8 Schandalige manieren waarop Mark Zuckerberg zijn miljarden uitgeeft

Inhoudsopgave:

8 Schandalige manieren waarop Mark Zuckerberg zijn miljarden uitgeeft
8 Schandalige manieren waarop Mark Zuckerberg zijn miljarden uitgeeft
Anonim

Mark Zuckerberg is vandaag $ 63 miljard waard, en hoewel bekend was dat de tech-magnaat ooit een eenvoudige levensstijl leidde, heeft hij zijn vermogen uitgegeven aan extravagante uitgaven die niet veel mensen zich kunnen veroorloven.

Mensen zijn zich nu goed bewust van het verhaal van Zuckerberg over het creëren van Facebook als een Harvard-programmeerwonder dat de prestigieuze universiteit verliet om een netwerkplatform voor sociale media te creëren dat in 2004 een revolutie teweegbracht in de wereld. Na de overname van Instagram en WhatsApp, werd het fortuin van de miljardair nam toe, en hij creëerde een Metaverse met de beste sociale media-applicaties die ter wereld worden gebruikt. Het merendeel van de oorbellen van Zuckerberg is afkomstig van Facebook, aangezien hij maar liefst 400 miljoen aandelen in het bedrijf bezit en 53% stemrecht heeft. Zoals veel topmanagers, neemt Zuckerberg een salaris van $ 1 aan, terwijl de rest wordt toegeschreven aan zijn aandelen in het bedrijf.

Mark Zuckerberg houdt het simpel met een grijs t-shirt en een spijkerbroek, maar doet miljoenen aankopen voor zijn huizen, technologie en land op afgelegen eilanden voor zijn gezin. Hij geeft niet veel van zijn fortuin uit aan dure uitgaven zoals superjachten, horloges of sneakers. Laten we eens kijken hoe Mark Zuckerberg zijn miljarden uitgeeft, van het ontwikkelen van AI-technologie voor zijn huis tot het elk jaar op vakantie gaan.

8 Luxe Huizen

Mark Zuckerberg heeft in totaal 1.400 acres onroerend goed in verschillende steden en eilanden in Amerika. Hij kocht in 2012 een huis van 7, 368 vierkante meter in San Francisco voor $ 10 miljoen en besteedde nog eens $ 1,8 miljoen aan renovaties. Het pand heeft drieëntwintig kamers verspreid over de vier verdiepingen. Hij kocht een half blok of bijna 2 acres land in Palo Alto, Californië, voor $ 50,8 miljoen. Samen heeft zijn huis vijftien slaapkamers en zestien badkamers.

7 AI-technologie

Nieuwe technici bij Facebook brachten hun eerste zes weken door op Boot Camp, ongeacht hun functie op kantoor. Terwijl Zuckerberg aan het coderen werkte, kondigde hij een plan aan om een AI-systeem te vormen dat zijn huis zou besturen met behulp van verschillende tools. Na meer dan 100 uur aan het project te hebben besteed, vond hij de AI Jarvis uit, een naam die is afgeleid van de futuristische AI van Tony Stark met Morgan Freeman als stem. Het systeem kan worden bediend door Zuckerberg en zijn vrouw, Priscilla Chan, via hun telefoons.

6 plantageboerderijen

Zuckerberg richtte zijn blik op Hawaï toen hij in 2014 een groot stuk land met een plantage en een strand kocht. De Kahu'aina-plantage, een voormalige suikerrietplantage, is een land van 357 hectare, terwijl de Pila'a Beach is een landgoed van 393 hectare, gekocht voor een gezamenlijk bedrag van $ 100 miljoen. In 2017 kocht hij 89 acres extra land voor $ 45,3 miljoen, en in mei 2021 voegde hij 600 acres meer toe aan het onroerend goed voor maar liefst $ 53 miljoen op hetzelfde landgoed.

5 Vakanties

Als een van de rijkste tech-giganten in San Francisco, gelooft Mark Zuckerberg dat het belangrijk is om in de zomer of in december vrij te nemen. Hij wordt vaak gezien terwijl hij geniet van avontuurlijke sporten zoals zeilen en paddleboarden in zijn $ 59 miljoen Lake Tahoe herenhuis of andere privé-residenties. Zuckerberg gaat ook elk jaar op huwelijksreis met zijn vrouw, Priscilla Chan, om de oorspronkelijke huwelijksreis goed te maken, die werd afgebroken vanwege zijn werkverplichtingen. Het stel is naar Japan, Frankrijk en Maine gereisd.

4 Kleding

Hoewel er een tijd was dat tech-ondernemers en mode niet samengingen, zorgen moguls er tegenwoordig voor dat ze hun beste zelf presenteren aan de wereld die in Silicon Valley werkt. Het Italiaanse luxemerk Brunello Cucinelli is een vaste waarde geworden voor veel CEO's, waaronder Mark Zuckerberg. Ze staan bekend om het dragen van zijn kenmerkende duifgrijze t-shirts, ze zijn op maat gemaakt door Cucinelli en kosten $ 300 per stuk. Tijdens het bijwonen van black-tie-evenementen draagt hij het liefst Cucinelli's op maat ontworpen smokings en pakken.

3 Persoonlijke beveiliging

Met de groeiende status van de technische elites wereldwijd, is persoonlijke veiligheid een constante geworden wanneer moguls met een vermogen van miljarden dollars de wereld rondreizen. Silicon Valley had collectieve uitgaven van $ 46 miljoen om de 1% van 's werelds rijkste zakenlieden te beschermen. Van de 46 miljoen dollar gaf Zuckerberg alleen al 23,4 miljoen dollar uit om zichzelf te allen tijde te beschermen, terwijl 7,6 miljoen dollar werd uitgegeven aan Sheryl Sandberg, de COO van Facebook.

2 Dure auto

Zuckerberg besteedt bescheiden geld aan zijn auto's, aangezien hij wordt gezien in een Honda Acura TSX van $ 27, 457 of een Honda Fit van $ 16, 190. Toch deed Zuckerberg één stijlvolle aankoop, een Pagani Huayra die $ 1,4 miljoen kostte. Hoewel er 30 eenheden zijn toegewezen om de Pagani Huayra te produceren, zijn er tot nu toe slechts 8-10 eenheden verkocht, omdat het een zeer exclusieve auto is die niet veel mensen zich kunnen veroorloven.

1 Filantropie

In 2016, na de geboorte van zijn eerste dochter Max, beloofden Mark Zuckerberg en Priscilla Chan om tijdens hun leven 99 procent van hun Facebook-fortuin te schenken, wat neerkomt op $ 45 miljard. Ze hebben het jaar daarop in 2017 hun belangrijkste donatie gedaan door $ 1,7 miljard te doneren aan de Chan Zuckerberg Foundation om de onderwijs-, wetenschaps- en huisvestingssectoren te verbeteren. Zuckerberg heeft ook $ 100 miljoen gedoneerd om COVID-hulpverleningsinspanningen te ondersteunen.

Naast het bezit van een privé-eiland in Hawaï, is Mark Zuckerberg ook van plan om een huis te bouwen op het afgelegen terrein, weg van de snelle wereld in Silicon Valley. Als een van de jongste en rijkste giganten ter wereld zijn alle ogen altijd gericht op Zuckerberg terwijl hij extravagante aankopen doet met zijn vermogen.

Aanbevolen: