De waarheid over hoe opvolging achter de schermen wordt geschreven

Inhoudsopgave:

De waarheid over hoe opvolging achter de schermen wordt geschreven
De waarheid over hoe opvolging achter de schermen wordt geschreven
Anonim

De productie voor het vierde seizoen van Succession is aan de gang en fans kunnen niet wachten op de komst van de nieuwste dosis van het populaire familiedrama op HBO. De show staat bekend om zijn bizarre personages en brute momenten, en seizoen 3 was niet anders.

In feite zou kunnen worden beweerd dat dat laatste seizoen tot nu toe het beste van de show was. Rotten Tomatoes lijkt het hier zeker mee eens te zijn, aangezien seizoen 3 tot nu toe de hoogste Tomatometer-score (97%) heeft.

Er zijn veel dingen om naar uit te kijken in het komende seizoen 4, waaronder de relatie tussen de Roy-broer Roman en de algemeen adviseur van hun familiebedrijf, Gerri Kellman.

De twee zijn zeker op elkaar afgestemd wat betreft een zakelijke alliantie, maar de serie EP Georgia Pritchett sluit niet uit dat hun relatie zou kunnen evolueren naar een romantische.

Alle ogen zullen gericht zijn op Kendall Roy van Jeremy Strong, misschien wel het meest impactvolle personage in heel seizoen 3. Dit laatste seizoen draaide om de gevolgen van zijn dramatische beslissing om schurkenstaten te worden aan het einde van seizoen 2.

Al dit premium drama komt voort uit het uitstekende schrijven achter de schermen.

Hoeveel kost opvolging per seizoen?

Het uitgangspunt van Succession zou er altijd voor zorgen dat het een dure show zou worden om te produceren. Volgens IMDb volgt de serie 'De familie Roy, [die bekend staat om het controleren van het grootste media- en entertainmentbedrijf ter wereld'. Hun wereld verandert echter wanneer hun vader het bedrijf verlaat.’

Om dit verhaal uit te voeren, moesten de makers van de show absoluut de indruk wekken van een extravagante wereld waar geld geen rol speelt.

Daarbij moeten ze creatief zijn met productieontwerp, hoewel er maar zo ver is dat je kunt brengen zonder de basis van een enorm budget. Aan het einde van seizoen 2 schatte een rapport van The Guardian dat de productie van de show in totaal $ 90 miljoen had gekost.

Als hetzelfde traject werd gevolgd voor seizoen 3, zou dat betekenen dat HBO nu ongeveer $ 135 miljoen heeft geïnjecteerd in de productie van Succession, met een gemiddelde van $ 45 miljoen per seizoen. Afgezien van seizoen 3, bestaat elk seizoen van de show tot nu toe uit tien afleveringen.

Hoe is 'Successie' geschreven om in deze extravagante wereld te passen?

Om het visuele gevoel te bereiken dat de show moet hebben, moet de planning al in de schrijffase beginnen. Een moment dat dit waarschijnlijk het beste uitbeeldde, was de openingsscène van seizoen 3.

Met het grootste deel van de Roy-familie – en hun medewerkers bij hun Waystar Royco-conglomeraat – op een landingsbaan, worden ze in tweeën gedeeld door patriarch en bedrijfsleider Logan Roy (Brian Cox).

Een groep wordt teruggestuurd naar New York, terwijl de rest van het team naar Sarajevo in Bosnië-Herzegovina gaat, dankzij het ontbreken van een uitleveringsverdrag met de Verenigde Staten.

Om deze scène tot een goed einde te brengen, waren twee vliegtuigen nodig, en bedenker en schrijver van de show, Jesse Armstrong, wist dat ze moesten worden gekocht, ongeacht de kosten. Volgens The New Yorker werd het grootste van de twee vliegtuigen (een Boeing 737) gehuurd voor meer dan $ 100.000.

Eén schrijver zou hebben gesuggereerd dat ze de scène anders zouden schrijven, maar Armstrong stond erop: "We hebben twee [vliegtuigen] nodig."

De schrijvers van 'Succession' creëren vaak scenario's die verder gaan dan de controle van de personages

Om deze weergave van obscene rijkdom tegen te gaan, creëren de schrijvers vaak situaties die buiten de macht van de personages liggen.

"We proberen situaties te vinden waarin de personages de wereld niet kunnen beheersen, of het nu slecht weer is of ze vastzitten in het verkeer", werd EP en regisseur Mark Mylod geciteerd in hetzelfde rapport in The New Yorker.

Een groot deel van de geloofwaardigheid van de opvolging v alt op Stephen H. Carter, die het productieontwerpteam leidt. "Toen ik werd aangenomen, kreeg ik een soort marsorders om de geldigheid te beschermen dat dit de wereld van een miljardair is", zei hij in een interview met Backstage in 2020.

“[De producers vertelden me,] ‘We willen dat dit er goed uitziet, dat alles er goed uitziet voor de mensen die dit soort leven leiden.’ En daar hou ik van. Dat was voor mij een van de grote aantrekkingskrachten van deze specifieke show.” Carter vervolgde.

Terwijl fans vooruitlopen op weer een extravagant seizoen van Succession, kun je hints vinden over waar het verhaal naartoe gaat in de aftiteling van de show.

Aanbevolen: