformatoren-de-laatste-ridder-1
transformatoren-de-laatste-ridder-1

Transformers: The Last Knight is een van de laatste films in de Transformers-franchise. De film kostte meer dan $217 miljoen om te maken, wat een waanzinnig bedrag is voor elke film. Vijf dagen na zijn grote debuut maakte het in totaal slechts $69,1 miljoen, wat niet veel is in vergelijking met zijn budget en een eerdere filmrelease. Transformers: Revenge of the Fallen verdiende maar liefst $ 200,1 miljoen, wat een aanzienlijk verschil is. Wat de cijfers betreft, het budget en het inkomen vergeleken, was het absoluut een flop.

9 'John Carter'

John Carter
John Carter

John Carter is een van de slechtste budgetten ten opzichte van box office-verliezen. Disney nam een enorm verlies met deze film omdat de regisseur nam wat hij al had gefilmd en het volledig schrapte om helemaal opnieuw te beginnen. Hierdoor ging het budget voor de film naar meer dan $300 miljoen Na een belastingvermindering kwam het uiteindelijke budget voor de film uit op $263,7 miljoen

De film eindigde met een bombardement op de kassa, wat een totaal van $284.1 miljoen opleverde aan de wereldwijde kassa. Er is niet veel wiskunde voor nodig om te beseffen dat ze nauwelijks winst hebben gemaakt met de film, waardoor het niet alleen een van de duurste films aller tijden is, maar ook een van de grootste kassabommen.

8 'The Lion King' (2019)

de Leeuwenkoning
de Leeuwenkoning

De live-actionversie van The Lion King uit 2019 was ook een van de duurste films ooit gemaakt. Het budget voor de film was ongeveer $260 miljoen Vergeleken met andere live-action remakes zoals The Jungle Book, dat $ 175 miljoen kostte, Dumbo, dat $ 170 miljoen kostte, en Aladdin, dat $ 183 miljoen kostte. t kost zoveel in vergelijking met The Lion King. Als het op de kassa aankomt, heeft de film in de Verenigde Staten een brutobedrag van $543,6 miljoen opgebracht.

7 'Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides'

piraten van de Caraïben op vreemde getijden
piraten van de Caraïben op vreemde getijden

In de loop der jaren heeft de Pirates of the Caribbean-franchise miljoenen en miljoenen dollars verdiend aan alle gemaakte films. in 2011 werd gemeld dat de film een waanzinnig hoog budget had van $410,6 miljoen, waardoor het een van de duurste films in de geschiedenis is. Gelukkig konden ze, ondanks het waanzinnige budget, hun geld terugverdienen en meer, aangezien het wereldwijde brutobedrag $1 miljard was. Als je een filmster in je film hebt zoals Johnny Depp, zou je wees niet bang om wat groot geld te laten vallen.

6 'Beauty And The Beast' (2017)

schoonheid en het beest
schoonheid en het beest

Het is inmiddels vrij duidelijk dat Disney niet bang is om veel geld uit te geven als het gaat om het maken van hun films. De laatste tijd hebben ze veel remakes van hun oude animatiefilms gemaakt tot live-action films. In 2017 maakten ze een live-action versie van een oude favoriet, Beauty and the Beast. Disney heeft de nummers vrijgegeven en voor deze versie hadden ze ongeveer $300 miljoen nodig om de film te maken en op de markt te brengen. In de eerste week verdiende de film $ 490,6 miljoen alleen in eigen land.

5 'Titanic'

titanic
titanic

Titanic is een klassieke film waar nog jaren en jaren over zal worden gesproken. Het is een van die films die een blijvende impact heeft op iedereen en een die je keer op keer zult bekijken. Ondanks dat het eind jaren '90 werd gefilmd, was het budget voor de film meer dan $200 miljoen

Destijds was het de duurste film ooit gemaakt, maar we weten nu dat dat niet langer het geval is. De film brak allerlei records aan de kassa, en dankzij de heruitgave is de brutowinst ver boven de $2 miljard.

4 'The Dark Knight Rises'

de donkere ridder staat op
de donkere ridder staat op

Met een budget van $185 miljoen deed The Dark Knight Rises het heel goed aan de kassa. Het budget voor deze film was veel meer in vergelijking met Batman Begins en het was zeker te zien aan de kassa. In eigen land verdiende de film meer dan $ 535 miljoen en meer dan $ 469 miljoen internationaal, wat in totaal meer dan $1 miljard is. Deze aantallen zijn bijna drie keer meer dan Batman Begins. In dit geval heeft een groter budget echt zijn vruchten afgeworpen.

3 'Avengers: Age Of Ultron'

Avengers: Age of Ultron
Avengers: Age of Ultron

Avengers: Age of Ultron kostte $250 miljoen om te produceren. Gelukkig lijkt het erop dat alles met de Avengers meteen succesvol is. Mensen houden van hun superhelden en ze zullen altijd bereid zijn om nog een film te zien. Aan de kassa slaagde deze Avengers-installatie erin om in eigen land een totaal van $ 459 miljoen op te halen. Met dat inkomen is er geen reden waarom een Avengers-film het slecht zou doen. Als er één ding is dat we weten, mensen houden van actie- en avonturenfilms, en dat is alles waar de Avengers over gaan. We verwachten dat ze miljoenen blijven verdienen.

2 'Avatar'

avatar
avatar

We zullen de film Avatar altijd herinneren als de meest winstgevende film ter wereld. De film kostte slechts $237 miljoen om te maken, maar zou letterlijk miljarden gaan verdienen. Oorspronkelijk was Titanic de meest winstgevende film ter wereld, maar deze film brak dat record verreweg. Het werd de meest winstgevende film ter wereld met $ 2,29 miljard Maar uiteindelijk kwam er een andere film die Avatar versloeg, namelijk Avengers: Endgame in 2019.

1 'Star Wars: The Rise Of Skywalker'

star wars de opkomst van skywaylker
star wars de opkomst van skywaylker

De laatste film van de Star Wars-franchise was niemand minder dan Star Wars: The Rise of Skywalker. Het budget van de film was meer dan $275 miljoen, wat een enorm budget is voor een Star Wars-film. Helaas in het geval van deze film leverde een groot budget niet zoveel op. In eigen land verdiende de film $ 515,2 miljoen. In vergelijking met de andere films was het echter aanzienlijk minder. The Last Jedi verdiende $ 620,1 miljoen terwijl The Forxe Awakens $ 936,6 miljoen verdiende, waarmee ze beide films versloeg.

Aanbevolen: