Hoeveel verdienden de ex-vrouwen van Ernest Hemingway na zijn dood?

Inhoudsopgave:

Hoeveel verdienden de ex-vrouwen van Ernest Hemingway na zijn dood?
Hoeveel verdienden de ex-vrouwen van Ernest Hemingway na zijn dood?
Anonim

Ernest Hemingway is misschien het best bekend om zijn literaire prestaties, maar zijn romantische relaties, die zijn schrijven vaak sterk hebben beïnvloed, zijn ook berucht en soms verrassend. Zijn echtgenotes steunden hem allemaal zwaar tijdens hun huwelijken. Deze ondersteuning varieerde van financieel tot emotioneel tot binnen het huishouden. Zijn dood had vooral invloed op de financiële situatie van zijn 4e vrouw en weduwe, Mary Welsh, aangezien zij Hemingway's landgoed erfde. Zijn eerste vrouw ontving echter aanzienlijke inkomsten in verband met haar relatie met Hemingway.

Hemingway's eerste twee vrouwen, Hadley Richardson en Pauline Pfeiffer, steunden Hemingway het meest financieel tijdens hun huwelijk met hem. Martha Gellhorn heeft haar eigen literaire aanhang en succes door een decennialange carrière als oorlogscorrespondent en romanschrijver. Uiteindelijk werden Hemingways relaties met al zijn vrouwen over het algemeen gekenmerkt door problematisch gedrag. Hemingway is, net als andere prominente auteurs, een controversieel figuur. Geen van de relaties van Ernest Hemingway met zijn meerdere vrouwen leek ooit op de romance tussen Jim en Pam van The Office, maar ze droegen allemaal bij aan zijn creatieve werken.

Hoeveel verdiende Hadley Richardson?

Hadley Richardson was de eerste vrouw van Ernest Hemingway. Zij en Hemingway trouwden kort na hun ontmoeting en brachten een groot deel van hun relatie door in Parijs. Ze werden grotendeels financieel ondersteund door de erfenis van Richardson die haar oom had nagelaten. Richardson en Hemingway hadden een zoon voordat Hemingway een affaire had met Pfeiffer die uiteindelijk leidde tot de scheiding van de koppels.

Richardson steunde Hemingway grotendeels tijdens hun vroege huwelijk, hoewel Hemingway bekendheid begon te krijgen en een hoge vergoeding kreeg voor zijn journalistiek tijdens hun huwelijk. Hij werkte aan The Sun Also Rises tijdens hun scheiding en gaf Richardson roy alty's voor de roman. Deze roy alty's bedroegen $ 30.000 per jaar. Dit is een fors bedrag, maar velen beweren dat Richardson het schrijven van Hemingway grotendeels heeft verbeterd tijdens hun huwelijk en Richardson heeft zeker als muze voor Hemingway gediend, waarbij een groot deel van hun leven een inspiratiebron was voor zijn schrijven.

Richardsons rol als muze bleek in dit geval lucratief, maar critici hebben gesuggereerd dat haar bijdragen ver boven $ 30.000 per jaar aan roy alty's uitstegen. Hemingway plagieerde samen het leven van hem en Richardson. Een criticus heeft zelfs gesuggereerd dat zijn 'roman, The Sun Also Rises, zo autobiografisch was dat het in wezen een roddelreportage was'. Het idee van één groot genie is misschien romantisch, maar lijkt afwijzend te staan tegenover degenen die zijn werk hebben ondersteund, geïnspireerd en voorzien van de plotpunten.

Hoeveel verdiende Pauline Pfeiffer?

Hemingway trouwde snel met Pauline Pfeiffer, minder dan een jaar na de scheiding van hem en Richardson. Pfeiffer kwam uit een rijke familie en steunde, net als Richardson, grotendeels Hemingway's, soms extravagante levensstijl. Pfeiffer werkte zelf als journalist en was voor de affaire bevriend met zowel Richardson als Hemingway.

Het echtpaar had samen twee zonen. De oom van Pfeiffer financierde een jachtsafari-reis voor Hemingway. Ze bleven vijftien jaar samen, langer dan de relatie tussen Hemingway en Richardson, maar Hemingway leek zijn tijd met Richardson veel meer te romantiseren, zoals gesuggereerd in A Moveable Feast.

Het paar scheidde vanwege Hemingway's affaire met Martha Gellhorn, die net als Pfeiffer bevriend was met het getrouwde stel voor de affaire. Pauline heeft niets gemaakt na de dood van Ernest Hemingway, aangezien ze voor hem stierf, in 1951.

Hoeveel verdiende Martha Gellhorn?

Martha Gellhorn, de derde vrouw van Hemingway, had een sterke eigen schrijfcarrière, vooral als journalist. Hun vakbond duurde vijf jaar, van 1940 tot 1945. De relatie tussen Gellhorn en Hemingway werd op het grote scherm getoond in Hemingway & Gellhorn met in de hoofdrol Nicole Kidman en Clive Owen. Kidman werd genomineerd voor een Emmy in deze film, maar heeft veel meer succesvolle films gehad.

Gellhorn bouwde een carrière op als journalist en buitenlandse correspondent met opmerkelijke vriendschappen met literaire en politieke figuren, waaronder Eleanor Roosevelt. Gellhorn verdiende haar eigen carrière en geld door hun huwelijk, een feit dat Hemingway kwalijk nam. Gellhorn zelf verklaarde dat ze "niet van plan was een voetnoot te zijn in het leven van iemand anders." Ze bleef werken als oorlogscorrespondent en publiceerde meerdere romans na zijn dood.

Ze trouwde opnieuw na Hemingway en scheidde opnieuw. Op het moment van haar dood wordt gesuggereerd dat ze een vermogen van $ 1,5 miljoen had. Het lijkt onwaarschijnlijk dat het merendeel van deze fondsen überhaupt verband hield met Hemingway.

Hoeveel verdiende Mary Welsh?

Mary Welsh ontving $ 1 miljoen als enige begunstigde van de nalatenschap van Hemingway. De moderne interpretatie van de huidige betekenis van dit bedrag is echter onderhevig aan discussie, aangezien de conversiemethode van 1961 naar het heden onvolmaakt is en de exacte verdeling van fondsen tussen belastingen, postume taken, ceremonies en procedures onbekend is.

Mary Welsh en Hemingway trouwden als laatste en brachten een groot deel van hun tijd door met reizen. De dood van Hemingway werd niet alleen gemeld in 1961, maar werd voor het eerst ten onrechte gemeld in 1953 als gevolg van een vliegtuigongeluk. Hemingway en Welsh waren betrokken bij niet één, maar twee vliegtuigongelukken. Gelukkig hebben ze allebei deze rampen overleefd.

Van Hemingway's vrouwen ontving Welsh het meeste geld rechtstreeks uit zijn geschriften en inkomsten. Het echtpaar heeft nooit kinderen gehad, maar Welsh was zijn laatste vrouw en trouwde met hem op het moment van zijn dood.

Na de dood van Hemingway fungeerde Welsh als zijn literaire executeur-testamentair en ze monteerde A Moveable Feast en kreeg vervolgens A Moveable Feast, Islands in the Stream en The Garden of Eden. Daarom heeft haar voortdurende steun, zelfs postuum, in grote mate bijgedragen aan zijn oeuvre. Wat betreft vier huwelijken, zou men waarschijnlijk naar andere voorbeelden dan Hemingway moeten kijken. Zo eindigden de vier huwelijken van William Shatner allemaal in der minne.

Aanbevolen: