Vanuit dit perspectief was Friends verre superieur aan Seinfeld

Inhoudsopgave:

Vanuit dit perspectief was Friends verre superieur aan Seinfeld
Vanuit dit perspectief was Friends verre superieur aan Seinfeld
Anonim

Er zal altijd een soort rivaliteit zijn tussen Seinfeld en Friends. De twee NBC-sitcoms waren erg populair in de jaren '80 en '90, en werden zelfs een van de meest populaire aller tijden in het genre.

De twee shows overlappen elkaar ook ongeveer vier jaar in de lucht tussen 1994 en 1998. Dat was toen de laatste aflevering van Seinfeld werd uitgezonden, waarna Friends de mantel nog ongeveer zes jaar voortzette.

Beide series hebben een 8,9 volgens de ranglijst op IMDb. The Office – alweer een sitcom op NBC – is de enige met een hogere rating op de website (9).

Gezien hun respectieve populariteit is het helemaal niet verwonderlijk dat Seinfeld en Friends twee van de duurste sitcoms waren om te filmen in de geschiedenis. De oudere show kostte ongeveer $ 2 miljoen per aflevering, terwijl Friends wat dat betreft de dag deed, met een budget van ongeveer $ 10 miljoen per aflevering.

Seinfeld-maker, komiek Jerry Seinfeld beweerde zelfs een keer dat Friends zijn show had gekopieerd. Hoewel er geen bewijs is om dat te staven, zijn er enkele dingen die deze laatste inherent superieur maken aan Seinfeld.

Wat zei Jerry Seinfeld over 'Friends'?

Er zijn twee gevallen waarin Jerry Seinfeld suggereert dat Friends zo'n beetje een oplichterij van Seinfeld was. De eerste was al in 2003, toen hij te zien was in een aflevering van de talkshow On the Record met Bob Costas op HBO.

“Zijn Vrienden aan geweest?” vroeg Seinfeld tijdens het interview aan zijn gastheer. Toen Costas bevestigend antwoordde, antwoordde de komiek: Echt waar? Dus ze slaagden erin het te stelen zonder het te zien!”

Hij zou het sentiment later in 2016 herhalen, zij het op een veel subtielere en complementaire manier. In een gesprek met The Hollywood Reporter suggereerde Seinfeld dat Friends in wezen hetzelfde concept was als Seinfeld, alleen met een cast van aantrekkelijkere acteurs.

“We dachten: ‘Ze willen onze show doen met knappere mensen. Dat is wat ze hier doen.' En we dachten: 'Dat zou moeten werken!' , zei hij.

Friends en Seinfeld volgen zeker vergelijkbare verhaallijnen, aangezien ze allebei gaan over een groep beste vrienden die hun leven leiden in Manhattan, New York City. Hun stilistische benaderingen waren echter op de een of andere manier anders, waarbij Seinfeld meer gericht was op een satirische stem.

Hoe hecht waren de castleden van 'Seinfeld' bij elkaar?

Je kunt je voorstellen dat de cast van Seinfeld na bijna tien jaar samenwerken erg hecht zou zijn. Het blijkt dat de acteurs van de show op persoonlijk niveau naar verluidt nooit echt een band hebben gekregen als vrienden op persoonlijk niveau.

Dit is volgens Jason Alexander, die het personage George Costanza speelde. Naar zijn mening was er niet per se kwaad bloed onder zijn collega's, maar hun relatie was gewoon niet zo diep.

De acteur deed de observatie tijdens een optreden in een Australische talkshow genaamd The Project op Network 10, zoals werd gerapporteerd in de Daily Mail.

“We waren nooit sociale vrienden, we waren werkvrienden. We hadden heel verschillende levens', onthulde Alexander. De enige collega met wie hij dicht bij de set van Seinfeld was, was Julia Louis Dreyfus, die het personage Elaine Benes speelde.

“Julia en ik kwamen aardig in de buurt omdat we allebei getrouwd waren, en toen mijn vrouw en ik mijn baby's kregen, kreeg ze haar baby's. Dus we kregen een band over dat spul, vervolgde hij.

De cast van 'Friends' blijft tot op de dag van vandaag dichtbij

Jason Alexander stond erop dat zodra Seinfeld het einde van zijn run op NBC had bereikt, de castleden praktisch hun eigen weg gingen en daarna nauwelijks contact hielden.

“We gingen met elkaar om tijdens de show. We waren collega's', legde hij uit. "Na negen jaar, toen de show eindigde, zeiden we min of meer: 'O, doei, tot ziens!' [Nu] zijn het de verjaardagse-mails, maar we bellen elkaar niet en zeggen: 'Oh, laten we gaan eten! '”

Hierin zou je kunnen zeggen dat Friends met kop en schouders boven Seinfeld uitsteekt. In tegenstelling tot hun tegenhangers uit de oudere sitcom, was de cast van Friends niet alleen hecht tijdens het filmen van de show, ze zijn dat ook al die jaren later gebleven.

Het meest opvallend is dat Jennifer Aniston en Courteney Cox een zeer hechte en leuke vriendschap hebben. Aniston is de meter van Cox's dochter Coco, terwijl Cox het bruidsmeisje was op de bruiloft van haar vriend in 2015 met Justin Theroux.

De cast van Friends plaatst constant berichten over elkaar op sociale media en demonstreerde hun hechte relaties opnieuw tijdens de speciale reünie-aflevering van vorig jaar.

Aanbevolen: